Jak to vidí Kylie aneb jak se žije popové princezně

01.12.2004 11:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Kylie Minogue je nepřehlédnutelnou zpěvačkou popového nebe a nejen, že je to sexy kočka, ale taktéž natočila tolik hitů, že i formát dvojcédéčka je pro ni málo. Aktuální pohled na její kariéru pojmenovaný "Ultimate Kylie" nabízí revizi napříč celým spektrem tvorby této dámy s novinkou z dílny Scissor Sisters "I Belive In You".
8/10

Kylie Minogue - Ultimate Kylie

Skladby: CD1 - I Should Be So Lucky, Got To Be Certain, The Locomotion (7" Mix), Je Ne Sais Pas Pourquoi, Especially For You (with Jason Donovan), Hand On Your Heart, Wouldn't Change A Thing, Never Too Late, Tears On My Pillow, Better The Devil You Know, Step Back In Time, What Do I Have To Do (7" Mix), Shocked, Give Me Just A Little More Time, Celebration / CD2 - Confide In Me, Put Yourself In My Place, Where The Wild Roses Grow (with Nick Cave), Did It Again, Breathe, Spinning Around, On A Night Like This, Kids (with Robbie Williams / Radio Edit), Please Stay, Can't Get You Out Of My Head, In Your Eyes, Love At First Sight, Come Into My World (Radio Edit), Slow, Red Blooded Woman, Chocolate (Radio Edit), I Believe In You, Giving You Up
Celkový čas: 51:36 + 69:22
Vydavatel: EMI
O Kylie Minogue píšeme na našem serveru poměrně často. Není to tím, že by byla naším číslem jedna, ale v poslední době se okolo ní děje hodně zajímavých věcí a vychází mnoho stříbrných disků, na kterých právě tahle sexy kočka pěje a vydává hit za hitem. Tento úspěch je hlavně svázán s deskou "Light Years" (2000), kterým se Kylie vrátila na výsluní. Následné album "Fever" (2001) si taktéž vedlo velmi dobře. Zlom přišel se zatím poslední studiovým počinem "Body Language" (2003), který nepřinesl tak úderné hity, úspěšný snad byl jen singl "Slow". Mezitím vyšlo několik prapodivných výběrů od různých vydavatelů, loňský kompilát "Greatest Hits 87-92", rekapituloval vše do roku 1997. Už tehdy se mluvilo o tom, že vyjde ještě jeden, který bude sestaven podle hesla, jak to vidí Kylie, a už je tu, je na světě. Kompilace dostala jméno "Ultimate Kylie" a přináší třicet jedna největších hitovek a dvě zbrusu nové skladby, kterým vévodí spolupráce se Scissor Sisters "I Believe In You".

První disk mapuje éru do roku 1992, kdy vyšla první hitová sešlost Kylie Minogue "Greatest Hits". Tehdy měl tento disk dvacet dva položek. "Ultimate Kylie" z něj nějaké skladby seškrtalo a ponechalo patnáct nejviditelnějších hitparádových záseků. Z prvních dvou desek Kylie však nechybějí písničky jako "I Should Be So Lucky", "Got To Be Certain", "Hand On Your Heart", "Never Too Late" a další. Deska "Rhythm Of Love" (1990) je zastoupena všemi singly, tedy od "Better The Devil You Know" po "Shocked" ve verzi od projektu DNA. Následná deska "Lets Get To It" (1991) byla rapidně ochuzena jen na singl "Give Me A Little More Time" a ze zmíněné kompilace zůstal cover Kool And The Gang "Celebration". Druhý disk mapuje vše od roku 1994 aneb cesta napříč různými "vzhledy" Kylie v otěžích "Confide In Me" po novinku "I Belive In You". Obě desky "Kylie Minogue" (ta druhá nejdříve a následně přejmenovaná na "Impossible Princess") jsou shodně zastoupeny po dvou singlech, mezi které se vtěsnal duet s Nickem Cavem " Where The Wild Roses Grow". A to už jsme u bran současnosti.

"Ultimate Kylie" má za úkol hlavně prezentovat dráhu po comebacku. "Light Years" je zastoupeno nekompletně, i když nechybí megahity "Spinning Aroud", "On Like A This", duet s Robbie Williamsem "Kids" a pohodová "Please Stay". V Evropě tehdy ještě navíc vyšel singl "Your Disco Needs You", ten napsal Robbie Williams, a v Americe vydaná taneční pecka "Butterfly", ty zde však nejsou. "Fever" tu má všechny singly, tak jako "Body Language" - což je ucelená hitová jízda od "Can't Get You Out Of My Head" po "Chocolate". Dvě novinky se mohou pyšnit velkým hitovým potenciálem a předpokládám, že obě vyjdou jako singly. "I Belive In You" napsala Kylie společně se Scissor Sisters, což je retro disko jak vyšité a v refrénu značně chytlavé. Na stejné vlně je postaveno i "Giving You Up" - Kylie přišla opět s tím, co od ní fanouškové očekávají, pořádné hity a ne hrátky s r'n'b a snahou zalíbit se v Americe.

Otázkou zůstává, co dělat s tolika kompilacemi, když jako na potvoru na každé je něco, kvůli čemu je nutno ji mít doma, a to nemluvím o tom, že vyjde i stejně pojmenované klipové DVDčko. Pokud je Kylie Minogue vaše favoritka číslo jedna, pak vám nezávidím finační výdaje, které do ní opět vrazíte, i když třeba rádi. "Ultimate Kylie" je však oproti "Greatest Hits" (nemyslím tím výběr z roku 1992, ale jeho obohacenou "reedici" z roku 2002), "Hits +" a "Greatest Hits 87-92" přeci jen ucelenějším pohledem na celou kariéru Kylie. Na druhou stranu dvě cédéčka jsou dosti omezeným prostorem pro tak velké množství singlů, které Kylie Minogue na svém kontě má, ale na každém disku této výběrovky zůstalo nevyužité místo, což je na jednu stranu taky škoda. Kylie nám tedy prozradila, které hity jsou jejímu srdci bližší, které třeba ani neposlouchá a díky dvou novinkám je "Ultimate Kylie" je povedenou záležitostí oproti předešlým pohledům na věc, tedy na dráhu této kočky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY