shop.musicserver.cz

Něco na té Britney je

Vydáno: 07.12.2004 18:00 v sekci Recenze - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Byla jako blesk z čistého nebe, když přišla s megahitem "...Baby One More Time". Málokdo si uvědomuje, že je to už šest let, kdy Britney Spears vtrhla jako hurikán na pole světové pop music. Od té doby uplynulo hodně vody a i samotná Britney dospěla jak věkově, tak hudebně. Nyní se rozhodla svoji kariéru shrnout výběrem "Greatest Hits: My Prerogative".

8/10

Britney Spears - Greatest Hits: My Prerogative

Celkový čas: 67:43 + 44:24

Skladby: CD1 - My Prerogative, Toxic, I'm A Slave 4 U, Oops!...I Did It Again, Me Against the Music (featuring Madonna), Stronger, Everytime, ...Baby One More Time, (You Drive Me) Crazy (The Stop Remix!), Boys (Co-Ed Remix featuring Pharrell Williams), Sometimes, Overprotected (Radio Edit), Lucky, Outrageous, Born To Make You Happy, I Love Rock 'N' Roll, I'm Not A Girl, Not Yet A Woman, (I've Just Begun) Having My Fun, Do Somethin' / CD2 - Toxic (Armand Van Helden Remix), Everytime (Hi-Bias Radio Remix), Breathe On Me (Jacques Lu Cont Mix), Outrageous (Junkie XL's Dancehall Mix), Stronger (Miguel 'Migs' Vocal Mix), I'm A Slave 4 U (Thunderpuss Club Mix), Chris Cox Megamix

Vydavatel: BMG

Za těch několik let, co se Britney Spears pohybuje na hudební scéně, stihla tato americká zpěvačka hodně. Nahrála čtyři veleúspěšné desky, které všechny dostala na vrchol americké hitparády, vydala téměř dvě desítky singlů, z nichž ale pouze jeden okusil v Americe příčku nejvyšší, prodala 55 miliónů alb, nahrála duet s Madonnou, zazpívala si na koncertě s Michaelem Jacksonem, chodila a rozešla se s Justinem Timberlakem, hádala se a usmiřovala s Christinou Aguilerou, stačila se vdát a za pár hodin rozvést, zhroutila se, přemýšlela o sebevraždě, ze začátku si hrála na veleslušnou dívku, aby se z ní stala následně sexuální dračice a během své kariéry se stala symbolem pop kultury, někým milovaným, někým nenáviděným. A díky tomu, respektive přes to všechno, je stále na výsluní slávy a je tedy, jak ona sama v názvu alba tvrdí, její neodvolatelné právo, vydat výběr svých největších hitů.

"Greatest Hits: My Prerogative" samozřejmě obsahuje všechny velké hity od těch raných až po ty, které se ještě nyní hojně prohání rádiovým éterem. Vedle sebe, a to doslova, zde můžeme slyšet například první pecku "...Baby One More Time" a v podstatě současný hit, která je zároveň osobní zpovědí Britney, "Everytime". Zde je opravdu hezky vidět, jaký pokrok tato diva za svou kariéru udělala. Na výběr se kupodivu a bohudík nedostaly všechny singly. Například absence utahané "From The Bottom Of My Broken Heart" mi tedy vůbec nevadí. Co je ale potěšitelné, že se na výběr dostaly podle mě trošku nedoceněná "Born To Make You Happy" a "(You Drive Me) Crazy" ve výborném Stop Remixu. Slabší chvilku, a je to znát i z této desky, si Britney vybrala s druhým albem "Oops!...I Did It Again", ze kterého tu sice nalezneme hned tři skladby, ale za povedenou bych považoval pouze "Stronger". Z následujícího alba "Britney", které bylo taktéž kritikou dosti setřeno, se kvalifikovalo hned pět skladeb - podivuhodná "I'm A Slave 4 You", "I'm Not A Girl, Not Yet A Woman", na které se podílela Dido, poněkud pozapomenutá "Overprotected", jež je tu ale ve své remixové rádiové podobě, a pak ještě coververze "I Love Rock'N'Roll", kterou v recenzi na desku strhal náš šéfredaktor Honza Balušek. Já si dovolím s ním nesouhlasit a napíšu, že na rozdíl od coververze "(I Can't Get No) Satisfaction" od Rolling Stones je celkem povedená. Pátou je pro mě trošku nepochopitelně zařazená "Boys", kterou s Britney zpívá Pharell Williams z N.E.R.D., kde mi její r'n'b styl opravdu nesedí. Zatím poslední album "In The Zone" je zastoupeno třemi singly. O výborné "Everytime" jsem se již zmiňoval, a tak doplním pouze nápadité "Toxic", ke kterému je naprosto bombastický videoklip, samozřejmě nemůže chybět ani duet s Madonnou "Me Against The Music".

Kromě těchto již ve většině případech osvědčených pecek Britney na "Greatest Hits: My Prerogative" zařadila tři doposud nevydané skladby. První, jež nese jméno stejné, jako je podtitul celé desky, tedy "My Prerogative", je předělávkou dávného hitu Bobbyho Browna (to je ten, co si vzal za manželku Whitney Houston a co měl problémy s drogami). Neznám sice původní verzi, ale tahle verze se mi už kvůli skvělému velice hutnému zvuku opravdu líbí. Ani další "(I've Just Begun) Having My Fun" není vůbec špatná. Zajímavostí u ní může být i fakt, že v seznamu autorů naleznete i samotnou zpěvačku. Celé toto výborné nastínění další možné kariéry Britney Spears doplňuje asi nejlepší "Do Somethin'", která, použít trošku jiné nástroje, by mohla být hodně tvrdou rockovou vypalovačkou. Dala by se nazvat rockovou peckou v elektronickém hávu. V těchto nových písničkách zapomeňte na vzdychající Britney z "In The Zone", která ale neopouští pokrokový zvuk tohoto alba. Pokud vezmu v úvahu "In The Zone" a tyto poslední tři věci, pak mohu napsat, že i ona opustila osu, kterou dříve tvořila společně s Mandy Moore, Jessicou Simpson a Christinou Aguilerou. Christina se odsud vysmýkla již druhým řadovým albem "Stripped", Mandy Moore se také postupně odrodila a tedy poslední, kdo zůstává, je Jessica Simpson, ke které bohužel přibyly vyumělkované Evropanky Natasha Thomas a Sarah Connor.

Nyní, po malé odbočce, se pozastavím ještě nad bonusovým diskem, který naleznete pouze v limitované edici, jež má mimochodem moc pěkný stříbrný obal. Disk obsahuje celkem šest remixů těch více ale i méně profláklých hitů a jeden megamix téhož. Většinou, když se vydává takovýto bonus, bývají na něm remixy nevalné kvality, což ovšem není případ "Greatest Hits: My Prerogative". Například hned úvodní "Toxic" remixovaná samotným Armandem Van Heldenem je, jak se teď moderně říká, "dóst hustá". Pro ty dříve narozené přeložím - zkrátka je to nářez. Rozhodně pozadu nezůstává ani remix "Outrageous", který přemíchal Junkie XL, což je ten chlápek, který má na svědomí remix Elvisovy "A Little Less Conversation". I další remixy včetně závěrečného megamixu jsou velmi dobré kvality, což znamená, že majitelé této limitované edice si mohou k celkovému hodnocení připočíst ještě bodík navíc a fanoušci Britney klidně i dva.

"Greatest Hits: My Prerogative" je zkrátka reprezentativním průřezem kariéry Britney Spears, ale ukazuje i cosi více. Je na něm poznat, jak za posledních pár měsíců Britney hudebně pokročila, což nejlépe dokazují novinkové skladby. Nyní se tedy může zcela s čistým štítem vydat na novou cestu, na kterou již lehce našlápla na posledním albu. A pokud se vydá ve směru "Do Somethin'", pak zcela jistě nepůjde špatně.

NÁZORY
  • to si snad děláte srandu??? (Jakubisko, 07.12.2004 20:30) Reagovat

    8/10 ??? Milý pane Parkane, myslím že jste spadl z višně a ta recenze tomu jasně odpovídá... Takhle vynášet do nebes ten nejodpornější pop co kdy vyšel je podle mě názor někoho naprosto zaostalého co se hudebních znalostí týče... Lidé kteří Britney považují za jednu z nejlepších zpěvaček na světě jednoznačně nemají co dělat v redakci hudebního serveru... Už recenze na In the zone mě dostala, ale tam bych uznal znatelný pokrok, i když bych jí dal max. 5/10, ale to Best of bych spíš označil jako Worst of, protože tam jsou ty nejprofláklejší hnusy, který se můžou opravdu líbit jenom hudebnímu negramotovi. S pozdravem a přáním krásného dne, Jakubisko

  • ?! (Stena, 07.12.2004 22:56) Reagovat

    Tato recenze je vysmech... Mimochodem poslední U2 mají také 8/10 - ale dá se to vůbec srovnávat?

  • pitomec ses ty (boo, 07.12.2004 23:56) Reagovat

    Jakubisko ty jses ale vul,copak nechapes ze se to nekomu proste libi?Podle me musicserver neni ani rockovy ani metalovy ci nezavisly ale hudebni
    server a BS proste fusuje do muziky a ty se muzes stavet na usi,ignorante..nezmenis to:))
    Rozhodne je to kvalitnejsi po vsech strankach nez nejaka rychlokvaskova Langerova.

    BTW:BS neposloucham

  • Britney (Lorennzo, 08.12.2004 08:05) Reagovat

    Jelikož jsem velký fanoušek Britney tak bych dal více ale i tak jsu rád že jste ji nezaškatulkovaly. Mám od ní všechna alba a jsou skvělá. Ovšem jedno přece vyniká a to je In The Zone, tam je vydět jakýsi posun hooodně dopředu a ty nové písničky na výběrovce jsou prostě perfektní. Nevím proč by U2 a Britney nemohly nít stejné hodnocení. Každý člověk má jiný vkus a pro mě je U2 prostě splašek a nic mě to neříká. Závěrem doufám (stejně jako autor recenze) že se Britney vydá cestou posledních singlů. Rozhodně nešlápne vedle.

  • BC vs AL (David, 08.12.2004 09:22) Reagovat

    Ať si každý říká co chce, ať se každý pošklebuje, blábolí o albu WORST OF a nejprofláknutějším popu (nebo co), tak faktem zůstává, že Britney Spears nazpívala x hitů z nichž většina jsou prostě a jednoduše dobré písničky, které v rádiu vždy zesílím. A protože si pamatuju úspěch Joan Jett a její I love rock n´roll tak uznale smekám nad tím, jak skvěle to BS přetáhla. Mimoto je BS hezká holka. K A. Langerové ještě dodávám, že znám z rádia jenom skladbu Delfín, která je fajn. Bohužel ale její až do omrzení opakované řeči, že je rockerka atd. mne jen odradilo a i když třeba její další písničky můžou být dobré, tak o ně nestojím a celé album tak náleží jen teenagerům a jejich maninkám, kteří jí posílali SMS. Neustále ale čtu, že album je na předních místech české hitparády, což znamená, že se prodává dobře - a o to jde, ne ?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Britney Spears v nové knize šokuje: "S Justinem Timberlakem jsem čekala dítě" (22.10.2023 16:26)
- Audio: Britney Spears a will.i.am znovu spojili síly. Singl "Mind Your Business" ale velká očekávání nesplní (24.07.2023 17:25)
- Britney Spears vydá v říjnu knihu "The Woman In Me". Popíše v ní i mnohaleté opatrovnictví (17.07.2023 10:18)
- Publicistika: Čtvero ohlédnutí za "Ray of Light" Madonny (03.03.2023 08:00)
- Fanoušci zavolali na Britney Spears policii. Zpěvačka si totiž zrušila instagramový účet (30.01.2023 16:23)
- Film o Madonně se ruší. Zřejmě kvůli turné (29.01.2023 12:11)
- Video: V novom klipe letného hitu Eltona Johna a Britney Spears "Hold Me Closer" interpretov neuvidíte. Zato je plný tanca a farieb (29.09.2022 16:16)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu