• Nesouhlas (corgan, 17.07.2007 00:56) Reagovat

    Pozor zase tak hrozná ta deska není,v záplavě všemožných sraček vyprodukovaných generací kompjútrových potomků bych řekl doknce nadprůměrná.

  • nepresnost - hoste (honza., 17.07.2007 09:11) Reagovat

    mohu vedet o jake hosty se jedna? dle mojich informaci si krome bicich nahral BC vse sam (coz se pry obcas stavalo i drive ..).
    no a jinak mi prijde album hodne zajimave, naslaple jak nikdy .. objevuji na nem typicky rukopis SP (rozhodne bych to nebral jako solovku). pro me moc prijemne prekvapeni (jak ja jen byl skeptickej!).
    skoda ze eu tour uz nas minulo .. ten berlinskej koncert me mrzi :(

  • Hodně přísný.... (Batman007, 17.07.2007 10:00) Reagovat

    Ano, recenze je kritický a do jisté míry subjektivní pohled autora na daný žánr. Ani recenze by však neměla poplivat kvalitní dílo nenávistně osobním pohledem. Když se mi jako recenzentovi hudba nelíbí, snažím se najít metodologicky přijatelný pohled na věc - v tomto případě se nabízí srovnání s alby SP, která vyšla po nepřekonatelném Mellon Collie - v tomto směru je nová deska Zeitgeist to nejlepší co Corgan a jeho partička (ať už v ní je a byl kdokoliv) vyprodukovali. A sorry - Corganova sólovka a Zwan zněly úplně, ale úplně jinak. Tohle JSOU Smashing Pumpkins a jsou velmi dobří. Uznávám - jsem nekritickým obdivovatelem egoistického plešouna, ale ta deska si min. 7/10 zasloužila - takhle bych ji hodnotil jako střízlivě uvažující kritik. Jako fanoušek kapely dávám 9/10

  • taktéž nesouhlas (Half, 17.07.2007 10:05) Reagovat

    Něco takového jsem čekal hned jak jsem se podíval na jméno autora, holt tohle není žádná módní kytarovka jako Interpol... pro mě minimálně 7/10. Já bych zase jinak hodnotil tyhle módní neoriginální kytarovky.

  • sranda (dr.Zoidberg, 17.07.2007 10:43) Reagovat

    dát 3/10 je docela kouzelný ,když se sem občas podívám a vidím jak neuvěřitelný sračky cz produkce dostávají dvakrát tolik :-)

  • starsi alba (honza., 17.07.2007 13:19) Reagovat

    take mate pocit ze autor recky zna akorat mellon collie ? :D docela vtipne, holt je nejznamnejsi, ale myslim, ze urcite ne nejlepsi .. (napr. v porovnani s beckama pisces is. a debutem gish, ktere nejsou tak "preprodukovana" a maji uzasny sound)

  • hmm (karel, 17.07.2007 15:55) Reagovat

    Jako to album asi neni nejlepsi v historii smashing pumpkins, ale rozhodne neni uplne spatny. 3 z 10 je proste vysmech a recenzent by se mel stydet. Teda prominte, ale kdyz takovy imodium tady dostanou osmicku, tak k cemu to potom je? Tak to hodnoceni rovnou zruste, proste napiste recenzi, z ty si kazdej neco vezme, ale to vysledny hodnoceni je proste uplne k nicemu. A nebo je problem v tom, ze s tim jednoduse neumite pracovat...

  • nahravka (Zarathustra, 17.07.2007 16:00) Reagovat

    Teda 3/10 je trochu malo. Daleko vetsi sracky tady dostavaji devitky. Dal bych 7/10, ale za kvalitu nahravky 2 body strhnu. Zvukare bych splachl do zachoda. Zvukove KATASTROFA.

  • solovka? (Pavlos Guzzi, 17.07.2007 16:23) Reagovat

    Pokud tohle je Billyho sólovka, tak zatím vydával pouze sólovky, protože hudbu SP skládal vždy výhradně on a taky nahrával většinu kytar a basu. Na desce není tolik hitů jako třeba na Mellon Collie, ale z mého pohledu je to dost dost kompaktní dávka dobré hudby, která se navíc snaží cosi sdělit. Není to věc na první poslech. Dobrý recenzent by určitě taky zmínil dost zajímavou a netradiční kampaň, která kolem desky jela. U mě 8/10 a rozhodně doporučuju těm co neslyšeli.

  • Většina recenzí (Corrado Cattani, 17.07.2007 17:32) Reagovat

    to dává Corganovi pěkně sežrat, teď nemluvím o té srandě nahoře se zaplacenými muzikanty, ale zahraniční recenze desku většinou celkem pochválí, rozumně popíší a pak dají jen 5-6 z 10. Je to zavádějící, v rámci SP je album nic moc, ale v rámci populární hudby samozřejmě nadprůměr. Překvapuje mě averze vůči Corganovi, ostatní kapely mění členy o 106, ale u Corgana je to důkaz jeho hnusného ega a odporné osobnosti. Někdy mám pocit, že je to větší nepřítel lidstva než Paroubek. Kdo stáhl koncerty z Pink Popu či Rock am Ring, měl asi jako já vyšší očekávání, těžké hity, ale souhlasím s tím, že to zabil zvuk a hlavně Corganův zpěv, který mi už od Zwan vůbec nesedí (na koncertech zní mnohem lépe). Třeba Bleeding the orchid:( 8/10

  • Benjamin mlží (Petr, 17.07.2007 18:15) Reagovat

    Mám takovej dojem že Benjamín tady chtěl rozpoutat nákou diskuzi,když to tady bylo mrtvý a doma sjíždí SP o sto šest.Jinak u mě 7/10.

  • No jak tak koukám... (pupkoun, 17.07.2007 19:10) Reagovat

    tak autor recenze se asi špatně vyspal. Jeho narážky na oidipovský komplex TSP - "skupina Zwan či sólové album - zněly buď jako Smashing Pumpkins zamilovaní do vlastní mámy, nebo jako do krve nasraní na vlastního otce" přejdu prototože jak sólovka, tak Zwan byly nadprůměrná alba, dokumentující určité životní období B.C. Stejně tak i na Zeitgeist Corgan hovoří (lépe řečeno zpívá, hlaholí, mečí, ječí, řve, šeptá, zkrátka pořádně se do toho opírá) o záležitostech, které mu v dnešní době nejvíce leží na srdci. Je to stále jeden z nejlepších skladatelů a zpěváků naší doby, a to ho dělá umělcem s velkým U. Umělcem hodného obdivu.

  • 3/10 (xXx, 17.07.2007 20:04) Reagovat

    Ako dat tomuto cd iba 3/10 je hriech ... ak je to podla Vas na urovni cd Scream od Tokio Hotel (aspon podla vasich stranok, tiez dostali 3/10) tak fakt neviem... Je tu vela cd, ktore tu dostali omnoho mensie hodnotenie nez ake si zasluzili.. Toto cd malo dostat aspon 7/10 a to nie som fanusik SP...

  • nono (spoonman, 17.07.2007 22:34) Reagovat

    ale prosim tebe šmudlo

  • adore (cherry coke, 18.07.2007 00:09) Reagovat

    na adore bacha jako:)

  • Nesouhlas 2 (Aleš, 18.07.2007 01:05) Reagovat

    V žádném případě nesouhlasím. Vtip s nájemným muzikantem nebo jak je to tam psaný (už to nehodlám číst znovu) mě taky moc nerozesmál - málem to opačné :-)Srovnávat tuto desku s Mellon ... a možná ji podle toho i hodnotit je podle mě nemožné.Po všech deskách a událostech kolem SP je tato deska celkem dobrá (pro mě jako fanouška)Zvuk ?? Poslechněte milý pane Gish...jaké byly recenze?? také špatné .. a jak to nakonec se SP dopadlo ?? kam se dostali?? myslím, že hodně vysoko..A teď vy milí fanoušci, pokud alespoň trochu muzice rozumíte a posloucháte ji srdcem ale i hlavou (kromě uší), tak se vám deska po pár posleších zalíbí. Nebojte ....Zkušenosti se skládáním rockových písní mám. Hudební vzdělání mám. Americký populární rock 90. let jsem sledoval velice pečlivě. Vše okolo grunge atd. atd.A toto v žádném případě není podrůměrná rocková deska . Ne ne v žádném případě...

  • nepovedeny ELEKTRONICKY ADORE ? (MuDDLE, 18.07.2007 09:58) Reagovat

    ADORE JE PODLA MNA JEDNA Z NAJLEPSICH PLATNI AKO NATOCILI HNED PO MELONE....

  • proč proboha béesko píše recenzi na espéčka? (morfin, 18.07.2007 14:10) Reagovat

    www.newmusic.cz/?page=recenze&recenzeid=572

  • recenze (Petr003, 18.07.2007 14:53) Reagovat

    Absolutně si z recenzí nic nedělám. Moc dobře si pamatuju recenzi na Mellon Colie... od p. Špuláka z roku 95 v časopisu Bang. Tenkrát jí dal sotva průměrnou známku a nešetřil na ní slova kritiky.

  • Smashing Pumkins. (R7, 18.07.2007 20:46) Reagovat

    Je blbý, že recenzenti mají velkej vliv. Lidi, který SP neznají nepochopí, že tahle deska je u nich standard. Recenzenti by se neměli tolik upínat na bulvár. Corgan byl vždycky egoista. Že řve do světa revolution? Aspoň někdo to řve. Že tam není Iha? No a? Blbý by bylo, kdyby tam nebyl Corgan. Vykoťátkovaných bicích Chamberlina si taky nikdo nevšiml. Někde jsem slyšel recenzi zpěváka sunshine. To fakt stojí za to. To je přesně to, co český hudebníci umí. Bejt buranama. :)

  • Billy a čas... (okamzik, 19.07.2007 13:07) Reagovat

    Ano, další "Tonight tonigt" a "1979" už zřejmě nebudou, ale ruku na srdce přátelé - Bohemian Rhapsody je taky jenom jedna a už nikdo nemůže chtít po 40 tiletém plešounovi aby nás dorostenecky dojímal jak na běžícím pásu. Nabízí se srovnání třeba s Manics street preachers, kteří mě ve stejné době taky podobně rozebrali svým "Design for life" a EMG albem. Ale a co pak? Vcelku podobný scénář jako u SP - melancholické kňučení další desky ala Adore. Na dalších albech už bylo slyšet zrání a vyrovnanější projev. Když poslouchám novější desky MSP - mám dojem že slyším skoro jednopísňové album. Vyrovnanost má mín poloh než grungová rozervanost. Podobně to cítím u SP, jen ti ještě mají v sobě dost emocí.
    Myslím že Corgan našel cestu dalšího vývoje a se svým jasným rukopisem ze sebe vyoral více energie a konečně má sílu se pobít s těmi zločinnými Britny Spírs. Důstojný návrat - 7/10.

  • Fuck off Benjamin Slavík! (EdaS, 20.07.2007 14:36) Reagovat

    Nejde mi ani tak o Smashiny, který mám rád a jejichž novinka se mi hodně líbí (ač nepřináší nic nového, jsou to povedené, silné songy), spíš o nesmyslné slovní exbibice páně Slavíka ("dvojalbum zboosterovaných emotivních výkřiků a folkových příběhů a dalších intenzivních momentů"), hodné puberťáckého grafomana. Kdysi jsem chodíval na Musicserver docela často, ale když si mám číst články jako tento, uvědomuju si, že občasné nakouknutí a zhnusení stačí. Nevím, kolik kdo dal novým Interpol, ti se mi líbí taky, jde mi fakt jen o trapné plácání místo smysluplné recenze.

  • děs a běs (marek, 20.07.2007 15:07) Reagovat

    Tahle recenze je jen další z řady těch "rádoby znaleckých analýz díla". Četl jsem jich desítky takových, všechny do mrtě stejné. Místo aby se recenzent věnoval desce samotné, raději přináší nostalgii a nemístnou skepsi. Smashing pumpkins byla vždy kapela(a stále jí je)tak velkého formátu, protože se neustále vyvíjela, směřovala kupředu, tudíž žádné album nezní jako to předešlé. To je i případ Zeitgeist, které má pár styčných bodů s některými z dřívějších nahrávek, ale jinak je zcela svébytnou deskou, co se zvuku i jednotlivých skladeb týče. Myšlenkově je pak unikátní novum. Před vydáním desky jsem byl velkým skeptikem, ale po několika posleších jsem musel dát za pravdu všem, kdo jsou přesvědčeni, že SP jsou stále naprosto jedinečným úkazem na světové hudební scéně. Kvalita této desky je zcela legitimně srovnatelná s každou ze svých předchůdkyň. A prosím "pana profesionálního hudebního kritika", aby si příště album poslechl více než jednou a nepsal kvapné, negativistické, amatérské, arogantní a odbyté recenze, neboť tato je přímo mistrovským dokladem toho, jak by se toto řemeslo dělat nemělo. Děkuji

  • Tak nevím, kdo si mastí ego, pane recenzente. (Leguros, 20.07.2007 16:26) Reagovat

    Deska se poslouchá dobře, přijde mi přirozenější než "machina". O recenzentovi bych napsal, že je to mnohem větší egoista než Corgan. Nerad nikoho kritizuji, ale recenzent je ubožáček.

  • PRˇIJEMNÉ ZKLAMÁNÍ (Rimmer, 20.07.2007 21:47) Reagovat

    AHOJKY DESKU JSEM PODLOUCHAL HODNĚ POZORNĚ NEBOŤ JSEM MILOVNÍKEM KLASICKÉ ÉRY SMAŠIN. A ZÁROVEŃ PAMĚTNÍKEM STARÝCH ČASŮ. KONCERTU V PHA A VLASTNÍK VĚTŠINY SINGLŮ I VŠECH CD. SOUHLASÍM S NÁZORY ŽE ZEITGEIST ROZHODBĚ NENÍ TAK STRAŠNOU DESKOU JAK PÍŠE RECENZET MUSICSERVERU. NENÍ TO ŽÁDNEJ ZÁZRAK, ALE MÁM Z CD RADOST A CELÁ RENZE MI SVOU PODIVNOU PŘEDPOJATOSTÍ ZAPADÁ TO DLOUHODOBÉ KONCEPCE MUSICSERVERU, KDY V MACRORECENZI NAPŘ. PROPADNE NOVÉ CD NIN. COŽ JE BEZESPORU JEDNA Z DESEK ROKU 2007..... CAUKY A FAKT TOHO CORGANA JEN NEKRITIZUJTE. CHLAPEC TO MYSLÍ DOBŘE ALE JAK JIŽ LÉTA VÍME NIKDO HO NECHCE POCHOPIT..... :):)

  • Fraška (Bleacher, 22.07.2007 13:40) Reagovat

    No tak na musicserver jsem asi potřetí a naposled. Nevěřil jsem, že by deska opravdu mohla dostat 3/10, ale jelikož je to tak, nemám pochyby o zaujatosti a neprofesionalitě zdejších recenzentů. Desku jsem si koupil, protože se mi líbila a to se nestává často. Není to možná pro každého a už vůbec ne na první poslech, ale ani soudný kritik by nedal méně než 6 bodů. Btw: v Rolling Stonu dostalo cd 4/5. A song "We are starz!" byl naživo v atmosféře statisíců fanoušků, nepřekonatelných Chamberlinových bicích a tun hutných melodických kytar opravdu dechberoucí. Nevidím v tom problém, naopak bych recenzentovi doporučil vidět SP naživo, aspoň by v budoucnu neplodil takovéhle nesmysly. Moje hodnocení 8/10.

  • Zeitgeist (AH, 23.07.2007 17:02) Reagovat

    Podla mna tento album velmi dobre zapada do mozaiky, ktoru Smahing Pumpkins stale dotvaraju. Billy Corgan je genius, o tom niet pochyb. O svojej genialite uz davno nepotrebuje nikoho presviedcat, preto su vsetky jeho diela svojim sposobom unikatne. Ja za jeho vrchol povazujem album MACHINA/Machines of God, hoci tento je podla mna velmi nespravodlivo opomijany a podcenovany. To, ze MACHINA je pre mna vrchol SP je vsak len kvoli tomu, ze tymto albumom sa najviac priblizili mojmu vnimaniu umenia. Nemozno objektivne zhodnotit, ktory album SP je najlepsi, pretoze kazdy z nich je vynimocny, Zeitgeist nevynimajuc - aj ked tu dost pocut nepritomnost Jamesa Ihu, stale je to SP. Mna SP nepotrebuju o nicom presviedcat, jednoducho na kazde ich dalsie dielo sa budem tesit, aj ked "Deus Ex Machina" pre mna bude navzdy zniet ako skutocny "Bozsky stroj".

  • Nesmyslné hodnocení (Pavel, 27.07.2007 08:42) Reagovat

    Tak o temhle si myslim svoje (http://jaros.ezin.cz/item/smashing-pumpkins-se-vraci-po-sedmi-letech), pane recenzente

  • Uff (Missues, 28.07.2007 12:35) Reagovat

    Husté (3/10)! Ale možná je to tak správně. Corgan měl počkat na zbytek kapely, teda jestli by s ním do toho někdy šli. Jinak si myslím, že se tahle deska, jako jedna z mnohých, dá v klidu poslouchat.

    BTW: Jsem zvědevaj na recenzi nových KoRn a doufám, že tu bude makro-recenze. :o)

  • Ha. (R7, 28.07.2007 23:32) Reagovat

    Tak to poslouchám už asi postotřicátýosmý a pořád se mi to líbí. Trendy to není, to je pravda. Dneska jsem četl rock und pop a tam to taky shrábli. Recenzenti hýbou hudebním světem. Jsou jedinými skutečnými hudebníky. Toto album je podle mě 2. nejlepší. 1. je Weirdness. Různé Interpoly, Strokesy, Killersy, a ty obzvlášť, hoďte do koše na plast.

  • 3/10 ? (jztz, 31.07.2007 17:27) Reagovat

    3/10 musi dat desce tak maximalne naprosty ignorant ci blazen do dnesnich retro-kytarovek.
    Album neni na prvni poslech, vazne ne.
    Ale to neznamena, ze je spatne!
    Album ma skvely rozjezd, dva kulervouci songy Doomsday Clock (dalsi singl?) a 7 Shades of Black, potom prijdou na radu stejne kvalitni, ale naprosto jine songy - Bleeding the Orchid a Thats the My Love Is. Dalsi song Tarantula je take velice silny a drzi kvalitu alba dle me na hodnoceni 9/10. Pak ale prijde trosku zakolisani, Starz je sice kvalitni song, ale "neco" tomu proste chybi, United States je narez jak ma byt, ale Neverlost je takova nijaka...obesel bych se bez ni. Konec alba neni tak dobry jako zacatek, ale porad si drzi velmi dobrou kvalitu ( A Bring the Light je muj favorit cislo jedna )

    Desce bych se nebal dat 9/10.
    Prijde mi, ze je nyni velice moderni hazet spinu na Zeitgeist, jak uz tu nekdo zminil...

  • SP rulezz (pq, 03.08.2007 11:02) Reagovat

    Machina rulezz !!! na machine jsou uplne nejvic pecky !! pro me nejlepsi deska SP - pak Mellon a Adore je taky velice, velice dobre LP ... Novou desku sem jeste neslysel, ale rozhodne si ji nekde sezenu a je jasny ze to bude narez !!! jo a to ze si Corgan nahraval kytary a basy uz na starsich deskach SP (ne vse samozrejme) je 100% pravda. Bubenika mel/má nejvetsiho, akorat na Adore ne - to kdyz pred nahrávánim Chamberleina vyrazil kvuli fetu ... na Machinu uz byl ale diky bohu zpet :)

  • Smutné pokračování??? (Buky, 05.08.2007 19:16) Reagovat

    Musim říct,že s recenzí nesouhlasím(navíc se téměř nezabírá deskou ale omylama Billyho Corgana).To,že zvuk vůbec není ,,smašinovský,, a že na něm nejsou tak silné písničky této desce vůbec neubírá hudebně na hodnotě.Doomsday Clock je bezesporu nejlepší píseň alba a i další vynikají nad tím,co denně posloucháme v rádiích pod značkou ,tvrdý rock,.Tarantula se sice nevyvedla,ale to je jeden z mála hudebních problémů. Já dávám 7/10 (hlavně za zvuk a téměř neslyšitelnou basu.Ale Chamberlain to vede:D

  • Ach jo... (Duassau, 06.08.2007 20:46) Reagovat

    Příště by to chtělo víc objektivity.Každýmu se to líbit nemusí,ale když píšu recenzi,tak aspoň trochu objektivně.U mě je to 9/10....a takovýhle recenze nemá smysl číst...

  • Recenzent?? (krap.xxx, 11.08.2007 00:32) Reagovat

    Teda nevím neví, ale Melissa Auf Der Maur není v SP zase taková novinka.. Vždyť už se SP hrála, pane recenzente! Jo, a co se týče "nových songů pro SP" tak spousta ze songů je ještě z dob před rozpadem.. Ach jo, proč já nedělám recenzenta, když k tomu člověk nemusí nic vědět.. Btw. Hodnocení 8/10 by bylo adekvátnější.. 10/10 už dosáhnout nikdy nemůžou. Tak moc bývali dobří :))

  • recenze o ničem (Majkl, 13.08.2007 12:01) Reagovat

    Když jsem si přečetl tuhle recenzi poprvé, tak jako skalní SP fanda jsem byl lehce na pochybách, jestli je fakt tak špatná a jestli si ji mám sehnat...naštěstí se ukázalo, že tahle recenze je balík nesmyslů a rádobyfilozof recenzent je guma. Doporučuji poslechnout, deska by zasloužila 7 možná 8/10 bodů. Je dobrá a jsou to SP. OK, už to nikdy nebudou SP jak je známe z SD nebo MCAIS, což si myslím,že je svým způsobem dobře, je to aspoň posun...a co to je za kravinu napsat, že to je sólový album Corgana? to by musely být všechny min. desky SP..Tahle recence je hodně o ničem a úplně vedle...

  • Trochu přehnaný (1893, 16.08.2007 22:02) Reagovat

    No nevím,dát 3/10 je poněkud silný boršč.6/10-7/10 by sedělo.Vzhledem k tomu jaký sračky tady dostávaj daleko větší ohodnocení muselo autorovi recenze stříknout nebo to je Rejžek.

  • Reenze nebo výsměch? (Marek1985, 17.08.2007 16:46) Reagovat

    Těžko říct jestli si autor recenze album vůbec poslechl nebo se jen podíval na jméno kapely(a měl jasno)...Hudba Smashing pumpkins není pro každého,tím spíš když se jí člověk nesnaží pochopit.Tahle recenze je prostě výsměch, takhle bych hodnotil možná hudební vkus autora!Možná Zeitgeist není nejlepší deska Smashing pumpkins, ale rozhodně stojí za poslech a možná se bude někomu i líbit

  • Makro (jztz, 22.08.2007 13:53) Reagovat

    Doufam, ze bude makrorecenze ...