shop.musicserver.cz

Leppardí hysterie pokračuje

Vydáno: 02.02.2005 10:00 v sekci Recenze - Zuzana Macháčková | foto: facebook interpreta

Po několika letech Def Leppard znovu vydávají kompilaci největších hitů "Best Of" v remasterované podobě a navíc se skladbou "Long, Long Way To Go". Pro jejich fanoušky tedy nic moc nového, ale pro ty, kdo stále nemají jejich nejvýznamnější body v kariéře nashromážděné na jednom cédéčku, lepší volba než starší "Greatest Hits".

8/10

Def Leppard - Best Of

Celkový čas: 78:06

Skladby: Pour Some Sugar On Me, Photograph, Love Bites, Let's Get Rocked, Two Steps Behind, Animal, Heaven Is, Rocket, When Love & Hate Collide, Action, Long, Long Way To Go, Make Love Like A Man, Armageddon It, Have You Ever Needed Someone So Bad, Rock Of Ages, Hysteria, Bringin' On The Heartbreak

Vydavatel: Universal

Možná, že někdo již nazývá Def Leppard rockovými dinosaury, ale určitě alespoň ti, kdo je v poslední době viděli hrát naživo, na ně nezanevřeli a v blízké budoucnosti to nemají v úmyslu. Jestli je totiž něco proslavilo víc než srdcervoucí rockové balady jako "Love Bites", "Long, Long Way To Go" nebo vypalováky "Let's Get Rocked", "Pour Some Sugar On Me " a "Animal", pak je to jejich umění koncertovat. Odehráli koncertů nespočet a zapsali se nejen do dějin, ale i do Guinessovy knihy rekordů jediným dnem, během kterého odehráli tři živá vystoupení na třech různých kontinentech. Jejich stálé fanoušky by tedy jistě víc potěšilo live album, které by zárověň bylo přehlídkou největších hitů, nicméně zatím se musíme spokojit jen s remasterovanou edicí rádiových verzí. Na "Best Of" najdete v podstatě to samé, co na před několika lety vydaných "Greatest Hits", jen s lepším zvukem a jednou skladbou navíc (tak jako před lety jí bylo "When Love & Hate Collide", v té době novinka), tentokrát je to "Long, Long Way To Go", což už není tak úplně nová skladba, ale na starším výběru chyběla. Její zařazení velmi potěší, dle mého názoru patří k nejlepším baladám Def Leppard.

V předchozím odstavci jsem se snažila naznačit, že Def Leppard patří k živoucím legendám stále přežívajícího bigbeatu a i přes tragédie, které jedna po druhé pronásledovaly jejich kariéru (nejdříve havárka bubeníka Ricka Allena, při které přišel o ruku, poté smrt Stevea Clarka), se dokázali udržet na výsluní i s novými počiny, jakými byla "Euphoria" a "X". Docela mě překvapuje, že na "Best Of" nebyly rovnou zařazeny i singly z těchto alb. Takto desku nemůžu považovat za kompletní výběr a pořád mám pocit, že na ní cosi chybí. Chápu, že to nemá být chápáno jako nový výběr největších hitů, který by více zahrnul i devadesátá leta, ale remasterovaná edice, jen když už mohla být přidána "Long, Long Way To Go", proč ne ostatní skladby.

Pro znalce není o čem mluvit, ale pro ty, komu jsou Def Leppard ještě ne tak úplně známí, se možná bude hodit malý průvodce po jednotlivých písničkách. Největší podíl mají jistě skladby z jejich asi největšího úspěchu - alba "Hysteria" z roku 1987 - "Pour Some Sugar On Me", která celou desku otevírá, jedna z jejich nejvýznamnějších balad "Love Bites", "Hysteria", "Armageddon It", "Rocket" a velký hit "Animal". K dalším výrazným skladbám desky patří i "Photograph" z "Pyromanie" (1982) a řada megahitů "Let's Get Rocked", "Make Love Like A Man" a "Two Steps Behind" z další přelomové desky "Adrenalize". V závěru kompilace je zařazena skladba "Bringing On The Heartbreak", která znamenala první větší průlom v kariéře Def Leppard.

Jak jsem již poznamenala v perexu, "Best Of" není ničím novým pro vlastníky kompletní diskografie Def Leppard, ale pouze zvukově vylepšeným znovu vydaným "Greatest Hits" (sice s jednou skladbou navíc, ale ta už byla vydaná na starší řadové desce). Pokud jste si tedy ještě nestihli výběr pořídit nebo unikl vaší pozornosti, nemusíte se přehrabovat ve vykopávkách s lehce zaprášeným zvukem a máte tu sbírku největších hitů z nejlepších let Def Leppard pekně nablýskanou a viditelně umístěnou ve výlohách obchodů s hudebninami. My ostatní si musíme ještě nějakou tu chvilku počkat na novou řadovou desku.

NÁZORY
  • Def Lep (David, 02.02.2005 10:43) Reagovat

    Před 20-ti lety psali fantastické písničky s úžasným drajvem, mělo to fakt švih a měl jsem chuť ty elpíčka pořád obracet a hrát dokola. Poslední desky byly ale slabší a přestože jsem jim nad Pyromania a Hysteria sliboval věrnost až za hrob, ani minutu jsem nepřemýšlěl o tom, že bych si na ně do Brna před cca 2 lety zajel, i když to mám jen 30 minut vlakem. Aktuální kompilace je až na dvě skladby stejná jako Vault z r. 95. Stojí za to si ale sehnat limitovanou 2CD edici, kde jsou na druhém disku singly z pozdějších alb Slang, Euphoria a X + asi jedna novinka - a to nejlepší je pak skutečně hezky pohromadě. Def Leppard bohužel skončili, tato bestofka je odstřihla od velké gramofirmy a pokud nenatočí ještě něco pořádného, tak se nad nimi zavře voda a budou vydávat jen na vlastním labelu a distribuovat to přes web. Škoda, ale úspěch výše zmíněných desek už nikdy nepřekonali. I když jsou všichni relitivně mladí, tak jim prostě nápady došly.

    P.S. V Brně na Masarykové, v prodejně Levné knihy, mají právě hromady jejich CD Euphoria a Slang za cca 200,-

  • bonus CD (David, 02.02.2005 11:07) Reagovat

    1. Rock Rock (Till You Drop)
    2. Waterloo Sunset
    3. Promises
    4. Slang
    5. Foolin'
    6. Now
    7. Rock Brigade
    8. Women
    9. Let It Go
    10. Too Late For Love
    11. High 'n' Dry (Saturday Night)
    12. Work It Out
    13. Billy's Got A Gun
    14. Another Hit And Run
    15. Stand Up (Kick Love Into Motion)
    16. Wasted
    17. Die Hard The Hunter

    Def Lep momentálně dávají dohromady album coververzí. Které to jsou atd. najdete na www.defleppard.com

  • 146,- (David, 03.02.2005 08:59) Reagovat

    Tak tolik stojí jak Euphoria, tak Slang v Levných knihách. Obě alba jsou originál, nepoškozená, s bookletem. V normálním obchodě za normální cenu ležák, zde je to něco jiného. Obě CD mají jedno společné - moc pomalých skladeb.

  • Pyromania (Ivan, 04.02.2005 04:04) Reagovat

    Opravdu vyšla Pyromania v roce 1982? Co takhle psát jen o tom, co znám a neplácat nesmysly o něčem, co jsem viděl z rychlíku.
    Ivan

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Mötley Crüe a Def Leppard přivezli do Letňan lesk a špínu osmdesátek (03.06.2023 13:04)
- Fotogalerie: Rocková exploze v Letňanech zachycená objektivem fotoaparátu (03.06.2023 09:33)
- V pátek Letňany obsadí Def Leppard, Mötley Crüe a Kabát (29.05.2023 11:18)
- Nové desky 20/2023 - od Paula Simona přes Keshu po Lewise Capaldiho (24.05.2023 20:00)
- Kupte si dvě vstupenky za cenu jedné na festivaly Prague Rocks s Mötley Crüe či Maroon 5 (03.05.2023 14:30)
- Ricka Allena z Def Leppard napadl před hotelem teprve devatenáctiletý mladík (17.03.2023 12:18)
- Joker's IV představují singl "We Can't Fight It" z alba, které natáčí s producentem Def Leppard (14.02.2023 10:00)
- Nálož osmdesátkového rocku míří do Prahy. Mötley Crüe a Def Leppard zahrají příští červen v Letňanech (21.10.2022 09:23)
- Nové desky 21/2022 - od Liama Gallaghera přes Def Leppard po Tate McRae (01.06.2022 08:00)
- Video: Def Leppard se v klipu "Kick" ocitli v podivném šapitó (27.03.2022 13:43)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu