Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Slash feat. Myles Kennedy and The Conspirators - Living The Dream 8/10
Slash feat. Myles Kennedy and The Conspirators - Living The Dream Slash má tu smůlu, že není typem kytaristy, který může být i frontmanem. Tvář sólového exhibicionisty mu nesedí, zároveň je nezpěvák, takže ani cesta prošlapaná třeba Hendrixem není možná. Naštěstí má šťastnou ruku na výběr spoluhráčů. Dokazuje to i "Living The Dream" s Mylesem Kennedym a The Conspirators. čtěte zde
Vydáno: 30.09.2018 09:50 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Per Gessle - Small Town Talk 5/10
Per Gessle - Small Town Talk Čtvrtá anglicky nazpívaná sólovka Pera Gessleho "Small Town Talk" sklouzává do ranku popové variace na country, jeho nezaměnitelný rukopis se však nevytratil. Škoda jen, že vše zůstalo na půli cesty. Evropskou část turné k této desce začne Per se svou kapelou 7. října v pražském Foru Karlín. čtěte zde
Vydáno: 29.09.2018 17:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Therapy? - Cleave 8/10
Therapy? - Cleave Nehledě na slávu i pády, trendy a tendence, irské trio Therapy? jede dál a vydává svou patnáctou nahrávku "Cleave" - tři roky od poslední skvělé desky "Disquiet", kterou kapela přivezla i do Prahy. Letošní turné naši republiku minulo, a tak nezbývá než si vychutnat alespoň studiovou novinku. A že za to stojí! čtěte zde
Vydáno: 29.09.2018 10:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Nelly Řehořová - V okamžiku 7/10
Nelly Řehořová - V okamžiku U modelu vycházejících popových zpěvaček často hrozí schéma jepičího života prchavé slávy s rychlým koncem pro neschopnost doručit kvalitu a originalitu. U Nelly Řehořové se ale vyskytují jisté náznaky, že by to s ní takto být nemuselo. V naší recenzi jejího EP "V okamžiku" se těm náznakům podíváme na kloub. čtěte zde
Vydáno: 28.09.2018 17:00 v sekci Recenze - Matěj Kostruh
Cocotte Minute - Veď mě 9/10
Cocotte Minute - Veď mě Naživo nahraná deska "Ritual, kmen a srdce a kmen", která vyšla před třemi lety, byla přelomovým počinem a velkolepým návratem pražské crossoverové party Cocotte Minute na scénu. Stylově i hudebně na ni navazuje nové EP "Veď mě", které kapela natočila v Rakousku pod dohledem producenta Mikea Wolffa. čtěte zde
Vydáno: 27.09.2018 15:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Tomáš Klus - SpOlu 8/10
Tomáš Klus - SpOlu Tomáš Klus má dar, že umí rozhazovat radost, mír a lásku plnými hrstmi. Nejinak tomu je i na novém albu "SpOlu", na kterém najdeme hned 21 písní. Skladby jsou zasvěcené rodině a společnosti. Když miluješ, slova nedocházejí - tak by se dala nahrávka shrnout do jedné věty. čtěte zde
Vydáno: 26.09.2018 14:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Paul Weller - True Meanings 9/10
Paul Weller - True Meanings Čerstvý šedesátník Paul Weller, bývalý předák The Jam a Style Council, od počátku 90. let působící sólově, je nebývale činný. Minulou desku "A Kind Revolution" vydal teprve před rokem, navíc ještě v mezidobí stihl i soundtrack k filmu "Jawbone". Nyní přichází s novým albem "True Meanings". čtěte zde
Vydáno: 25.09.2018 17:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Good Charlotte - Generation Rx 5/10
Good Charlotte - Generation Rx Nové album Good Charlotte "Generation Rx" potvrzuje to, co všichni už dávno vědí. Kapela nemá s punkem již nic společného. Její hudba je sladká elektronická limonáda sycená rockovými bublinkami. Pokérované ruce a rádoby hardcore image jsou to jediné, co muzikanty s původním žánrem spojuje. čtěte zde
Vydáno: 25.09.2018 11:09 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Xindl X - Sexy Exity 8/10
Xindl X - Sexy Exity Xindl X po dvou letech od "Kvadratury záchranného kruhu" vydává s čerstvou kapelou desku "Sexy Exity". Původně měla být bestofkou s několika novými písněmi, nakonec se ale Xindl při tvorbě tak rozvášnil, až je z toho album se čtrnácti položkami. Zpívá vesele o neveselých věcech, které spojuje téma úniku. čtěte zde
Vydáno: 24.09.2018 00:01 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Owl City - Cinematic 7/10
Owl City - Cinematic Po vydání poslední desky "Mobile Orchestra" to sice chvíli vypadalo, že Adam Young uloží svůj jednočlenný projekt Owl City k ledu a bude se věnovat hlavně instrumentální hudbě, dlouho to ale nevydržel a letos v létě se vrátil s další nahrávkou nazvanou "Cinematic". A dobře udělal. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2018 11:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
All Saints - Testament 8/10
All Saints - Testament Ženská čtveřice All Saints prožila své největší úspěchy v době, kdy se o nich mohlo psát ještě jako o dívčí. Hity jako "I Know Where It's At" či "Pure Shores" jsou sice už dávno minulostí, nová deska "Testament" je však dalším povedeným zářezem do jejich diskografie. čtěte zde
Vydáno: 22.09.2018 10:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
The Kooks - Let's Go Sunshine 6/10
The Kooks - Let's Go Sunshine Britská partička The Kooks si po právu v posledních letech vysloužila pozici jedné z největších hvězd indie rocku. I proto se letos pánové objevili v roli headlinerů Rock for People, kde představili nové písně z páté desky "Let's Go Sunshine". Budou sušenky pokračovat v rozletu? čtěte zde
Vydáno: 21.09.2018 10:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Autumnist ‎- False Beacon 9/10
Autumnist ‎- False Beacon Pět let jsme si museli na "False Beacon" počkat, Autumnist však ani tentokráte nezklamal. Natočil silnou desku, která má duši. Popisuje nástrahy současnosti, ale i neveselé představy o budoucnosti. Zvukově je asi nejsyrovější a zároveň nejpřímočařejší, zároveň je vystavěná na písňových formách. čtěte zde
Vydáno: 19.09.2018 17:30 v sekci Recenze - Dan Hájek
Paul McCartney - Egypt Station 9/10
Paul McCartney - Egypt Station Ex-Beatle Paul McCartney má na svém kontě další desku. "Egypt Station" je jeho čtyřiadvacátou studiovou nahrávkou a první dva uvolněné singly slibovaly mnohé. Zároveň ale v hlavě hlodal červíček pochybností. S pověstí živoucí legendy se ty nové desky přece jen netočí zrovna snadno. čtěte zde
Vydáno: 17.09.2018 08:18 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Manic Street Preachers - This Is My Truth Tell Me Yours Manic Street Preachers mají na kontě již třináct alb, nicméně přesně před dvaceti lety si nastavili laťku vysoko. Dne 14. září 1998 totiž vydali pravděpodobně svou nejzásadnější desku "This Is My Truth Tell Me Yours", od které se pak jen odráželi. Pojďme si tento klenot připomenout prostřednictvím Zaprášeností. čtěte zde
Vydáno: 14.09.2018 10:05 v sekci Zaprášenosti - Jana Kloučková
Lenny Kravitz - Raise Vibration 7/10
Lenny Kravitz - Raise Vibration Ani po třiceti letech hudební kariéry nemá Lenny Kravitz důvod měnit svůj vítězný styl zvaný "složil, aranžoval, produkoval a nahrál Lenny Kravitz". Jedenáctá řadová deska "Raise Vibration" přináší do umělcova katalogu jen drobné změny, kvalita zůstává stejná. čtěte zde
Vydáno: 13.09.2018 09:30 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Troye Sivan - Bloom 8/10
Troye Sivan - Bloom Tři roky po debutu "Blue Neighbourhood" přichází Troye Sivan s jeho nástupcem jménem "Bloom". Mladý Australan na něm vykvetl do zdravého sebevědomí. Desetiskladbová kolekce je moderní popovou deskou s chytře napsanými a dobře zprodukovanými písněmi a dost možná klíčem k bájné komnatě s trůnem pro Krále popu. čtěte zde
Vydáno: 10.09.2018 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Sigrid - Raw 9/10
Sigrid - Raw Dvaadvacetiletá norská zpěvačka Sigrid bývá označovaná za jeden z největších talentů, který současná popová scéna může nabídnout. A i na pětipísničkovém EP "Raw" dokazuje, že to nejsou jen planá slova. Bez problémů na něm totiž sází jednu perlu za druhou. čtěte zde
Vydáno: 08.09.2018 11:53 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Peter Gabriel - II (Scratch) Druhé sólové album Petera Gabriela, někdejšího zpěváka Genesis, rozděluje jeho příznivce do dvou skupin. Jedni pokládají jeho Dvojku za majstrštyk, druzí nemohou tomuto počinu přijít na chuť. Jak obstojí "Scratch" v našich uších po čtyřiceti letech od jeho vydání? čtěte zde
Vydáno: 07.09.2018 13:00 v sekci Zaprášenosti - Tomáš Rozkovec
Ariana Grande - Sweetener 7/10
Ariana Grande - Sweetener Ariana Grande přichází se čtvrtým albem "Sweetener". Teroristický útok na jejím koncertu v Manchesteru ji neporazil, ač stopy jistě zanechal. I na tuto událost dává na své novince vzpomenout. Nahrávka však především odráží její dospělejší i zábavnější tvář přizpůsobenou vkusu současného mainstreamu. čtěte zde
Vydáno: 06.09.2018 08:29 v sekci Recenze - Jana Kloučková

ALBUM TÝDNE 42/2018

Manon Meurt
MMXVIII

Každá doba potřebuje svoje básníky. Ty zasněné, zadumané osoby, které se citlivě noří do niter vlastních i cizích a dovedou dát tvar i v hloubce ukrytým emocím. Takoví jsou i rakovničtí Manon Meurt, kteří až nyní, po čtyřech letech od prvního EP, vydávají svůj regulérní debut "MMXVIII".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 22.10.
Yellowjackets (USA) (Metro Music Club, Brno)
Čt 25.10.
The Black Queen (USA) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 25.10.
Jason Derulo + Marcus&Martinus (Tipsport Arena, Praha)
Po 29.10.
Stu Larsen (AUS) + Natsuki Kurai (JAP) (Vila Štvanice, Praha)
Út 30.10.
Dirty Loops (SWE) (Metro Music Club, Brno)
Čt 01.11.
[loveit] sound: Metric (CAN) (Roxy, Praha)
Pá 02.11.
Our Last Night + Hands Like Houses + Hawthorne Heights + Jule Vera (Lucerna Music Bar, Praha)
Pá 02.11.
Akua Naru (USA/DE) (Rock Café, Praha)
St 07.11.
Lukas Rieger (DE) (Semilasso, Brno)
Po 12.11.
[loveit] sound: Jungle (UK) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Beyoncé Lady Gaga Sia Ewa Farna Coldplay Jananas Kryštof The Cure Rihanna Adele AC/DC Madonna Debbi Pokáč Linkin Park Britney Spears Tomáš Klus Voxel Marilyn Manson Avril Lavigne
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver