shop.musicserver.cz

Makrorecenze 'Busted' Sámera Issy

Vydáno: 21.12.2004 05:00 v sekci Makrorecenze - Redakce | foto: facebook interpreta

Poslední makrorecenze pro rok 2004 patří bronzovému účastníkovi Česko hledá SuperStar Sámeru Issovi. Ten natočil za dohledu amerického producenta r'n'b album "Busted", o němž se říká, že má potenciál konečně tento styl prosadit i v Česku. Přečtěte si názory na nahrávku deseti redaktorů musicserveru.

Sámer Issa - Busted
© facebook interpreta
Možná se pozastavíte nad tím, proč jsme jako další desku, kterou jsme podrobili naší makrorecenzi, zvolili právě desku "Busted" Sámera Issy, bronzového ze soutěže Česko hledá SuperStar. Důvodem samozřejmě nebyla jeho velká oblíbenost u mladých děvčat a opačného pohlaví obecně, ale proklamace, že se jedná o vůbec první domácí r'n'b desku, která má navíc potenciál tento světově dominující styl prosadit konečně i v Česku. Vzhledem k dosavadním prodejním úspěchům alba se skutečně možná blýská na lepší časy, ale to nic neříká o kvalitách nahrávky. Hlavní recenze končila hodnocením 7/10, zde vám nabízíme dalších deset názorů redaktorů musicserveru - rozptyl hodnocení je opět velký, nejvyšší hodnocení však končí na sedmičce.

Hynek Just - 4/10

Jistě, technická profesionalita je hezká věc. V té také nikdo na Sámerově debutu neselhal. Snad by se i dalo konstatovat, že z pohledu čistého muzikantství je "Busted" zvládnutější a nápaditější než prvotina Anety Langerové. Tam ale převaha Sámerovy party končí. Nebo by to šlo říct ještě jinak. Ta část Sámerovy image, kterou ovládají jiní (od muzikantů po stylisty a imagemakery), nemá téměř chybičku (aby také měla, když byli najatí ti nejlepší z nejlepších), když ale dojde na projev zbožšťovaného sebevědomého hezouna, cosi tu schází. Ano, je řeč o přesvědčivosti. Pokud u Anety padala slova o několika málo místech, kde jí to trochu drhne, u Sámera je spíš několik dobrých momentů, které fungují. Zbytek je nevýrazná neautentická výplň. Začátek je slibný. Od "Busted" (bezpochyby nejslibnější skladba desky), po duet s Balogovou "Adorable" (v dost chaotickém bookletu její hostování ani nebylo přiznáno) - proč ne. Pak se to ale láme a už nezvedne. Rozbředlý ploužák spoluautora Ondřeje Brzobohatého (to on sem nakupil všechna dostupná klišé?) "Smile" zachraňuje alespoň trochu angličtina (kde v něm jen kolega Tomáš Parkán mohl nalézt náznaky jazzu?), písním jako "Cítím" či "Když jsem sám" už ale pomoci není. I při nejlepší vůli se není čeho chytnout. Proč někdo Sámerovi neřekl, že s pomalými sladkobolnými cajdáky (nedejbože v češtině) on díru do světa neudělá. Mnohem větší šance by měl se skočnějšími sekanějšími peckami, podobnými "Busted" (bezevšeho i remaky, to k žánru patří), těch je ale na desce jako šafránu. Kromě velkého mínusu Sámerovu výrazu patří i další nemalé producentovi Jorge "GManovi" Corantovi.

Pavel Novák - 5/10

Desku Sámera Issy jsem čekal asi ze všech finalistů SuperStar s největším napětím. Všichni věděli, že nejúspěšnější mužský finalista se chce pustit do R&B, což se mu sice jakž takž povedlo, ale na kolik procent? Co mě docela zklamalo, je, že Sámerovo jméno je zde spojeno pouze s nazpíváním vokálů. Čekal jsem, že se přičiní alespoň nějakým textíkem nebo jako spoluautor alespoň jedné jediné písně, protože jednu dobu takové signály vysílal. Na druhou stranu, fakt, že se zpěvák autorsky vůbec nepřičinil, nemůže být překvapující. Od účastníků SuperStar nikdo ani žádné tvůrčí zázraky nečekal (od toho tu máme jiné soutěže). Obsah desky je možná o něco lepší než její obal. Potěšila mě např. kytara v "Adorable", která je ale jinak podle mě trochu nudná a hlavně má docela stupidní text. Když už jsem u textů, musím říct, že hlavně ty české jsou zde velkým problémem. Škoda, že jsou zrovna u takových povedených věcí jako "Cítím" a "Když jsem sám". Někteří mohou argumentovat, že je to adekvátní hudebnímu stylu a věku zpěváka. Já ale tvrdím, že i mladí interpreti, stejně jako R&B zpěváci, mohou zpívat inteligentní a duchaplné texty. Aby to nevypadalo tak, že na mě deska zapůsobila pouze negativně, je tady i pár povedných kousků. Hned po prvním poslechu mi v paměti zůstala dobrá "Shake It" (o textu se radši nezmiňuju) a ani závěrečná "Let Me Apologize" nezní špatně. Nechápu coververzi "Broken Wings" a už vůbec nechápu, proč je zde jak v originále, tak i v češtině. Tady ale Gábina Osvaldová alespoň trochu napravuje to, co způsobili ostatní textaři. Skladby na "Busted" rozhodně neshledávám špatnými, ale spíš "nijakými". Toto album mě nechává zcela chladným a obávám se, že si jím Sámer moc nových obdivovatlů nezíská (to ale stejně nemusí, fanynek má dost). On sám si ale za svou deskou stojí a to je hlavní.

Pavel Parikrupa - 5/10

Hodnotit debutovou desku Sámera Issy není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Nakonec v mém hodnocení musel zvítězit přístup pohlížet na "Busted" jako na produkt pro určitou cílovou skupinu - pro děvčata, jež skorosuperstar Sámer okouzlil svým úsměvem a kdo ví čím ještě. Z této perspektivy je album dokonalé: Sámer v bookletu prezentovaný jako moderní mladý metrosexuál na nejlepší cestě k hvězdné slávě (vyčuhující trenky Diesel a jiné cool hadry plus makeup a hodiny práce vizážistů) vůbec ne špatně zpívá plytká slůvka o tom, jak je adresátka písně sexy etc. Někdy to trochu přežene, když třeba v písni "Adorable" notuje o svém těle, jak je rozkošné nebo zbožňováníhodné, podle toho, jaký význam slova si v anglicko-českém slovníku vyberete. Holky si desku určitě budou kupovat, dobří kámoši jim ji budou na PC vypalovat a booklet (celý!) kvalitně skenovat. Z písně "Když jsem sám" jistě bude velký hit, ale když už bych si chtěl pustit nějaký to "árenbíčko" (jak s oblibou Sámer říká), sáhl bych po někom povolanějším ze země neomezených možností za velkou louží, protože nemusím mít ten pocit, že na Sámera si mohu i osobně sáhnout a že tři písničky zpívá česky. "Busted" je slušně zazpívaná a nahraná deska, kde forma (dokažme si, že i u nás se dá udělat r'n'b nahrávka) drtivě převažuje prázdný obsah (písně převzaté z databáze a stupidní texty). Potěšitelné je, že autorské příspěvky Ondřeje Brzobohatého jsou na albu nejlepší.

Zuzka Macháčková - 5/10

Tak a je to tady - miláček národa vydává svou debutovou desku. Sámer se nikdy netajil tím, že má blíže spíš k r'n'b a střednímu proudu a tím se také obhajoval (a byl obhajován) ve většině kol Superstar, když v ostatních žánrech byly odhaleny jeho hlasové nedostatky. Na "Busted" tedy není nic překvapivého, otázkou je, jestli je aspoň trochu srovnatelné se zahraniční konkurencí. Co si budeme nalhávat, "Busted" není žádná přelomová deska, která by měla zachránit českou hudební scénu, jak se od Superstar původně očekávalo. Ale na druhou stranu teenageři a Sámerovi fanoušci, kterých je nespočet, beztak běžně to, co kritici nazývají kvalitní hudbou, neposlouchají. Tak proč by takovéhle album nemohlo vyjít právě pro ně. Na desce je několik anglických skladeb (jak jinak než neautorských), které se dají jakžtakž poslouchat, jedna je dokonce docela povedená, tou je "Shake It", kterou si klidně umím představit na MTV, ale co desku shazuje, je pár vyložených ptákovin. Třeba "Broken Wings" s českým textem, nejen že neustále nevidím důvod, proč by měla mladá krev pořád přezpívávat staré fláky, stejně nepředčí originál, navíc dát na desku tuhle skladbu podruhé ještě s českým textem je neskutečně amatérské. Když jsme u českých textů, ty jsou jen tak mimochodem úplně trapné. "Vzala jsi mi klid, to nejsem já - to nezvládám / Tenhle rozchod hustě prožívám" - to hovoří za vše.

Dan Hájek - 6/10

Sámer Issa byl podle sázek největším kandidátem na vítězství v soutěži, nakonec však vypadl dříve, což jsem si já osobně docela přál mnohem dříve, než se tak doopravdy stalo. To proto, že jeho výkony byly občas hodně odfláknuté a částečně počítaly s podporou fanynek. O to více jsem byl zvědav, jak se s tímto vším popere na své první desce. "Busted" je bez nadsázky zvukově promáknutá nahrávka a po této stránce může hodně českých umělců závidět. Na druhou stranu Sámer má jednu půlku desky docela nic moc a druhou nadmíru povedenou. Je poznat, že zlaté české ručičky, tedy rukopis Ondřeje Brzobohatého, hravě strčí do kapsy skladby vytáhnuté z databáze, ze které čerpala většina "SuperStars" - v tomto se asi s vícero kolegy shodneme. Nebýt některých hluchých míst a nevydařeného coveru "Broken Wings", i když verze s českým textem je snad i o sto procent lepší než ta v angličtině, byla by to dost povedená deska. Dalším elementem, který tuhle desku vylepšuje, je hostování Martiny Balogové, je poznat, že si se Sámerem kápli do noty a spolu jim to velmi pěkně jde. Jsem zvědav, jestli si navzájem pomohou i na její desce, jejich duet "Adorable" je velmi příjemnou záležitostí. Pokud by to bylo pětipísňové épéčko se skladbami "Smile", "Wazz Up", "Shake It", "Let Me Apologize" a zmíněným duetem - bylo by hodnocení hodně vysoké, takto bohužel musím něco slevit. Taktéž jsem zvědav, jak Sámerovy fanynky tohle slušně udělané r'n'b zkousnou, ten pravý čas malin zralých pro r'n'b v naší rodné domovině asi teprve přijde. "Busted" by pak mohlo být určitým průkopníkem a zviditelněním - tedy pokud Sámer na své další desce nepoleví, ale spíše přidá, aby obhájil získané pozice.

Ondřej Pravda - 6/10

Styl r'n'b podle jednoho z čtenářů v názorech sice neexistuje, ale přesto není marketingovým trikem firmy směrovat debut Sámera Issy do téhle docela široké škatulky. Nevím, jestli je takovým průkopníkem u nás (taková Dara Rolins by to mohla vidět jinak), ale z prodejního hlediska určitě. Ale Sámerovi tahle hudba opravdu sedne, to je jasné po prvním poslechu. To, že jich lze přežít i víc, je dáno několika faktory - angličtinou, ve které se schovají jednoduché texty (české ale muzika také snese). Problémy se objevují v hudební kvalitě (za což Sámer tak moc nemůže), ale to souvisí obecně se stylem. V "Hold Me Tight" nějak autoři zapomněli, že refrén nestačí, v některých dalších také neměli příliš velkou představivost a zaměnitelnosti skladeb z tohoto stylu se nevyhnuli. Což ale zároveň znamená, že Sámer nezní o nic hůř než druhá liga r'n'b, která se na vás z MTV řítí, k čemuž pomáhá slušný zvuk. Dvojnásobné zařazení "Broken Wings" je blbost, na rozdíl od kolegy v hlavní recenzi považuji českou verzi za lepší (i když ten text ne), v ní jsem měl napoprvé intenzívnější pocit, že Sámer možná nakonec umí zpívat, a ne se schovávat za sbory a rádoby sexy vzdychání. Na desce jsou minimálně čtyři celkem solidní momenty - "ostřejší" "Busted" je dobrým zahřívákem, jednoduchost "Adorable" není na závadu, i když by měla být kratší. Nejvíc pomohla desce skladatelská účast Ondřeje Brzobohatého - ve "Smile" si to ještě zkouší, ale "Wazz Up" už je lepší a Tureckem říznutá "Shake It" se i díky hostujícímu rapperovi a zpěvačce dotahuje na horší půlku první ligy umělých hvězd MTV. Jazzem víc líznutá "Let Me Apologize" je příjmeným osvěžením na konec. Nečekal bych, že u mně Sámer se "svou" hudbou, kterou nemusím, zaboduje o malinko víc než jinak sympatičtější Aneta. To jsou paradoxy. Nakonec mě ale nejvíc fascinuje, jak si protagonisty Superstar rozdělila rodinka Osvaldová a Soukup, fakt dobře využitý byznys. A propos obal/fotky - velice slušně udělaná práce (až na ty překlepy), i když je to z mnoha jiných pohledů síla.

Michal Koch - 6/10

Sámer Issa mě zaujal již v předfinálových kolech SuperStar, ovšem posléze jsem zjistil, že musí zpívat písničku, která mu přesně sedne a na rozdíl od jiných (pravda nemnohých) soutěžících prostě nedokáže zazpívat kvalitně cokoliv. Proto když jsem byl některými lidmi přesvědčován, že Sámer je taková osobnost, že si dokáže prosadit, aby jeho debutová deska zněla po jeho, netajil jsem se se svojí skepsí. A nyní musím smeknout. Sámer vždy tvrdil, že chce zpívat r'n'b, a on ho na "Busted" kupodivu zpívá! Tedy ne že by zrovna tohle byla deska, která změní historii r'n'b, ale je to solidně odvedená práce, v případě jejího zvuku dokonce naprosto špičková. Že by zahraniční producent opravdu tolik změnil i v českých podmínkách? Možné to je. Navíc je na albu velmi dobře ohlídáno právě to, aby skladby Sámerovi sedly a netlačily ho někam, kde není pevný v kramflecích. Pravda, ne každá píseň má švih a náboj jako úvodní "Busted", ne každá je tak originální jako podle mne nejlepší píseň "Shake It" s nápaditými východními motivy, a některé jsou dokonce naprosto zbytečné (jedenáctý "Babylon", takto česká verze třetí skladby "Broken Wings"). Tři české texty též doporučuji raději příliš nepitvat, nebo možná raději nevnímat. Ale musím uznat, že na rozdíl od jiných nejmenovaných kolegů ze soutěže Sámer vydal desku, která rozhodně není počinem zbytečným. Naopak ji vnímám jako zajímavý příslib do budoucna.

Radek Antl - 6/10

Pokud se přinutím pohledět na "Busted" jako na desku českého interpreta, tj. odmyslím si, že je pod ní podepsán produkt televizní soutěže, pozapomenu také, jakým dojmem na mě tento interpret působí, a nebudu se alespoň měsíc dívat ani na ty neuvěřitelně tupé fotky z bookletu, mohu mluvit o sympatiích a příjemném překvapení; čekal jsem, že půjde o mnohem větší průser. Sámer sice stejně jako kolegové mnoho tvůrčího potenciálu nepředvedl a prostě jenom zpívá, ale zase zpívá pěkně. Až na několik ucajdaných výjimek ("Smile", "Let Me Apologize") je repertoár alba zdravě chytlavý, v případě "Shake It" se dokonce nestydím mluvit o hitu s velikým h. Co naopak prudí, jsou nehorázně stupidní texty (tolik bejbat na tak malé ploše jsem už dlouho neslyšel) a pak také české písně, za které si píši opravdu veliké minus - jednak působí ve srovnání s těmi anglickými tak nějak méněcenně a jednak Sámerovi vůbec nejdou do úst (o myšlence či smyslu veršů typu "když jsem sám / tvý horký tělo postrádám" se snad ani nebudu rozepisovat). Stejně jako Anetě však Sámerovi do budoucna věřím - pokud nebude líný zkusit si napsat něco svého, mírně potrénuje angličtinu a při focení se zbaví toho vymaštěného výrazu v obličeji, pošlu mu hlas do Slavíka.

Vojta Kostelecký - 6/10

Sámer Issa je nade vší pochybnost jedinou - i když zatím pouze potencionální - superstar vzešlou ze stejnojmenné soutěže. Zatímco ostatní finalisté - až na uhlazenou, proti své vůli mudrující, přesto velmi talentovanou "naši Anetku" - na svých debutech předvedli výkony, které jsou k pláči, případně k smíchu, Sámer přichází s hudebně a muzikantsky velice solidní, uvolněnou, svěží a hlavně mladistvou (!) deskou. Český Timberlake už od začátku směřoval k jasnému cíli, kterým bylo natočení "hustýho árenbíčka", a firma mu šla kupodivu na ruku. Na české poměry revoluční sound dělá z desky svého druhu událost, ale přehnané nadšení rozhodně není na místě. Na to obsahuje "Busted" přeci jen dost balastu, sem tam kýčovitou baladu a hlavně otravný cover "Broken Wings", který si můžete "vychutnat" dokonce ve dvou verzích - anglické a české. Kromě tohoto úletu, který se zbytkem desky nemá zhola nic společného, tu najdete ještě dvě (povinně) česky odzpívané skladby. A to je další kámen úrazu. Textařské blbůstky, které lze v angličtině (mimochodem místy ne úplně přesvědčivé) s klidem skousnout, jsou v češtině zcela neodpustitelné a neposlouchatelné. Na druhou misku pomyslných vah však naštěstí můžeme položit několik skutečně "napadnutých" skladeb ("Busted", "Hold Me Tight", "Adorable"), které celkově přeci jen vynášejí desku do jemného nadprůměru. Příště už by měl být ale Sámer mnohem, mnohem "hustší"!

Karel Veselý - 7/10

"Busted" Sámera Issy přináší další pokus o českou mutaci R&B soundu, který dominuje anglo-americkému popu už dobrých pět let. Bylo by lehké tuto desku smáznout jako průmyslový produkt rychlokvašné televizní hvězdy, ale v tomto případě by to nebylo spravedlivé. Z uhrovitého teenagera se přes noc nestal pouliční gangster nebo černočerný soulový lover, ale pozitivní je už samotný fakt, že Sámer si i v rámci mašinérie Superstar prosadil desku, která zní podle jeho gusta. A navíc se za ní nemusí vůbec stydět. "Busted" nakonec dosahuje podobného výsledku jako alba jiného českého pokusu o R&B, dívčí vokální skupiny Black Milk - tedy slušného černého alba s několika zbytečnými úlitbami pevným pravidlům domácího popu. Tak nejprve, co se povedlo. Výborný je úvod "Busted", kde se naplno projevuje vynikající producentská práce Američana Jorgeho Coranteho. Zní to sice trochu jako levnější The Neptunes, ale takovýhle zvuk jsem na české desce snad ještě neslyšel. Povedl se i jiskřivě erotický duet "Adorable" s Martinou Balogovou nebo funkovější pecky "Wazz Up" a "Shake It". Druhou nejpovedenější věcí je závěrečná plačtivá balada "Let Me Apologize" se smyčci a vynalézavým beatboxem. Škoda, že Sámer nedokázal udržet jednotný zvuk celého alba. Popovější skladby "Hold Me Tight" nebo rovnou taneční "Mind Blowing" (obojí má na svědomí domácí producentská sestava Maxover, se kterou se pravděpodobně musel Corante přetahovat o to, jestli na desce zvítězí 80. nebo 90. léta) vyloženě neurazí, ale nepřináší nic převratného. Nepovedla se předělávka už v originále úděsné "Broken Wings", ani její česká verze "Babylon", původně skladby z repertoáru strašlivých vlasatců z 80. let Mr. Mister. Dost úděsný je také cajdák "Smile", kde by vetchý "refrén" nezachránil ani sám Usher. Samostatnou kapitolou jsou skladby, které přímo zavání autorskou krádeží. Píseň Ondřeje Brzobohatého "Wazz Up!" je slušná, ale značně se inspiruje peckou "Caught Up" Riche Harrisona z posledního Usherova alba "Confessions". No a "Když jsem sám" je pak jednoznačná vykrádačka "Cry Me A River" (a to včetně textu!), kterou kdyby slyšel Justin Timberlake nebo její autor Timbaland, nikdo ze zúčastněných "autorů" by se asi nedoplatil. Nakonec ještě dodám, že Issův zpěv má v sobě náboj, který má zpěvák R&B mít. Sice nefrázuje tak dobře jako jeho americké vzory, ale má zajímavě zabarvený hlas a solidně dokáže cítit rytmus. Normálně bych dal šestku, ale jeden bodík navíc si zaslouží za odvahu, se kterou se pustil do tohoto projektu. Příště snad bude mít více času, silnější slovo a vyjde to ještě optimálněji.

NÁZORY
  • Recenze z lidu:-) (Briketa, 21.12.2004 19:24) Reagovat

    Moc pěkná recenze a všichni se v podstatě shodujete na tom, co je pravda :-) Možná měli Samerka nejdřív poslat na "galeje", kde by se učil zpívat. Je to myslím vážně dobrá figurka pro bilboardy pana Kokty a taky úžasný mediální bůh pro nahluchlé náctileté občany dívčího pohlaví. Podle mého názoru Samer od začátku soutěže zpíval z prdele, a pořádně. Myslim, že kdyby měl skuhra a průserář Julián něco jako rytmus, měl by narozdíl od Samera alespoň vypařenej hlas.
    Věřím, že jestli ho nepřeválcuje nějaká další "super" star, bude o něm národ pár let vědět - však starší lidi zas kdysi opěvovali falešně zpívající Markétu Muchovou či Marcelu Holanovou, případně jalové hlasy typu Zdena Lorencová, Miluška Voborníků nebo zpočátku šišlající Helenka Vondráčková. Té se alespoň v šedesáti letech podařilo, že umí zpívat.
    Zbývá popřát Samerovi, aby se mu toho štěstí dostalo taky. Osobně nevidím rozdíl mezi ním a některými lepšími "hvězdnopěchotáři" - snad jen to, že má dobrou image a z televize působil hodně sympaticky.To ovšem neubírá na faktu, že jeho live projev je více než zoufalý,příšerný,nepřesvědčivý a falešný. Potřeboval by nahnat do kapely a makat.Jenže on je hvězda a ta to přece nepotřebuje.Věřím, že úspěchu časem dobyde - bude mít třeba svou značku parfémů,možná se najdou kaskadéři,kteří se k němu budou chodit učit zpívat. Zatím bude poskakovat po vzoru zahraničních skutečných star (i svých vrstevníků), ovšem s tím rozdílem, že v porovnání s nimi bude působit jako třikrát vymáčenej pytlík čaje.

  • :-DDDDDD (blidloch, 21.12.2004 19:58) Reagovat

    :-DDDD já se můžu jenom smát. Vaše kritika mi může bejt u mý roztomilý prdelky. Hodnocení 4/10 si rovnou strčte do píčy, protože fakt, že vy posloucháte musiku, pak na ní najdete jenom stopy negativity a napíšete to na net, mě nedonutí změnit názor na tuto desku. Tato deska je více než dobrá, jenže mužské osazenstvo nedokázalo udržet své hormony na uzdě a dali Busted stejné hodnocení jako albu Šárky Vaňkové. A víte co? vůbec se vám nedivím.

  • nahluchlé zaujaté Briketě (kvark, 22.12.2004 00:23) Reagovat

    Černá briketo, to se přesně dalo čekat, že takový jako ty čekají jen na hůl, kterou by mohli psa bít. V tomto případě Sámera Issu. Je to takovej vděčnej objekt, že ááno. Ale ani výše uvedené recenze si nepřečetl pozorně, vzal sis z nich pouze neskrývané osobní averze většiny recenzentů k Sámerovi. Osobně tě vidím jako hodně přerostlou máničku s undergoundovými kořeny a nerealizovanými hudebními plány z pubertálních let. O RnB nemáš ani tuchu a ani nechceš. Proč taky, když dopředu víš, že ten nagelovanej frajírek, co oblnul tolik holek, stojí za hovno, že jo. To, že Sámerova barva hlasu, feeling přesně odpovídají stylu, co si vybral, ti může být ukradené. Místo toho, aby sis poslechnul aspoň jednu písničku z alba, kecáš tu nesmysly o tom, že Sámer neumí zpívat. Co takhle si dát do sluchátek aspoň Let Me Apologize... Ale to by tvé nejhrubším bigbítem zruinované ucho zřejmě nerozlišilo od zvuku dobře šlapajícího motoru. Prostě ses představil jako naprosto zaujatý hovado. Ale nejsi v tom sám! Je mi zle ze všech, co přistoupili na celonárodní hru: Sámera, toho nemusím, aniž by mu kdy vůbec dali šanci... Nejtěžší boj je s vlastními předsudky.

  • coze (front, 22.12.2004 16:30) Reagovat

    Co to tady melete, to ze vetsina recenzentu pise, ze nic moc o necem svedci a myslim, ze pri poctu bodu 5/10 a vice nejde o zaujatost, byly tu i recenze 2/10.
    Uz z vaseho projevu je citit, ze jste moc rozumu nepobrali, takze se nedivim, ze vam ta deska prijde skvela.

  • straslivý vlastaci ? (Pavel, 23.12.2004 09:15) Reagovat

    kde tedy Karel Vesely prisel na ty straslive vlasatce (Mr.Mister) by mne tedy docela zajimalo. Staci se podivat na par fotek
    http://users.skynet.be/sky67891/picturebook.htm a musi zjistit ze tomu tak není - nehlede na to, ze v te dobe (85/86) tak vypadlali skoro vsichni. Jak by asi popsal takove Europe (z té doby)? - kdyz zustanu u poprocku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sámer Issa a Lucie Vondráčková natočili duet "Vrať se" a my o klipu k němu píšeme jen proto, že je to skvělý clickbait (23.11.2020 12:35)
- Video: Sámer Issa začíná v "Sámerovi" nechtěně parodovat sám sebe (06.09.2016 10:33)
- Video: Sámer Issa - Syria / سامر عيسى - السورية (23.07.2013 08:05)
- Recenze: Sámerova cesta? Doprava dálnice, doleva polňačka (27.01.2012 07:00)
- Video: Sámer Issa feat. Martina Balogová - Pár kapitol (04.01.2012 18:27)
- Na okraj: Odsunuli Šeherezádu, třeba odsunou i SuperStar (21.03.2011 00:00)
- Video: Dalmateens feat. Sámer Issa - Gonna Praise You (12.11.2009 10:31)
- Na okraj: SuperStar: Za vším hledej Facebook (12.11.2009 07:20)
- Odstartovala Česko Slovenská SuperStar (07.09.2009 10:35)
- Recenze: Někde 'Uvnitř' se skrývá slušný potenciál (19.05.2009 05:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu