Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Čechomor - Nadechnutí 6/10
Čechomor - Nadechnutí Čechomor letos slaví třicet let své existence. Zpěvák František Černý si loni oslav užil sám, a tak může dát návod i celé kapele, jak jubileum vkusně pojmout. Nesmí u toho chybět třeba nová deska. Ta v tomto případě působí i jako restart kariéry formace. Jak se "Nadechnutí" podařilo, se dozvíte z naší recenze. čtěte zde
Vydáno: 30.03.2018 09:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
Judas Priest - Firepower 8/10
Judas Priest - Firepower Může kapela, která vznikla na konci 60. let minulého století a má na kontě sedmnáct alb, své příznivce ještě něčím překvapit? Odpověď zní: Ano, rozhodně může. Osmnáctá studiovka Judas Priest s názvem "Firepower" odpovídá silou ohnivou. Více se dozvíte v naší recenzi. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2018 08:30 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Jack White - Boarding House Reach 9/10
Jack White - Boarding House Reach Původně měla mít recenze nového alba Jacka Whitea titulek "Jack White se na 'Boarding House Reach' utrhl z řetězu". Jenže on nikdy na žádném řetězu vlastně nebyl. Jen teď postoupil na další level krásného kreativního bláznovství. Výsledkem je geniální deska. čtěte zde
Vydáno: 28.03.2018 09:30 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Barbora Poláková - ZE.MĚ 8/10
Barbora Poláková - ZE.MĚ Interpretů, kteří na hudebním poli zazáří s jedním či dvěma megahity a následně úspěšným debutem, najdeme nepočítaně. Těch, co na následující desce ale nevykrádají sami sebe nebo nevydají vyloženě vatu, už je ale mnohem méně. Jak se se stigmatem druhého alba poprala Barbora Poláková na novince "ZE.MĚ"? čtěte zde
Vydáno: 27.03.2018 10:00 v sekci Recenze - David Böhm
Dalibor Janda - Velký flám (Best of) 6/10
Dalibor Janda - Velký flám (Best of) Jedním ze zásadních oslavenců roku 2018 je v domácím popu Dalibor Janda. Legenda s nezaměnitelným chraplákem letos slaví 65 let nejen velkým koncertním turné, ale také aktuální výběrovkou, která poprvé propojuje jeho nahrávky z obou zásadních vydavatelství jeho života - Supraphonu a Hurikán Records. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2018 19:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
Martin Kratochvíl - Siločáry 8/10
Martin Kratochvíl - Siločáry Osmadvacet let se čekalo na nové album legendy Martina Kratochvíla. Jako by mu tehdejší restart Jazz Q vlil novou krev dožil. Muzikant od té doby poměrně hojně koncertuje, stihl vydat desku "Talisman", podílí se na reedicích starších alb vydávaných polským vydavatelstvím GAD Records. A teď jsou tu "Siločáry". čtěte zde
Vydáno: 25.03.2018 12:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Andrew W.K. - You're Not Alone 5/10
Andrew W.K. - You're Not Alone Andrew W.K., jak si americký zpěvák Andrew Fetterly Wilkes-Krier říká, si od posledního nepříliš podařeného alba "55 Cadillac" dal celých devět let pauzu. Až nyní se vrací se svým party rockem zpět na scénu. Dokáže populární rocker navázat na své rané úspěchy, nebo mu během uplynulé dekády ujel vlak. čtěte zde
Vydáno: 24.03.2018 11:48 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Depeche Mode - Songs Of Faith And Devotion Přesně před 25 lety Depeche Mode vydali desku "Songs Of Faith And Devotion", která znamenala zvrat pro ně i jejich příznivce. Neodlučitelný atribut s příměsí drog zásadně ovlivnil výsledný zvuk, podobu i prezentaci alba, nehledě na budoucnost celé formace. čtěte zde
Vydáno: 22.03.2018 11:00 v sekci Zaprášenosti - Jana Kloučková
Master's Hammer - Fascinator 9/10
Master's Hammer - Fascinator Necelé dva roky uplynuly od vydání alba "Fomulᴂ", které bylo, i přes žánrová ocenění, přijato posluchači s rozporuplnými pocity. Loni Master's Hammer brázdili pódia, excelovali na festivalu Brutal Assault a svůj status výjimečnosti potvrdili v pražském Roxy. Letos se hlásí s novinkou "Fascinator". čtěte zde
Vydáno: 20.03.2018 08:21 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Různí - Country Gold 60. a 70. léta 7/10
Různí - Country Gold 60. a 70. léta Zatímco na Slovensku je pevně zakořeněný folklór, u nás si minimálně už od poloviny minulého století stále více lidí broukalo trampské, country a folkové písně. Kořeny těchto žánrů sahají do Ameriky, a tak se nelze divit, že na kompilaci "Country Gold 60. a 70. léta" je většina hitů převzatá. To ale nevadí. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2018 18:30 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Alela Diane - Cusp 8/10
Alela Diane - Cusp Kalifornská písničkářka Alela Diane není v našich končinách tak zavedeným jménem jako některé její žánrově spřízněné kolegyně. Šesté album "Cusp", které nahrála na základě souběhu šťastných i děsivých zážitků, je však v její diskografii přelomovým počinem. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2018 12:10 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
No Name - 1998 - 2018 (albový box) 7/10
No Name - 1998 - 2018 (albový box) No Name patří už roky mezi nejpopulárnější slovenské interprety u nás. Důkazem není pouze Slavík bez hranic, cena, kterou bez ustání vyhrávají, ale i davy lidí pod pódiem na nejrůznějších akcích, festivalech i samostatných koncertech. Na konci loňského roku vydali albový box "1998 - 2018". Jak se povedl? čtěte zde
Vydáno: 17.03.2018 14:22 v sekci Recenze - Milan Menčík
Editors - Violence 5/10
Editors - Violence Britští Editors po menší tvůrčí krizi před třemi lety nečekaně vydali desku "In Dream" a vrátili se zpět mezi elitu britské kytarové scény. Již ukázky z chystaného "Violence" však naznačily změny ve zvuku - rockeři opět více zapojili elektroniku a syntezátory. Výsledek se ale moc nepovedl. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2018 09:40 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Ministry - AmeriKKant 4/10
Ministry - AmeriKKant Ministry jsou už dnes jednou z těch skupin, které žijí z podstaty. Možná měl frontman Al Jourgensen nechat po roce 2008 kapelu u ledu a ne ji po třech letech obnovovat. Materiál, který od té doby vznikl, téhle partě moc slávy nedělá. A neudělá ji ani nejnovější přírůstek do diskografie, album "AmeriKKKant". čtěte zde
Vydáno: 15.03.2018 12:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Genesis - ...And Then There Were Three... Jako den, kdy se Genesis odřízli od své art rockové minulosti, může být brán 1. březen 1978. Vychází totiž album "...And Then There Were Three...". Je svým způsobem přelomové. Stojí totiž pevně na hraně mezi starou a novou epochou této hudební legendy. Letos si připomínáme čtyřicáté výročí od vydání tohoto milníku. čtěte zde
Vydáno: 15.03.2018 09:30 v sekci Zaprášenosti - Tomáš Rozkovec
IAMX - Alive In New Light 7/10
IAMX - Alive In New Light Chris Corner si díky svým nejenom psychickým stavům prošel kde čím a sám svou hudbu chápe jako terapii. "Alive In New Light" je dalším dílem této sebepomoci, ani tentokrát v něm však není příliš místa pro světlem protkanou nadějí. Chris je stále svůj, tajemný a potemnělý. čtěte zde
Vydáno: 14.03.2018 16:04 v sekci Recenze - Dan Hájek
Fall Out Boy - M A N I A 7/10
Fall Out Boy - M A N I A Žádný strach - průšvih se nekoná. Jen už lze na Fall Out Boy nalézt objevující se symptomy stárnoucí kapely, z níž už nápady nestříkají, ale spíše jen pomalu vytékají. Sedmé album je holt sedmé album. Důvodů k radosti na něm ale pořád ještě pár najdete. čtěte zde
Vydáno: 12.03.2018 10:54 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Everything Is Recorded - Everything Is Recorded by Richard Russell 8/10
Everything Is Recorded - Everything Is Recorded by Richard Russell Představte si, že jste Richard Russell. V roce 1989 založíte label XL Recordings, na kterém svou prvotinu vydá třeba nadějná zpěvačka říkající si Adele a ze kterého se stane jedno z nejvlivnějších britských vydavatelství vůbec. Pak si projdete těžkou nemocí. A pak natočíte svou vlastní desku, která je prostě dobrá. čtěte zde
Vydáno: 12.03.2018 00:01 v sekci Recenze - David Věžník
RSO - Making History 6/10
RSO - Making History Richie Sambora a Orianthi jsou netradičním a stále ještě novým úkazem na rockové scéně. Mix mládí a zkušeností, legendy a dravosti a ohromného talentu. Díky svému partnerskému vztahu jsou i inspirací jeden pro druhého a vzájemnými tahouny. Druhé EP "Making History" je předzvěstí očekávaného debutu. Jaké je? čtěte zde
Vydáno: 11.03.2018 11:12 v sekci Recenze - Milan Menčík
Marmozets - Knowing What You Know Now 9/10
Marmozets - Knowing What You Know Now Ač to zní jako klišé, anglická parta Marmozets je nepochybně jedním z pilířů současné mladé rockové scény a zároveň nadějí, že rock'n'roll jen tak nezemře. Kvintet z malého anglického města Bingley novinkou "Knowing What You Know Now" úspěšně navazuje na téměř čtyři roky starou prvotinu. čtěte zde
Vydáno: 10.03.2018 10:44 v sekci Recenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 17/2018

Lisa Stansfield
Deeper

Lisa Stansfield přichází po přiměřené pauze v rozsahu čtyř let s další deskou. Osmá řadovka dostala název "Deeper" a manchesterská rodačka na ní zúročuje nabyté zkušenosti, rekapituluje a odkazuje na dřívější tvorbu. "Deeper" je typicky stansfieldovská nahrávka s extra přidanou hodnotou.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 27.04.
Roger Waters (UK) (O2 Arena, Praha)
Pá 27.04.
Ghostemane (USA) (Mono Fono, Praha)
So 28.04.
Roger Waters (UK) (O2 Arena, Praha)
St 02.05.
God Is An Astronaut (IE) (MeetFactory, Praha)
Čt 03.05.
Scott Bradlee's Postmodern Jukebox (USA) (Lucerna - Velký sál, Praha)
Pá 04.05.
Tender (UK) (Mono Fono, Praha)
Po 07.05.
Shame (UK) (Café V lese, Praha)
Pá 11.05.
G-Eazy (USA) (Forum Karlín, Praha)
So 12.05.
Sohn (AT) (Palác Akropolis, Praha)
Po 14.05.
Ciaran Lavery (IRL) (Cross Club, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

30 Seconds To Mars Pavel Callta Richard Krajčo Sia Coldplay Metallica Marilyn Manson Beyoncé Kryštof Adele Amy Winehouse Lady Gaga Ewa Farna The Cure Madonna Kelly Family Ed Sheeran Rihanna Chinaski Katy Perry
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver