Rod Stewart bude další hvězdou, která přijede do Prahy

07.12.2004 10:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Rod Stewart
© facebook interpreta
Ta zpráva přichází ve velkém předstihu, ale je třeba na ni české fanoušky upozornit. V červnu 2005, konkrétně 18., přijede do Prahy zpěvák a hudebník Rod Stewart. Vystoupí zde poprvé, hostit ho bude mnohatisícový dav v T-Mobile Parku v bývalém areálu ČKD.

Představovat Roda Stewarta je svým způsobem zbytečná věc. Jeho osobnost se zcela nesmazatelně promítla do historie popmusic. Vyzkoušel téměř všechny žánry - od klasiky, přes swing až po rock, dal nový význam frázi "Blue Eyed Soul" a na většině svých skladeb se podílel jako autor nebo spoluautor. Všechny jeho aktivity na poli populární hudby byly zúročeny vstupem do síně slávy hudebních legend. Svým neobyčejným hlasem, důvtipem a pódiovou prezentací si získal srdce fanoušků po celém světě. Jejich srdce se letos rozbušily ještě o něco víc, neboť Rod vydal nový počin "Stardust The Great American Songbook Volume 3", kde prezentuje skladby svých oblíbenců.

Navíc vyráží na koncertní turné, které začne v únoru příštího roku. Rod se na něm podívá nejenom do Austrálie, ale i do Evropy. A právě v rámci evropského turné ukončí čekání i českých fanoušků, kterým se představí poprvé. A na co, že se mohou právě čeští fanoušci těšit? Svým způsobem na dva hudební programy, neboť Rod odprezentuje repertoár swingovějšího charakteru, tak jej známe z jeho posledních tří alb, a v druhé části představí své nejzásadnější skladby, kterých má na kontě opravdu mnoho - za pětatřicetiletou kariéru vydal téměř tři desítky alb!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY