Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Sevendust - All I See Is War 7/10
Sevendust - All I See Is War Sevendust jsou trestuhodně opomíjená parta. Americká formace stála u zrodu nu-metalu, na jehož vývoji se významně podílela, a za počin "Kill The Flaw" byla dokonce nominována na cenu Grammy. Zejména u českých fanoušků jsou Sevendust přesto neznámým pojmem. Zvrátí to novinka "All I See Is War"? čtěte zde
Vydáno: 22.05.2018 18:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Vees - No Way Back 7/10
Vees - No Way Back Trio Vees funguje od roku 2006, ale opravdový hudební skok nastane pravděpodobně až s vydáním aktuální novinky "No Way Back". Z alba je cítit velký skladatelský i výrazový posun. Kapela vsadila na ryzí kytarový rock s hutným groovem a syrovým zvukem s čitelnými odkazy ke kořenům rock'n'rollu. čtěte zde
Vydáno: 22.05.2018 10:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Thirty Seconds To Mars - America 3/10
Thirty Seconds To Mars - America Omlouváme se za tak clickbaitovský titulek, ale po poslechu nového alba "America", za nímž stojí Letova kapela Thirty Seconds To Mars, ale především on sám, se nezdá být vše tak úplně v pořádku. S ním, ani s jeho tvorbou. Pátá studiovka kapely je tak zatím jednoznačně nejhorší. čtěte zde
Vydáno: 21.05.2018 15:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Silent Stream Of Godless Elegy - Smutnice 8/10
Silent Stream Of Godless Elegy - Smutnice Jedna z nejoceňovanějších tuzemských folkmetalových skupin Silent Stream Of Godless Elegy se po dlouhých osmi letech po skvělém "Návazu" vrací s novou studivou nahrávkou "Smutnice". Ta vznikala pod vedením izraelského hudebníka a producenta Yossi Sassiho ve studiu Rolanda Grapowa a je skvělá. čtěte zde
Vydáno: 21.05.2018 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Moose Blood - I Don't Think I Can Do This Anymore 6/10
Moose Blood - I Don't Think I Can Do This Anymore Mluvit o reinkarnaci fenoménu emo je poněkud přehnané. A to přesto, že se stále objevují soubory navazující na zvuk emo punkových kapel z přelomu tisíciletí. Jednou z nich jsou britští Moose Blood. Po poslechu jejich novinky "I Don't Think I Can Do This Anymore" to ale na velký návrat zatím nevypadá. čtěte zde
Vydáno: 20.05.2018 11:00 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Janet Jackson - janet. Janet Jackson si nechtěně vysloužila nálepku sestra Krále popu. Na její hudbu se však v posledních letech nespravedlivě zapomíná. Zanechme pro jednou slavného bratra stranou a pojďme se podívat na její nejprodávanější desku "janet.", od jejíhož vydání uběhlo rovné čtvrtstoletí. čtěte zde
Vydáno: 18.05.2018 17:00 v sekci Zaprášenosti - Jana Kloučková
Dimmu Borgir - Eonian 6/10
Dimmu Borgir - Eonian Norové Dimmu Borgir se po osmi letech vrátili s další várkou svého osobitého symfonického black metalu, na který by po právu měli mít patent. Právě oni stáli u zrodu zpřístupnění žánru i širšímu metalovému publiku. Na kvalitu jejich produkce ale neexistuje jednoznačný názor. Změní to novinka "Eonian"? čtěte zde
Vydáno: 17.05.2018 13:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Dežo Ursiny - Modrý vrch (reedice 2018) 8/10
Dežo Ursiny - Modrý vrch (reedice 2018) Vydávání vinylových reedic desek slovenského rockového melancholika Deža Ursinyho pokračuje albem "Modrý vrch". Dostáváme se tak do období, kdy si hudebník začal prošlapávat nové cestičky pro svou tvorbu. Zároveň na této nahrávce pravděpodobně vyvrcholila jeho spolupráce s básníkem Ivanem Štrpkou. čtěte zde
Vydáno: 16.05.2018 11:40 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Ilona Csáková - Pořád jsem to já 8/10
Ilona Csáková - Pořád jsem to já Deset let uplynulo od vydání posledního studiového alba Ilony Csákové. Zpěvačka se v mezidobí věnovala hlavně rodině, ale na zpěv úplně nezanevřela. A nyní hlásí comeback s diskem "Pořád jsem to já". Na něm je vidět zpěvaččin láskyplný vztah ke swingu i moderním trendům. čtěte zde
Vydáno: 15.05.2018 16:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
Gin Wigmore - Ivory 6/10
Gin Wigmore - Ivory Novozélandská zpěvačka Gin Wigmore hranice svého souostroví už dávno překročila. Její zastřený, plný hlas i originální bluespopový feeling jí po právu vynesly mnoho úspěchů. Novinka "Ivory" je jejím čtvrtým albem a zároveň rozhořčenou reakcí na svět hudebního průmyslu. čtěte zde
Vydáno: 15.05.2018 12:13 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Blessthefall - Hard Feelings 4/10
Blessthefall - Hard Feelings Arizonští metalcoristé Blessthefall už patří mezi zavedená jména a především v rodné Americe jsou bráni za hvězdy žánru. Jejich letošní novinka "Hard Feelings" je jejich již šestým počinem a zároveň prvním pod křídly velkého vydavatelství Rise Records. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2018 16:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel + Casino 9/10
Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel + Casino Původně sheffieldská čtveřice Arctic Monkeys si pro nás po delší pauze nachystala nové, v pořadí šesté album. Dostalo název "Tranquility Base Hotel + Casino" a od těch předchozích se liší snad ve všech směrech. Touha zkoušet nové věci muzikanty dovedla k nejdobrodružnější nahrávce v jejich kariéře. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2018 13:00 v sekci Recenze - Jakub Malar
Lissie - Castles 8/10
Lissie - Castles Americká zpěvačka Lissie nikdy nebyla typickou součástí mainstreamové scény, ačkoliv se jí povedlo hned několik svých písní dotlačit do rádií a k nejširší posluchačské obci. Ani novinka nesází na jasné hity, byť se zpěvačka na úkor folku vrátila ke své popovější tváři. čtěte zde
Vydáno: 07.05.2018 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Seal - Standards 7/10
Seal - Standards Seal si toužil splnit další sen - nahrát album, které by vycházelo z věhlasného období umělců tzv. Rat Packu. Nyní se s nimi zpěvák potkává na desce "Standards", kde vybrané skladby nejen přezpíval, ale dokonce i spolupracoval s hudebníky, kteří kdysi po boku velikánů typu Franka Sinatry významně figurovali. čtěte zde
Vydáno: 05.05.2018 16:30 v sekci Recenze - Jana Kloučková
Car Seat Headrest - Twin Fantasy (Face To Face) 8/10
Car Seat Headrest - Twin Fantasy (Face To Face) Car Seat Headrest je dlouholetým projektem Willa Toleda, který se nakonec rozrostl v plnohodnotnou kapelu. V začátcích vše tvořil sám na svá amatérská nahrávací zařízení. Začal již v osmnácti letech a během sedmi roků vzniklo jedenáct desek. Nejnovější "Twins Fantasy" je návratem do minulosti... čtěte zde
Vydáno: 04.05.2018 13:30 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Dorothy - 28 Days In The Valley 8/10
Dorothy - 28 Days In The Valley Skupina Dorothy, které vévodí skvělá zpěvačka Dorothy Martin, se po dvou letech vrací s druhým studiovým albem "28 Days In The Valley". To vychází znovu pod vydavatelstvím Roc Nation, které založil americký rapper a producent Jay-Z. Čeká nás další porce skvělého rock'n'rollu? čtěte zde
Vydáno: 03.05.2018 15:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
My Indigo - My Indigo 8/10
My Indigo - My Indigo Within Temptation na poli metalové hudby dosáhli statusu hvězd. Již dlouhé roky patří k nejzářivějším jménům symfonické scény, a to i přes postupné zakomponovávání popu do ještě před pár lety čistě metalového rukopisu. I proto není až tak překvapivé, že boční projekt Sharon Del Adel My Indigo je ryze popový. čtěte zde
Vydáno: 02.05.2018 14:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Together - Přes kamení 7/10
Together - Přes kamení Devítičlenné uskupení Together svůj styl samo označuje jako housle'n'roll, kombinující klasický rock s akustickým doprovodem a houslovým kvartetem. V tomto duchu také v uplynulém roce muzikanti nahráli debut "Přes kamení", který jim produkoval Boris Carloff a zahraniční producenti Simon Young a Ian Kelosky. čtěte zde
Vydáno: 01.05.2018 16:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The Longshot - Love Is For Losers 9/10
The Longshot - Love Is For Losers Překvapení tohoto typu mám rád. Billie Joe Armstrong z Green Day se asi nudil, a tak dal dohromady novou kapelu The Longshot, bez přípravy vypálil do světa ípíčko, a než jsme se stačili vzpamatovat, na světě je kompletní deska "Love Is For Losers". Máme tu čest s novým "Dookie"? čtěte zde
Vydáno: 30.04.2018 09:37 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
John Hayllor - Jam Again 9/10
John Hayllor - Jam Again Vznikne-li kapela v podstatě spontánně, přirozeně a na přátelské bázi, pozná se to. Je-li dominantní snahou hraní hudby a ne honba za slávou, pozná se to rovněž. A spojí-li se to dohromady, v podstatě nelze šlápnout vedle. Z debutujících John Hayllor z Chrudimi vše výše uvedené přímo čiší. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2018 14:29 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 25/2018

Ghost
Prequelle

Ghost se vrací, a to rovnou na úplný počátek. Papa Emeritus je minulostí (a vlastně také budoucností) - s novým albem "Prequelle" přichází Cardinal Copia v kůži lídra formace Tobiase Forgea. Ten hodil za hlavu všechny soudní tahanice kolem kapely a připravil dlouho očekávaného nástupce desky "Meliory".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 18.06.
Powerflo (USA) (Futurum Music Bar, Praha)
St 20.06.
Iron Maiden (UK) (Letiště Letňany, Praha)
St 20.06.
Queens Of The Stone Age (USA) (Forum Karlín, Praha)
So 23.06.
Metronome (Výstaviště Holešovice, Praha)
Út 26.06.
King Crimson (UK) (Forum Karlín, Praha)
St 27.06.
King Crimson (UK) (Forum Karlín, Praha)
St 27.06.
Black Rebel Motorcycle Club (USA) (Roxy, Praha)
Čt 28.06.
Aerodrome Festival (letiště, Panenský Týnec)
Ne 01.07.
Pearl Jam (USA) (O2 Arena, Praha)
Po 02.07.
Deep Purple (UK) (DRFG Arena, Brno)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Ewa Farna Lady Gaga Coldplay Sia Beyoncé The Cure Kryštof Adele Madonna Metallica Linkin Park 30 Seconds To Mars Avicii Amy Winehouse Ed Sheeran Richard Krajčo Marilyn Manson Kelly Family Pavel Callta Lucie
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver