• a tohle jako bonus (jarecek, 04.11.2010 06:56) Reagovat

    VÁŽENÝ PANE KRITIKU,
    JE VIDĚT, že se s Jakubem Smolíkeneznáte osobně. Jinak byste to co jste napsal nikdy nenapsal. Jakubovypísně znám od roku 1995 a s Jakubem osobně se znám 2 roky, kdy jsem vstoupila do jeho fanklubu. Jeho písně mi pomohly vždy překonat několik životních krizí.
    Jestli se vám Jakubovi písně nelíbí, tak je prostě neposlouchejte. Petra


  • Katastrofa (Ruda, 04.11.2010 07:59) Reagovat

    Zvláštní je,že Smolík se líbí převážně ženám a to hlavně starším.Co říct..hm.Stupidní dojímavé texty,rádoby drsný motorkářský vzhled v kontrastu s touto vykalkulovanou "hudbou",která je přesně v duchu werichova "to je blbý,to se bude líbit"..Smoldovi nejde o nic jiného než o peníze a oblbnout tu naší jemnější nahluchlou polovičku lidstva..Myslím,že ani on sám hudebně nevěří tomu,co dělá...ne tak ale ekonomicky :)..Ženské mu to baští ve své tradiční naivitě a těžko jim to zazlívat..Smolík brnká jednoduchými prostředky a prostými přiblblými frázemi na jejich dušičky a doma se pak někde směje,když počítá svoje penízky ...Hehe...chytrej chlap..No ne??

  • Soudě dle citací (Medojed, 04.11.2010 09:24) Reagovat

    koresponduje enteligénce posluchaček s jejich vkusem. Já osobně bych vyzdvihl, že ten chlapík je schopnej takový věci skutečně prodat a živit se tím. Sám tomu snad ale nemůže věřit, pokud je příčetný, a dělá to fakt jen pro peníze, nebo proto, že na to balí přihlouplé milfky. Ale to patří spíš na jiný než hudební server.

  • Smolík a ti druzí (milhaus, 04.11.2010 09:27) Reagovat

    Pan Smolík je zcela jasně zaměřen na konkretní cílovou skupinu žen.Nic proti tomu.Jsou to příznivkyně telenovel a sladkobolných nekonečných seriálů.Pan Smolík přesně ví,co dělá a že se z toho někomu zvedá žaludek ,je vedlejší.Jednu takovou ženu mám doma taky.Když si pustím Claptona,Led Zepelin nebo Decziho,říká,že je to ta moje divná muzika.Už jsem vzdal snahy o nějakou hudební osvětu.Asi jsem z Marsu a manželka z Venuše a asi to tak má správně být.A řešit to nemá význam.Ať žije Jakub Smolík...

  • Hallelujah (Václav, 04.11.2010 10:39) Reagovat

    Cohenovo Hallelujah v podání tohodle šaška bych si fakt chtěl poslechnout. Nevíte, kde so to dá stáhnout?

  • Coooo?! (vobrus, 04.11.2010 10:57) Reagovat

    Pane Pavle P. že se vůbec namáháte s takovouhle recenzí na album interpreta kterého hudba se pouští v domově důchodců a na večírkách senilních slečen v nejlepším věku.I když to bylo z vaší strany zřejmě recese,i tak žasnu že se tady vůbec něco takového objevilo na "recesenzi".Když tak příště dejte recenzi na Dádu Patrasovou a její písničky pro jesle a školky.Myslím že to by dostalo rozhodně víc pointů minimálně 2/10.

  • Ach jo (Milan, 04.11.2010 12:01) Reagovat

    Stejně jako se každej nemůže a nechce stravovat v kvalitních restauracích a jíst vybrané lahůdky a stačí mu guláš a utopenec, stejně jako každej nemůže a nechce jezdit v luxusních autech a stačí mu třeba Dacia, stejně jako každej nečte krásnou literaturu a stačí mu Blesk, stejně tak jsou prostě lidi, kteří nerozumí muzice a stačí jim tenhle "guláš a utopenec" české popmusic, chutná jim a dělá jim dobře. Stejně jako má právo třeba Plíhal dělat muziku podle svého, tak má Smolík právo dělat muziku podle vkusu jeho posluchačů a brát to jako kšeft. jediný právo, o kterým pochybuju je právo jakéhosi pana Parikrupy to kritizovat, aniž by předtím něco v hudně dokázal.

  • Instaný polotovar z telenovely (Lukáš, 04.11.2010 15:08) Reagovat

    Súhlasím s recenzentom. Dobrá práca.

  • Ale jo (Martin, 04.11.2010 16:12) Reagovat

    pobavil jsem se :-) nekritických fandů je spousta a i když mě Smolík nijak extra nevadí, dokonce "Až se ti jednou bude zdát" a "Každej si meleme svou ft. Brichta a Janda" mám docela rád, přijde mi celkem trapný sekat alba jako baťa cvičky podle jednoho mustru každej rok když za a: rádia to hrát nikdy nebudou a za b: prodá se toho jen pár kusů.

  • Kto to je? (johny013, 04.11.2010 16:32) Reagovat

    Až doteraz som nevedel, že dakto taký aj existuje a nebyť tejto recenzie tak to určite ešte dlho neviem :-) .... zaujíma ma, prečo také veci vôbec recenzujete....možno preto aby to nevyzeralo, že všetky CD hodnotíte okolo 7/10 tak treba sem tam aj dajakú blbosť ohodnotiť....mňa do toho nič ale myslím, že je dosť lepších CD, ktoré ešte recenziu nemajú :-)

  • :))) Díky, díky, díky (gerlant, 04.11.2010 16:51) Reagovat

    Když zavítám na MS okouknou co se děje nového, zajímají mě recenze 7-10/10, abych věděl co si nemám nechat ujít. Ale úplně nejdřív si přečtu recenze 1-3/10. Ne proto abych věděl čemu se vyhnout, tyto "sra.ky" ignoruju automaticky, ale prostě proto, že se vždy královsky pobavím. U recenze i u reakcí pod ní. Díky za připomenutí luxusních hlášek z debaty pod recenzí na minulého Pacholíka ;o).

  • Úspěch se neodpouští... (Martina Zd., 04.11.2010 17:45) Reagovat

    Nikdo se nezavděčí všem... o tom se člověk přesvědčuje dnes a denně. Natož když jde o úspěšného zpěváka, který má velkou oblíbenost... Spousta koncertů, vyprodané sály, krásná cédéčka, která jsou narozdíl od jiných "o něčem" ... úspěch se prostě neodpouští, že ???
    Ráda bych věděla, co v životě dokázali právě ti, co co nejvíc kritizují.... ??
    Plivat na práci a snahu druhého, to umí každý !! Takže rozum do hrsti, milí kritikové ! :o)

  • pravidelná stolice (kuma, 04.11.2010 19:37) Reagovat

    jee ta úvodní věta to je rozsekávačka!!, a trefná

  • Povedená recenze (pepik007, 04.11.2010 22:26) Reagovat

    Musím ocenit originalitu při tvorbě recenze. Na základě příspěvků si člověk může krásně představit profil posluchačů J. Smolíka. A že některé příspěvky stojí za to :-)

  • ... (m, 05.11.2010 13:24) Reagovat

    pan Smolík neumí zpívat, natož dobře

  • CD (Marta, 05.11.2010 17:48) Reagovat

    Jsem velká a dlouholetá faninka J.Smolika,behem roku jdu na hodne koncertů,ovšem nové Cd se mě taktež moc nelíbí,stejně jako to předchozí.Sami se zamyslete,s čím boduje a to už dlouho,na koncertech,nové písně vyšumí a hit nikde.Naposledy zabodovala jen jedna.Nebudu nekritická jen proto,ze mam někoho jako zpěváka ráda

  • vytecna recenze (tik, 05.11.2010 20:40) Reagovat

    jen otazka: jsou citaty autenticke nebo jsou jen tak napsane ? Moc bych chtel verit, ze to je cele vymysl a ze lide jako Martina Konopcikova jsou pevne pod zamkem ;)

  • Jana P. (Jana, 08.11.2010 12:59) Reagovat

    prosim Vás,vůbec se s tímhle člověkem nezaobírejte!§My víme jak to je a pokud se tomuhle člověku nelíbí Jakubovi písničky,at' je prostě neposlouchá!!My taky nekritizujem jeho žánr nebo zpěváka.Kašlete na něj.Hezký den.

  • A ještě dodatek. (KarbiQ, 08.11.2010 16:09) Reagovat

    A pro ty co říkají, že nesmím kritizovat, aniž bych měl vlastní tvorbu :

    http://soundcloud.com/aerialpoison/aerial-poison-im-better-on-my-own

    Hudba, text, zpěvy, nahrávání, mix, produkce - vše moje práce. Doufám, že teď už mám právo kritizovat.

  • Fankluby (Panda, 08.11.2010 18:44) Reagovat

    Víte jaký je rozdíl mezi fanklubem pana Smolíka a fanklubem Michala Davida? Vůbec žádný, jsou to ti samí lidé s tím samým nevkusem, kteří se za svého miláčka perou naprosto nekriticky a do krve.
    Pro vás, milé dámy: jestli si myslíte, že někdo musí rozumět hudbě, aby mohl říct, že se mu něco nelíbí, tak pak byste se možná měly vrátit do školy a začít trochu číst (a to nejen kvůli tomu, že dodnes neumíte gramatiku a stylistiku). Pokud si myslíte, že "populární a úspěšný" znamená "kvalitní", pak byste se opět měly vrátit do školy a trochu se vzdělat, minimálně si přečíst něco o tom, co je to kýč, který tu tak nekriticky a slepě opěvujete.
    On je totiž velký rozdíl, pokud řeknete "tohle se mi líbí" a "tenhle zpěvák umí zpívat a je dobrý". Na to první nepotřebujete nic. Ale hodnotit technický stav věcí, to můžete jen tehdy, pokud rozumíte technice zpěvu. Což většina z vás podle útočných odpovědí nerozumí.
    A jedna perlička na závěr. Kdybyste, milé dámy, alespoň měly trochu slušný sluch, pak byste poznaly, že zpěv pana Smolíka na jeho CD je nepřirozeně studiově doladěný, až to rve uši...
    Nicméně vám přeji, aby se vám jeho hudba i nadále líbila, to vám nikdo nevezme. Jen se prosím nesnažte chodit do hudebních diskuzí bavit se o něčem, na co nemáte znalosti a předpoklady a nebuďte tak nekritické, pokud neumíte kritiku vyvrátit ničím jiným, než osobním napadáním, které bylo normálním lidem trapné už v mateřské školce ;-).

  • recenze (Hana, 11.11.2010 10:09) Reagovat

    My si tu recenzi fakt napíšeme!Když zpívá Jakub Smolík, člověk jako by byl unášen na vlnách vzhůru do výšin! Mám ráda všechny hudební žánry,houslistka,odchovaná operou(holt stará škola)!Proto nesnáším ten dnešní jednostranný přístup omladiny.Jakub Smolík má melodický hlas,jímavé ČESKÉ texty a hudba je rajská! MISTŘE jen tak dál!!

  • zneuctěné "Halellujah" ??? (Martina , 13.11.2010 19:25) Reagovat

    Vážený pane kritiku, asi Vás hodně překvapí, že pan Leonard Cohen osobně četl a zná český text od Hanky Sorrosové, neboť to muselo projít schvalováním.. Dokonce paní Sorrosové napsal dopis s poděkováním za tento její text, který k jeho písni napsala. Pokud na práci někoho jiného píšete kritiku, měl by jste si podobné věci prověřit. Teď vypadáte jako pěknej blb. Myslím, že k tomu není potřeba další komentář...






  • Recenze ??? (Roman , 15.11.2010 01:13) Reagovat

    Neříkám že všichni, ale většina hudebních kritiků jsou zhrzení muzikanti,
    kteří nic nedokázali, a tak se snaží alespoň velkohubě s velkou dávkou
    zkušenosti servírovat svá moudra všude tam, kde jim to je umožněno.Kdo jsou
    páni Tenkrát nebo Parikrupa???Tohle že je hudební kritika?Pánové znáte ten
    vtip jak ten hudební kritik přijde za interpretem a říká mu : Ty Jakube
    poslyš o tobě a tvých deskách se říká.....(následuje něco jako vaše
    "recenze").Na to interpret odpoví:Hm ...a víš co se říká o tobě?Nevím
    (dychtivě opáčí kritik,snad v domění že uslyší něco pěkného) Jakub
    odpoví:Vůbec nic.
    Takže :100 vyprodaných koncertů a tisíce prodaných alb ročně, to je sen
    každého zpěváka nebo kapely.Buťe rádi pánové, že sem na vaše stránky všichni
    nepřijdou, protože pak by musel váš zaměstnavatel popřemýšlet,zda nevyměnit
    četu dlaždičů za skutečně fundované kritiky.
    A vy ostatní čtenáři buďte v klidu, vždyť úspěch se v čechách nikdy
    neodpouštěl.