Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
The Academic - Tales From The Backseat 7/10
The Academic - Tales From The Backseat Kvartet z irského městečka Mullingar The Academic funguje od roku 2013 a za sebou má pouze jedno oficiální EP. Pro letošek si ovšem kluci připravili debutové album "Tales From The Backseat", kterým se pokouší prorazit v silné konkurenci evropské kytarové scény. čtěte zde
Vydáno: 31.01.2018 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Mike Shinoda - Post Traumatic 7/10
Mike Shinoda - Post Traumatic Mike Shinoda, tvůrčí mozek Linkin Park, přichází s první hudbou po smrti svého kolegy z kapely a přítele Chestera Benningtona. Třískladbové EP s výmluvným názvem "Post Traumatic" ukazuje Shinodu na mrtvém bodě mezi minulostí a budoucností. Ten je prostorem vzpomínání i váhání. čtěte zde
Vydáno: 30.01.2018 16:45 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Joe Satriani - What Happens Next 8/10
Joe Satriani - What Happens Next Joe Satriani patří k těm, kteří dokázali, že elektrická kytara není jen hračka pro nespoutanou mládež. V jeho rukou se stává sofistikovaným hudebním instrumentem, srovnatelným s těmi, které se vyjímají na výsluní klasických orchestrů. Nová deska "What Happens Next" jeho status potvrzuje. čtěte zde
Vydáno: 27.01.2018 08:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
BijouTerrier - Spaceshit Captain 8/10
BijouTerrier - Spaceshit Captain Slovenská punkrocková partička BijouTerrier vydala zkraje roku své třetí album "Spaceshit Captain", kterým má šanci konečně prorazit i na českém trhu. Na jaře u nás navíc absolvuje společné turné s Cocotte Minute, na kterém novinku náležitě představí. čtěte zde
Vydáno: 25.01.2018 16:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Black Rebel Motorcycle Club - Wrong Creatures 8/10
Black Rebel Motorcycle Club - Wrong Creatures Před téměř dvaceti lety se Black Rebel Motorcycle Club vydali na společnou cestu. Kapela, jejíž název je propůjčen od gangu Marlona Branda z šestapadesát let starého snímku "Divoch", opět musela před vydáním desky překonat nelehké situace. Dokázala i tentokrát uspět? čtěte zde
Vydáno: 24.01.2018 13:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
U2 - Songs Of Experience 8/10
U2 - Songs Of Experience Věřili byste, že U2 se díky novému albu, které se stalo v USA opět číslem jedna, stali historicky první kapelou, která takto zaskórovala během čtyř dekád? Fascinující, že ano? Jenže žebříčkový úspěch je asi to nejméně zajímavé, co si o "Songs Of Experience" můžete přečíst. Pojďme trochu hlouběji. čtěte zde
Vydáno: 23.01.2018 15:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
BØRNS - Blue Madonna 7/10
BØRNS - Blue Madonna Garrett Clark Borns, který se skrývá pod uměleckým jménem BØRNS, vydal v roce 2015 velmi povedený debut "Dopamine". Po více než dvou letech dlouhých příprav se nyní na pulty obchodů dostává jeho druhé album "Blue Madonna", na kterém si zahostovala třeba i Lana Del Rey. čtěte zde
Vydáno: 22.01.2018 11:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Avatar - Avatar Country 8/10
Avatar - Avatar Country Švédská metalová parta Avatar s novým materiálem přispěchala ani ne dva roky od posledního studiového zářezu. O tom, že její hvězdný lesk je stále výraznější, svědčí i přesun k velkému metalovému labelu Century Media, pod kterým nyní vychází téměř koncepční nahrávka "Avatar Country". čtěte zde
Vydáno: 22.01.2018 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Whitney Houston - I Wish You Love: More From The Bodyguard 9/10
Whitney Houston - I Wish You Love: More From The Bodyguard Málokterý film se může pyšnit slavným a zároveň kvalitním hudebním doprovodem. "Osobnímu strážci" se tohoto vzácného jevu před pětadvaceti lety podařilo dosáhnout, čímž se jeho soundtrack katapultoval na piedestal filmové hudby. Své čtvrtstoletí oslavuje reedicí "I Wish You Love: More From The Bodyguard". čtěte zde
Vydáno: 21.01.2018 17:00 v sekci Recenze - Jana Kloučková
Mirai - Konnichiwa 6/10
Mirai - Konnichiwa Tři roky si kapela Mirai krok po kroku budovala cestu k vydání debutové desky "Konnichiwa". Po dva roky starém, pětiskladbovém EP, spoustě koncertů a několika singlech ho na podzim představila. Špatné sice není, ale skupina na něm až moc tlačí na pilu. čtěte zde
Vydáno: 21.01.2018 10:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Sækədʒəwiːə - Temporary Things 7/10
Sækədʒəwiːə - Temporary Things Ostravská parta Sækədʒəwiːə (foneticky Sakadžavíja) vydala v listopadu loňského roku debutové album "Temporary Thing", které natočila ve vídeňském studiu Listencareful pod vedením producenta Alexandera Lausche. A o jeho nesporných kvalitách se můžete dočíst v naší minirecenzi. čtěte zde
Vydáno: 20.01.2018 16:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Rosewood Brothers - Soul Blossom 9/10
Rosewood Brothers - Soul Blossom Nahraďte whiskey ouzem, místo New Orleans dejte Athény a deltu Mississippi vyměňte za Sarónský záliv. Tak z tohohle prostředí přicházejí alboví debutanti Rosewood Brothers, kteří ve slunečném Řecku hrají krystalicky čistý jižanský blues rock té nejvyšší možné kvality. Jejich album se jmenuje "Soul Blossom". čtěte zde
Vydáno: 19.01.2018 14:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Dylan - Album za albem 9/10
Dylan - Album za albem Na českém knižním trhu je celkem dost publikací o americké legendě Bobu Dylanovi, jedné z největších postav světové kultury. Novinka "Dylan - Album za albem" se na Dylanovu složitou osobnost dívá prostřednictvím komentované Mistrovy diskografie. čtěte zde
Vydáno: 16.01.2018 12:30 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Bicep - Bicep 7/10
Bicep - Bicep Nejdříve hudební nadšenci, pak i muzikanti. Téměř po dekádě fungování mají Bicep svůj debut. Na něm dávají dohromady vše, na čem v tanečních vodách vyrůstali, a dávají tomu po svém futuristický střih. A je to zábavná jízda plná nečekaných zvratů. Živě si ji můžete dát 23. března v pražském klubu Roxy. čtěte zde
Vydáno: 14.01.2018 12:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Venom - 100 Miles To Hell (EP) 6/10
Venom - 100 Miles To Hell (EP) Venom kdysi dávno, na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, definovali a svým debutem pojmenovali nový metalový styl - black metal. Po personálních rošádách dnes pódia brázdí dvě kapely (Venon a Venom Inc.), shodně navazující na odkaz této kapely. A ta první z nich dala před Vánoci fanouškům dárek. Nové EP. čtěte zde
Vydáno: 12.01.2018 11:00 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Paloma Faith - The Architect 5/10
Paloma Faith - The Architect Britská zpěvačka Paloma Faith vždy fandila grandióznosti. Velkolepé hudební aranže doplňovala teatrálními hlasovými sinusoidami s příklonem k určitému hudebnímu žánru. Po klasickém popu a soulu následoval funk a nyní se pouští na diskotékové parkety sedmdesátých let. A opět vše zůstalo lehce na půli cesty. čtěte zde
Vydáno: 10.01.2018 15:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Asking Alexandria - Asking Alexandria 8/10
Asking Alexandria - Asking Alexandria Zpěvák Denis Stoff po jediném albu "The Black" utekl bez jasného vysvětlení zpět na Ukrajinu, a tak se anglická metalcorová parta Asking Alexandria rozhodla pro překvapivé přijetí staronového lídra Dannyho Worsnopa, který si pár let bez kapely užíval se superskupinou We Are Harlot a na sólové countryové dráze. čtěte zde
Vydáno: 09.01.2018 15:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Eminem - Revival 8/10
Eminem - Revival Vnímal by svět Eminemovu desku "Revival" jinak, kdyby se mezi hostujícími interprety objevil spíše Robert Plant, Glen Hansard, Vince Staples, Tyler, The Creator nebo Perfume Genius? Těžko. Momentální hysterie je mnohem víc způsobená pozérstvím a mezižánrovou nesnášenlivostí než čímkoliv jiným. Proč tedy osmička? čtěte zde
Vydáno: 08.01.2018 00:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Miley Cyrus - Younger Now 5/10
Miley Cyrus - Younger Now Miley Cyrus patří mezi hudební chameleony. Každá její nová éra je úplným opakem té předešlé. Hanna Montana je dávno zapomenuta a pověst neurvalé a laciné prostitutky míří podobným směrem. Nyní je Miley šťastná a na "Younger Now" nás zve na sluníčkovou jízdu po barevné duze. A tentokrát tu drogy žádnou roli nehrají. čtěte zde
Vydáno: 07.01.2018 13:30 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Fifth Harmony - Fifth Harmony 6/10
Fifth Harmony - Fifth Harmony Další produkt talentových soutěží potkal stejný osud. Jedna ze členek dívčí skupiny Fifth Harmony chytla zaječí úmysly a nyní se Camila Cabello vyhřívá na výsluní americké hitparády. A jelikož je její sólové album za dveřmi, podíváme se na její kolegyně, které s úspěšnou značkou ještě chvíli zůstávají. čtěte zde
Vydáno: 06.01.2018 17:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil

ALBUM TÝDNE 08/2018

Justin Timberlake
Man Of The Woods

Justin Timberlake se opět po letech strávených ve filmové branži vrátil k hudbě a během několika týdnů od úvodních spekulací vydal svou pátou studiovku "Man Of The Woods". Na ní se opět posunul jak dále, tak také zpátky. Co to vlastně znamená, si přečtěte v recenzi.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 26.02.
Fever Ray (SWE) (Forum Karlín, Praha)
Út 27.02.
Toto (USA) (Forum Karlín, Praha)
St 28.02.
Son Lux (USA) (MeetFactory, Praha)
Pá 02.03.
Rag'n'Bone Man (UK) (Forum Karlín, Praha)
So 03.03.
Jessie Ware (UK) (Divadlo Archa, Praha)
Ne 04.03.
Alvvays (CAN) + Spinning Coin (UK) (Rock Café, Praha)
St 07.03.
Too Many Zooz (USA) (Roxy, Praha)
Pá 09.03.
Carpenter Brut (FR) (Palác Akropolis, Praha)
So 10.03.
Parov Stelar (A) (Tipsport Arena, Praha)
Pá 16.03.
Aquilo (UK) (Futurum Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Neptunes Katy Perry Chris Stapleton Lady Gaga Ewa Farna Sia Coldplay Kryštof Justin Timberlake Mandrage Rihanna Adele Ed Sheeran Beyoncé Madonna The Cure Chinaski Eminem Amy Winehouse White Lies
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver