shop.musicserver.cz

Průser roku? LG Tour!

Vydáno: 18.12.2004 05:00 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Někteří z finalistů "Česko hledá SuperStar" se od této soutěže snaží distancovat a někteří naopak vyhledávají společnost finálové party nadále. Do této skupiny patří i pětice, která se rozhodla obšťastnit naši malou republiku svým turné. Výsledek? Hrůza, děs a utrpení. Přečtěte si náš zdrcující report.

LG Tour
© facebook interpreta
Jsem ten, kdo má na svědomí recenze všech desek, které pod hlavičkou SuperStars vyšly a k nám se dostaly na recenzi. Ať jsem napsal cokoliv a dal jakékoliv hodnocení, vždy to bylo špatně. Počítám, že nejinak tomu bude i po tom, co vyjde tento report. Nevím, jestli to bude tím, že jsem v poslední době zažil samé vynikající, a nebojím se použít ani slovo excelentní, koncerty (viz Sarah McLachlan nebo Diana Krall), ale pražský koncert LG Tour byl opravdovou tragédií. Když jsem četl reportáže z předchozích koncertů tohoto turné, které nevyznívaly moc příznivě, říkal jsem si, že si nějaký redaktor na nebohých SuperStars akorát honí triko, nicméně opak byl pravdou.

O úvod celé akce se postaral hektický moderátor, který nutil náctileté dívenky a chlapce, aby mu za plakát na pódiu zatancovali. Už to mě mělo varovat před tím, co mělo přijít. Když se moderátor odporoučel, zhasla světla a ve chvíli, kdy na pódium vlítla skupina Nobless, měl jsem pocit, že se právě vězenkyním z druhé nápravné zdařil útěk z Pankráce. Na pódium se totiž přiřítily jakési tři pseudopunkerky s houslemi, violou a čelem a začaly do syntetického podkladu hrát melodie například z filmu "Mission Impossible" nebo "Policajt z Beverly Hills". Chtělo by se napsat, že se Nobless snaží být českými Bond, jenže ony jsou spíš jejich parodií a ke všemu ne ještě moc zdařilou. Co si budeme povídat, Bond jsou o několik tříd výše hudebně, nehrají si na žádné drsňačky a kdyby už nic jiného, alespoň jsou to celkem kočky.

LG Tour - Stanislav Dolínek
© www.screamam.cz
Nutno říct, že ani další vystupující nijak zvlášť nezapůsobil. Standu Dolínka jsem obdivoval hlavně kvůli způsobu, jakým se dokázal rozloučit se soutěží. Nicméně jeho vystoupení bylo stejnou tragedií jako jeho působení v SuperStar. Teď se k tomu ještě přidal naprosto otřesný repertoár. V jedné takové disko písničce jsem měl dokonce pocit, že Standa Dolínek zpíval na playback, nebo alespoň doprovodná kapela brnkala jinak než šel zvuk z aparatury. Ale alespoň chvíli jsem se zasmál, když při písničce "Dům z kopretin" se kytarista doprovodné skupiny snažil po vzoru velkých hvězd o kytarové sólo. Byl to takový tragikomický moment, který ale nebyl zdaleka poslední. Standa Dolínek samozřejmě nevynechal svoji "Killing Me Softly", po níž si vynutil přídavek od obecenstva, které doslova donutil tuto písničku zpívat.

LG Tour - Veronika Zaňková
© www.screamam.cz
Celý koncert jakž takž zachraňovala dámská část ansáblu. Kdyby nebylo Veroniky Zaňkové, kterou považuji za jeden z velkých talentů, který vzešel ze SuperStar, tedy alespoň co se pěvecké části týče, asi bych na tento koncert vůbec nešel. Byl jsem zvědavý, jak se popere s vlastními písničkami a poněkud nezáviděníhodnou pozicí, kterou ji nadělila soutěž. Veronika sice nijak zvlášť nezklamala, ale ani příliš nepřekvapila. Zazpívala své čtyři písničky, které vydala na minialbu či maxisinglu, jak je libo, a na kterých se ukázalo, že přeci jen skládání ještě nemá tolik v krvi. Navíc si zvolila trošku nešťastně styl. Začala zpívat takový český bigbít, na který je jí škoda. Ale i tak její set byl relativně příjemnou záležitostí.

LG Tour - Petr Poláček
© www.screamam.cz
Dalším tragédem večera (že se jich tam ale sešlo) byl Petr Poláček. Ten se alespoň mohl omlouvat nachlazením. Musím říct, že tak otřesnou verzi Adamsova hitu "Summer Of '69" jsem ještě neslyšel a myslím, že ani už neuslyším. Petra jako jediného (tedy z těch, kteří zpívali s živou kapelou) nedoprovázela skupina Crazy Diamonds, ale dovezl si vlastní kapelu Iluze a nutno podotknout, že více než hrou zaujal jejich kytarista, který se více věnoval běhání po pódiu než kytarovým riffům. Společně zahráli dvě vlastní Poláčkovy písničky, které zněly přeci jen o poznání lépe, než předchozí "Summer Of '69", i když žádný zázrak to také nebyl. Nemohl samozřejmě vynechat ani písničky svých idolů Bon Jovi. Velice humorná byla představovačka při "I'll Sleep When I'm Dead", kde sólíčka jednotlivých členů opět po vzoru velkých kapel se jinak než jako vtipné popsat nedají. Obzvlášť bubeník se rozpálil natolik, až jsem se lekl, že to celé myslí vážně. Utrpení skončilo s "It's My Life", kde se snažili kytaristi o jakési backgroundové vokály a jejich úsilí se nedá nazvat než snažením. To už byl lepší Dolínek.

LG Tour - Martina Balogová
© www.screamam.cz
Jediný, kdo opravdu zachraňoval čest SuperStar, byla Martina Balogová. Sice opět zazpívala jen coververze, ale za to velice profesionálně a i "When I Need You" tentokrát měla trošku duše a nebyla jen sice výborně zazpívanou, nicméně prázdnou písničkou. Samozřejmě "One Day In Your Life", která se dala pochopit i jako takové menší pozvání na únorový koncert Anastacie, si střihla s naprostou graciézností a přehledem. Opravdovou lahůdkou byl potom duet s Dashou, kterou si k sobě Martina přizvala. Dávný hit Arethy Franklin "Chain Of Fools" byl vskutku jediným vynikajícím momentem celého dvouhodinového koncertu, což není mnoho.

A tento pocit ve mně nepřebila ani největší hvězda celého LG Tour - Sámer Issa. Ač se mi jeho album "Busted" líbí, ostatně dal jsem mu 7/10, pokud ho nedokáže prezentovat živě, pak to prostě není to pravé ořechové. Když někdo zpívá na half-playback, i když já bych to nazval spíše "over half playback",
LG Tour - Sámer Issa & Martina Balogová
© www.sreamam.cz
protože spousta vokálů šla taktéž ze záznamu, nedělá podle mě seriozní muziku. Toto si může dovolit až bude vystupovat na nějaké diskotéce nebo plese, ale na koncertě, kde je hlavní hvězdou, prostě ne. Co je mu platné, že má dobrý zvuk na desce, když to není schopný přenést i na pódium. K tomuto poznání došly i Black Milk a doufejme, že k němu dospěje i Sámer, jinak mu nepomůže ani dobrá taneční show u "Busted" nebo sexuální harašení v "Adorable" s Martinou Balogovou. Samozřejmě na pištící holčičky to platí, ostatně ty zapiští, i když Sámer řekne jenom "Wouw", ale pokud chce dělat hudbu pro dospělé, měl by si sehnat kapelu a zkusit to trochu jinak. Závěrečný happening při Dylanově "Knockin' On Heaven's Door" již pouze dokreslil ubohost celé akce.

Když to srovnám s velice dobře naaranžovaným a výborně zvládnutým koncertem v Sazka Areně, pak je LG Tour pouze matným odleskem kdesi v dáli. Oni to nejspíš poznali i diváci, čemuž jsem se dost divil. Malá sportovní hala byla zaplněna sotva do poloviny, což je po humbuku se SuperStars opravdu málo. Nechci být špatným prorokem, ale například u Petra Poláčka a Standy Dolínka moc perspektivy nevidím. Martina Balogová a Sámer Issa nejspíš na naší scéně ještě něco dokáží a Veronika Zaňková i nadále zůstává velkou neznámou. Talent bezesporu má, záleží, jak s ním naloží. Toť mé pocity z tohoto koncertu a nyní se do mě můžete opět pustit.

LG Tour - Nobless, Stanislav Dolínek, Petr Poláček, Veronika Zaňková, Martina Balogová, Sámer Issa, Malá sportovní hala, Praha, 15.12.2004

NÁZORY
  • Pustit? Proč:)? (*Monika*, 18.12.2004 10:36) Reagovat

    Koncert Superstar jsem nenavštívila a ni mě to neláká. Jediný, na čí koncert bych z celé desítky šla, je Anety Langerové. Tím pro mě "hvězdy" ze Superstar končí. Od začátku jsem si myslela, že je tohle éra jako byli třeba Lunetic, která pomine a ani pes po nich neštěkne. Pokud skutečně někteří zpívali tak hrozně, jak tu píšete, tak se není čemu divit. Nejsou připraveni na koncertování a evidentně jde pouze o výdělek, kterého s poloprázdnou halou stejně nedosáhnou. Každopádně mě docela překvapil Petr Poláček. Do toho jediného (a samozřejmě do Martiny) jsem vkládala důvěru, když má svoji kapelu. Takže ani tam to asi moc slavné není. Škoda.
    Díky za zajímavý článek!

  • co jste chtěli to máte (great8, 18.12.2004 10:56) Reagovat

    kdyby jste se na Musicserveru zaměřili spíš na nové kapely, který umějí naživo hrát a sklásají si vlastní písničky... psát takové "recenze" mi příjde ubohé stejně jako tyhle "koncerty"...

  • pohroma superstars (s., 18.12.2004 11:18) Reagovat

    mně to ubohy neprijde. aspon clovek vidi, jak to s nasima radoby "superstars" vypada. i kdyz jsem na koncerte (diky bohu) nebyla, verim v reportu kazde slovo. jediny, komu bych davala sanci prosadit se je amrtina a mozna i ten sámer...i kdyz,vime sve:).ostatni by se meli jit co nejdriv zahrabat, veroniky je opravdu skoda na ten bibítek,ktery jsem uz take slysela. nevim, souhlasim s monikou, na koncert superstars bych sla jen na jediny-na anetu langerovou.

  • Souhlas (Dawe, 18.12.2004 11:30) Reagovat

    Gratuluju, skvělej článek. Na tom "koncertě" sem nebyl, ale když slyšim jména Dolínek, Poláček apod., tak věřim že to muselo bejt akorát k pobavení. Škoda že tam nebyl Julián, protože pak bysme to už mohli nazvat tím nejhorším co naše hudební scéna za rok 2004 předvedla.

  • nojo, no... (jirka, 18.12.2004 15:01) Reagovat

    Já jsem tam byl (coby doprovod) a můžu říct, že autor byl na ně ještě opravdu móóóc hodný. Mně osobně to připadlo ještě tragičtější. Je to přímo vzorová ukázka neschopnosti českých manažerů a toho, že umět zpívat prostě nestačí. Je totiž potřeba mít CO zpívat (a to bohužel zatím moc nemá ani ta vzývaná Aneta), umět to prodat a přesvědčit i ty, které umělé produkty neoslovují. Protože ti ostatní budou mít za chvíli někoho jiného. Připadne mi, že jediná Aneta si to aspoň uvědomuje, stejně jako to, že ty pány od šoubyznysu bude zajímat tak maximálně do finále dalšího ročníku, takže na sobě maká. Ostatní nějak pořád čekají, že repertoár, kapela, přesvědčivost podepřená tvrdým zkoušením a další věci, které potřebují k tomu, aby nezůstalo u jediné sezóny, jim spadne z nebe jako ta dosavadní popularita.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sámer Issa a Lucie Vondráčková natočili duet "Vrať se" a my o klipu k němu píšeme jen proto, že je to skvělý clickbait (23.11.2020 12:35)
- Video: Sámer Issa začíná v "Sámerovi" nechtěně parodovat sám sebe (06.09.2016 10:33)
- Video: Sámer Issa - Syria / سامر عيسى - السورية (23.07.2013 08:05)
- Recenze: Sámerova cesta? Doprava dálnice, doleva polňačka (27.01.2012 07:00)
- Video: Sámer Issa feat. Martina Balogová - Pár kapitol (04.01.2012 18:27)
- Na okraj: Odsunuli Šeherezádu, třeba odsunou i SuperStar (21.03.2011 00:00)
- Video: Dalmateens feat. Sámer Issa - Gonna Praise You (12.11.2009 10:31)
- Na okraj: SuperStar: Za vším hledej Facebook (12.11.2009 07:20)
- Odstartovala Česko Slovenská SuperStar (07.09.2009 10:35)
- Recenze: Někde 'Uvnitř' se skrývá slušný potenciál (19.05.2009 05:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu