shop.musicserver.cz

Nesourodé plody dlouholetého randění

Vydáno: 14.12.2004 05:00 v sekci Recenze - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

V poslední době se stalo velice módní vydávat alba duetů. Proč taky ne, pro posluchače to je velice atraktivní slyšet svého oblíbence v různých i méně pravděpodobných spojeních. Nyní tedy vydává své duety pod názvem "Rendez-vous" i Helena Vondráčková.

5/10

Helena Vondráčková - Rendez-vous

Celkový čas: 79:30

Skladby: Helena Vondráčková & Karel Gott - Tak jdem, Petr Muk - Stín katedrál, Leona Machálková - Proud Mary, Martin Maxa - Déja vu, Michal David - Hraj, jen hraj, Josef Pepe Vojtek - Potopa, Karel Gott - Když láska se ztrácí, Dušan Kollár - V rytmu salsy, Richard Müller - Venku je déšť a mráz, Maryla Rodowicz - Malgośka (2000), Vašo Patejdl - Hudba (Je v nás), Karel Černoch - Těch pár dnů, Karel Gott - Jen ty a já, David Deyl - Kousek tvého já, David Hasselhoff - More Than Words Can Say, Jiří Korn - Já půjdu tam a ty tam, Waldemar Matuška - To se nikdo nedoví, Hana Zagorová - Dvě žlutá kuřátka, Jiří Korn - Slunce, Jiří Schelinger - Vyskoč, vstávej, k nám se dej, Václav Neckář - Znala panna pána, Marta Kubišová - Oh, baby, baby

Vydavatel: Universal

Helena Vondráčková v posledních dnech neprožívá právě radostné období. Její aféra spojená s účinkováním v muzikálu "Miss Saigon", kdy nebyla obsazena na slavnostní premiéru, důsledkem čehož dala tomuto muzikálu vale, plní spolehlivě stránky bulváru. V Českém Slavíku jí dala na frak nejen Lucie Bílá, ale i SuperStar Aneta. Jedna z mála věcí, která ji může nyní přinášet radost, je vydání alba "Rendez-vous", které mapuje její nejslavnější a samozřejmě i ty méně známé duety, které za svoji dlouholetou kariéru nazpívala.

Vondráčková se v posledních letech soustřeďovala spíše na jakýsi disco styl, který, co si budeme nalhávat, již přestával pomalu fungovat, proto jsem byl rád, když jsem se dozvěděl, že chystá desku duetů. Myšlenka jistě hezká, provedení nicméně trošku pokulhává. Nejde o to, že jsou tu písničky, na které již nějaký čas usedá prach, ale snaha dostat na desku co možná nejvíce skladeb vedla k velkým kvalitativním rozdílům. Vedle sebe je pak možno slyšet naprosto skvělý swingový duet s Richardem Müllerem "Venku je déšť a mráz" a naopak naprosto otřesná "V rytmu salsy", kterou nazpívala společně Dušanem Kollárem. Podobnou dvojici by mohly tvořit duet s Michalem Davidem a dnes už naprostá klasika "To se nikdo nedoví", jenž spolu s Helenou nazpíval Waldemar Matuška.

Na "Randez-vous" je ke slyšení i několik poměrně překvapivých songů. Velice mě zaujal duet s Leonou Machálkovou "Proud Mary". Samozřejmě že s Tinou Turner a Eltonem Johnem, kteří si tuto klasiku střihli na "VH1 Divas Live", se to srovnávat nedá, ale ani podání našich zpěvaček není k zahození. Výborné je i spojení v novince "Hudba (Je v nás)", kterou pro Helenu Vondráčkovou složil a zároveň s ní i nazpíval Vašo Patejdl. Pěkně se poslouchá i o něco starší duet s Karlem Černochem. Jenže proti těmto dobrým kouskům stojí zase naopak takové excesy, jakými jsou duety s Davidem Hasselhoffem, či dříve zmiňované spolupráce s Michalem Davidem nebo Dušanem Kollárem.

Nesourodost "Rendez-vous" se podepisuje i na mém hodnocení. Ty horší kusy mi nedovolují dát lepší hodnocení a naopak. Sice mám rád, když je deska naplněná až po okraj (už jen proto, že se tam nevejde copy control a já nemám problém s přehráváním), ale u této desky bych spíše ocenil větší kuráž při výběru jednotlivých duetů. Myslím, že některé kousky tam opravdu nemají co dělat.

NÁZORY
  • no teda... (Jakubisko, 14.12.2004 09:09) Reagovat

    Je dost ostuda, že ani neznáte správný název alba... V celém textu máte Randez-vous, ač to má být Rendez-vous...(nezastávám se alba, to je strašné, ale takový základ, jako jak se CD jmenuje, by jste měli ovládat)

  • thx (Jakubisko, 14.12.2004 13:29) Reagovat

    díky za opravu ;)

  • další nesmysl (ufaaa, 15.12.2004 07:04) Reagovat

    skladbu Hudba (je v nás) rozhodně nezpívá Vašo Patejdl ale Fany Michaík (a myslím, že je i autorem, poslechněte si třeba na desce Nevzdám se hvězdám kde původně vyšla!)

  • ad pripominky (Tomáš Parkan, 15.12.2004 09:02) Reagovat

    Tak, za prvni chybu s nazvem alba se omlouvam. Jednou jsem to napsal blbe a pak uz jen kopiroval. Priznavam toto by se stavat nemelo, jenze...
    Ale druhou pripominku uz neberu. Na TOMTO albu tuto pisnicku opravdu zpiva Helena Vondrackova s Vaso Patejdlem, jendak je to napsany na obalu a jednak jeho hlas snad jeste poznam a co se tyce autorstvi pisne, orientoval jsem podle bookletu, kde by to take snad mohlo byt dobre.
    S pozdravem Tomas Parkan

  • ufa (ufaaa, 15.12.2004 10:31) Reagovat

    omlouvám se, máte pravdu, na novém albu je jiná verze než původní

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Michal Prokop si na Krásný ztráty Live pozval Richarda Müllera (15.02.2024 17:29)
- Fotogalerie: Václav Neckář zazpíval "Půlnoční" v Husově sboru. Podívejte se na fotky a koukněte na video (25.12.2023 16:06)
- Hudba v tisku: Vzpomínkové vydání knihy "Naprosto nezbytná" od Hany Zagorové doplňuje vyprávění její a jejích kolegů o tu nejbolestnější tečku (05.12.2023 08:00)
- Hudba v tisku: Kniha "Všechny moje války" Václava Neckáře je čtivý průvodce životem legendy (19.11.2023 11:30)
- Video: Václav Neckář je "Snílek". K natáčení nové písně si pozval Letní kapelu Jaromíra Švejdíka (29.09.2023 20:09)
- Zemřel Vašo Patejdl. Spoluzakladateli kapely Elán bylo 68 let (19.08.2023 14:54)
- Video: Emma Smetana zpívá poprvé česky a rovnou duet. V písni "Tahle jedna vteřina" ji doprovází Richard Müller (25.06.2023 09:12)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Naživo: Závěr Rock For People ukázal rockového Bena Cristovao, skvělé Nothing But Thieves a samozřejmě Muse (13.06.2023 14:16)
- Trojalbum "Láska bláznivá" přináší spolupráci Karlů Gotta a Svobody v kostce (25.05.2023 16:58)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu