Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
Škwor - Uzavřenej kruh 6/10
Škwor - Uzavřenej kruh Škwor uzavřel svůj tradiční dvouletý pomyslný kruh - novinkou příznačně nazvanou "Uzavřenej kruh" se chystá poprvé dobýt O2 arenu. Před vydáním šly zvěsti o tom, že deska je sice typický Škwor, ale je tvrdší, dusavější než předchůdce "Hledání identity". Opravdu je to tak? čtěte zde
Vydáno: 28.11.2017 09:45 v sekci Recenze - Milan Menčík
Tichá dohoda - Hlasitá revoluce 7/10
Tichá dohoda - Hlasitá revoluce Kladenská skupina Tichá dohoda se s novou zpěvačkou Zuzanou Vintrovou vrací po dlouhé odmlce zpět s plnohodnotným studiovým materiálem. Novinka "Hlasitá revoluce" je zvukově ponořená do devadesátých let a nechybí jí přímočarost ani společensky kritické texty. čtěte zde
Vydáno: 27.11.2017 18:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Krucipüsk - Sine Amore Nihil 8/10
Krucipüsk - Sine Amore Nihil Krucipüsk tahají tu svou rockovou káru už více než pětadvacet let a stále je to baví. Tohle se vám vybaví po poslechu jejich jedenáctého alba "Sine Amore Nihil", které rozhodně patří k jejich nejlepším. Tomáš Hajíček zase nadává a popichuje současnou společnost, tentokrát ale v hudebně velmi kvalitním obalu. čtěte zde
Vydáno: 27.11.2017 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Elton John - Diamonds (deluxe version) 10/10
Elton John - Diamonds (deluxe version) Většina lidí se nerada ohlíží dozadu, ale občas to neuškodí. Ví to i Elton John, který si jako důvod vybral jubileum spolupráce s dvorním textařem Berniem Taupinem. A jak je v současnosti především u zahraničních legend dobrým zvykem, dal si na celém díle, nazvaném příhodně "Diamonds", hodně záležet. čtěte zde
Vydáno: 26.11.2017 13:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
Marie Fredriksson - Listen To My Heart: Moje láska k životu 7/10
Marie Fredriksson - Listen To My Heart: Moje láska k životu Osud si s Marií Fredriksson pohrál krutě, ale zároveň jí daroval mnoho dobrého. To všechno zpěvačka shrnuje ve své knize "Listen To My Heart: Moje láska k životu". Ta přibližuje nejenom její kariéru v duu Roxette, ale i osobní životní peripetie, které ve velkém ovlivnil nádor na mozku a boj s touto zákeřnou nemocí. čtěte zde
Vydáno: 25.11.2017 15:23 v sekci Recenze - Dan Hájek
Tarja - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas) 7/10
Tarja - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas) Novou kolekci vánočních písní si pro své fanoušky připravila finská diva Tarja Turunen. Jedná se tak o druhé tematické album, které zpěvačka připravila. To první ovšem vyšlo před dlouhými jedenácti lety. Na novince "From Spirits And Ghosts" najdeme klasické písně v ponuré Tarjině úpravě. čtěte zde
Vydáno: 24.11.2017 16:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The Bladderstones - Without Cover 9/10
The Bladderstones - Without Cover Blues to v současném světě prefabrikované hudby nemá jednoduché. Přesto si udržuje svůj okruh posluchačů, které přitahuje jeho letitá solidnost i relativní jednoduchost skrývající v sobě široké muzikantské možnosti. A rozhodně má co říct i mladší generaci. The Bladderstones a jejich "Without Cover" budiž důkazem. čtěte zde
Vydáno: 24.11.2017 13:15 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Exit Empire - Exit Empire 9/10
Exit Empire - Exit Empire Hodonínská parta Exit Empire je velké zjevení na metalcorové a post-hardcorové scéně. Funguje teprve rok a už má na kontě první studiové album. Vydat v dnešní době desku ale samo o sobě žádný odvaz není. Přijít ovšem s takto vyspělým a zvukově vyzrálým albem je na tuzemské poměry nevídané. čtěte zde
Vydáno: 23.11.2017 09:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Kiasmos - Blurred EP 8/10
Kiasmos - Blurred EP Kiasmos fungují s různými pauzami od roku 2009, teď však dvojice hlásí, že společný projekt přece jen uloží k ledu a každý si na chvilku půjde svou cestou. Épéčko "Blurred" je tedy možné vnímat jako určitou rozlučku, uzavření jedné kapitoly. Stále však nabízí hloubavou muziku do noci, muziku, která nadchne. čtěte zde
Vydáno: 22.11.2017 12:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
A-ha - MTV Unplugged - Summer Solstice 9/10
A-ha - MTV Unplugged - Summer Solstice Fanoušci norského popového tria A-ha mají jistě radost z toho, že jejich oblíbená kapela stále žije. Navíc se už několikáté znovuzrození skupiny událo s vydáním akustického koncertu "MTV Unplugged - Summer Solstice", který hudbě A-ha mimořádně sluší. čtěte zde
Vydáno: 22.11.2017 09:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Kid Rock - Sweet Southern Sugar 7/10
Kid Rock - Sweet Southern Sugar Přibližně po dvou a půl letech se s novou studiovou novinkou vrací pro mnohé kontroverzní americký zpěvák Kid Rock. Novinka "Sweet Southern Sugar" je jeho jedenáctým řadovým albem a najdeme na ní tradičně hutnou dávku countryrocku s porcí jižanského blues. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2017 11:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Macklemore - Gemini 6/10
Macklemore - Gemini V duu s Ryanem Lewisem zabodoval hned společným debutem "The Heist" a čtyři hity z něj se v roce 2012 hrály všude. Jako jeden z mála amerických rapperů od té doby headlinoval i řadu evropských festivalů, na úkor Kendricka Lamara dostal čtyři Grammy, ale na obrovský úspěch už nenavázal. Změní to "Gemini"? čtěte zde
Vydáno: 20.11.2017 15:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Rolling Stones 1963-1965 - Na cestě za hvězdnou slávou 9/10
Rolling Stones 1963-1965 - Na cestě za hvězdnou slávou Výpravná kniha o Valících se kamenech je především poctou dvěma slavným fotografům, kteří onu cestu začínajících Rolling Stones "za hvězdnou slávou" zdokumentovali skrze hledáčky svých fotoaparátů. Jejich jména jsou Terry O'Neill a Gered Mankowitz. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2017 15:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
David Gilmour - Live At The Pompeii (Blu-ray) 9/10
David Gilmour - Live At The Pompeii (Blu-ray) David Gilmour se loni vrátil na staré známé místo do Pompejí, aby zde odehrál dva skvělé koncerty. Tentokrát už bez Pink Floyd, zato však se svojí doprovodnou kapelou doplněnou sborem a taky necelými třemi tisícovkami diváků, kteří dotvořili magickou atmosféru koncertu. čtěte zde
Vydáno: 15.11.2017 11:30 v sekci Recenze - Milan Menčík
James Harries - Recorded Live In Bratislava (EP) 9/10
James Harries - Recorded Live In Bratislava (EP) James Harries, Brit žijící v Praze, natočil v bratislavském televizním studiu novou desku v podceňovaném formátu EP, živě, ale bez publika. Dává to všechno dohromady smysl? Rozhodně ano. "Recorded Live In Bratislava" je nahrávka, kterou se hudebník vypořádává s úspěchem předchozího alba. čtěte zde
Vydáno: 14.11.2017 19:30 v sekci Minirecenze - Wojciech Nowacki
Radůza - Studna v poušti 8/10
Radůza - Studna v poušti Natočit vánoční album je pro řadu interpretů v podstatě povinnost. Málokdy se však tento pocit povinnosti a jistý kalkul podaří překrýt kvalitním hudebním materiálem anebo dokonce upřímností. Řady domácích vánočních desek teď rozšiřuje i písničkářka Radůza se "Studnou v poušti". čtěte zde
Vydáno: 14.11.2017 08:25 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Adelitas Way - Notorious 8/10
Adelitas Way - Notorious Američané Adelitas Way nejsou v našich končinách nikterak známým pojmem. Za oceánem ale patří k nadějné vlně rockových formací. Trio pocházející z města hazardu vzniklo v roce 2006, ale i za tak krátkou dobu stihlo vydat, včetně novinky, pět plnohodnotných desek. S "Notorious" mají šanci prorazit i u nás. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2017 18:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Taylor Swift - Reputation 8/10
Taylor Swift - Reputation Pýcha, Závist, Lakomství, Chtíč, Hněv, Nestřídmost - těchto sedm smrtelných hříchů pošramotilo těžce budovanou pověst Taylor Swift. Kdysi dáma americké country získala nálepku úlisného hada. Ale nositelka deseti cen Grammy nám nyní řekne svoji verzi příběhu. Hra začíná a i vy jste její součástí. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2017 00:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Lucie Bílá - Bílé vánoce Lucie Bílé II. 8/10
Lucie Bílá - Bílé vánoce Lucie Bílé II. Lucie Bílá je v hudbě ženou mnoha stylových tváří a dalo se čekat, že po letních festivalových koncertech s kamarády z metalového Arakainu bude chtít ukázat zase svoji vlídnější podobu. A opravdu - na světě je pokračování úspěšného prvního vánočního alba. Jak se povedlo? čtěte zde
Vydáno: 12.11.2017 09:30 v sekci Recenze - Milan Menčík
Primus - The Desaturating Seven 8/10
Primus - The Desaturating Seven Kalifornští Primus patří mezi nejrespektovanější alternativně rockové formace posledních tří dekád. Každé jejich album je velkou událostí, zejména pro nemainstreamové publikum. Novinka "The Desaturating Seven" je opět velmi specifickým dílem, inspirovaným dětskou knihou, kterou si oblíbil sám leader kapely. čtěte zde
Vydáno: 11.11.2017 14:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 50/2017

Kele Okereke
Fatherland

Nová sólovka zpěváka Bloc Party Keleho Okerekeho "Fatherland" má tentokrát tak mizernou propagaci, že je možné, že jste o její existenci dosud ještě ani netušili. Přitom jeho příznivcům opět nabízí spoustu čarokrásné muziky, kterou je radost poslouchat.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 12.12.
Mighty Oaks (DE) (Rock Café, Praha)
Út 16.01.
Wolf Alice (UK) (Roxy, Praha)
St 31.01.
Depeche Mode (UK) (O2 Arena, Praha)
St 31.01.
Steve Aoki (USA) (SaSaZu, Praha)
Ne 04.02.
alt-J (UK) (Forum Karlín, Praha)
Čt 08.02.
Iron & Wine (USA) (DIvadlo Hybernia, Praha)
Ne 11.02.
The Chainsmokers (USA) (Tipsport Arena, Praha)
Pá 16.02.
Hollywood Undead (USA) (Forum Karlín, Praha)
So 17.02.
Milky Chance (DE) (Roxy, Praha)
So 17.02.
The Hunna (UK) + Coasts (UK) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Coldplay Sia Ewa Farna AC/DC Beyoncé Rihanna Lady Gaga Madonna Kryštof Adele The Cure Linkin Park Taylor Swift U2 Metallica Ed Sheeran Ben Cristovao Katy Perry Lucie Bílá David Bowie
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: MUSICSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver