Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Karol Mikloš - Poisoned EP RMXS 8/10
Karol Mikloš - Poisoned EP RMXS Loňské "Poisoned EP" bylo spíše návratem k tradičnějšímu zvuku kapely Karola Mikloše. Jeho aktuální rozpoložení je ale více elektronické, a tak přichází remixová podoba této minidesky. "Poisoned EP RMXS" je tak odpovědí na otázku, jak by toto épéčko znělo, kdyby na něm prim nehrály kytary. A zní povedeně. čtěte zde
Vydáno: 27.05.2018 09:09 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Little Boots - Burn 8/10
Little Boots - Burn Little Boots se nedávné spolupráce třeba s RAC nebo Jeanem Michelem Jarrem zřejmě natolik zalíbily, že v tomto duchu natočila rovnou celé épéčko, Nazvala ho "Burn" a pokračuje na něm ve zvuku alb minulých - vytváří chytlavé electropopové písničky, s nimiž nakukuje do nových teritorií. čtěte zde
Vydáno: 24.05.2018 14:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Vees - No Way Back 7/10
Vees - No Way Back Trio Vees funguje od roku 2006, ale opravdový hudební skok nastane pravděpodobně až s vydáním aktuální novinky "No Way Back". Z alba je cítit velký skladatelský i výrazový posun. Kapela vsadila na ryzí kytarový rock s hutným groovem a syrovým zvukem s čitelnými odkazy ke kořenům rock'n'rollu. čtěte zde
Vydáno: 22.05.2018 10:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Gin Wigmore - Ivory 6/10
Gin Wigmore - Ivory Novozélandská zpěvačka Gin Wigmore hranice svého souostroví už dávno překročila. Její zastřený, plný hlas i originální bluespopový feeling jí po právu vynesly mnoho úspěchů. Novinka "Ivory" je jejím čtvrtým albem a zároveň rozhořčenou reakcí na svět hudebního průmyslu. čtěte zde
Vydáno: 15.05.2018 12:13 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Blessthefall - Hard Feelings 4/10
Blessthefall - Hard Feelings Arizonští metalcoristé Blessthefall už patří mezi zavedená jména a především v rodné Americe jsou bráni za hvězdy žánru. Jejich letošní novinka "Hard Feelings" je jejich již šestým počinem a zároveň prvním pod křídly velkého vydavatelství Rise Records. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2018 16:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Together - Přes kamení 7/10
Together - Přes kamení Devítičlenné uskupení Together svůj styl samo označuje jako housle'n'roll, kombinující klasický rock s akustickým doprovodem a houslovým kvartetem. V tomto duchu také v uplynulém roce muzikanti nahráli debut "Přes kamení", který jim produkoval Boris Carloff a zahraniční producenti Simon Young a Ian Kelosky. čtěte zde
Vydáno: 01.05.2018 16:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The Longshot - The Longshot EP 8/10
The Longshot - The Longshot EP Dobrého nenáročného punkrocku není nikdy dost. Bylo proto příjemné, když se zčistajasna zjevilo debutové EP nového projektu frontmana Green Day Billieho Joea Armstronga. Navíc s tím, že je v přípravě i plnohodnotné album. A pokud bude takové jako tři skladby na ípíčku, máme se na co těšit. čtěte zde
Vydáno: 18.04.2018 16:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Auri - Auri 8/10
Auri - Auri Trio Auri tvoří zpěvačka Johanna Kurkela, kapelník Nightwish Tuomas Holopainen a anglický multiinstrumentalista Troy Donockley. Všichni tři se dali dohromady již v roce 2010 během spolupráce na Holopainenově sólovém albu. Mystický debut "Auri" ale vychází až nyní, v době, kdy Nightwish odpočívají. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2018 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Tax The Heat - Change Your Position 8/10
Tax The Heat - Change Your Position Anglická parta Tax The Heat se v roce 2013 rozhodla, že vzkřísí klasický rock v tom nejtradičnějším smyslu slova. Vysoké ambice navíc podpořil jeden z největších německých labelů Nuclear Blast, pod kterým vychází i druhá deska této kapely nazvaná "Change Your Position". čtěte zde
Vydáno: 04.04.2018 14:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Turnstile - Time & Space 8/10
Turnstile - Time & Space Turnstile fungují od roku 2010, v roce 2015 pak zažehli kariéru slušným debutem "Nonstop Feeling", na kterém představili mix punkrockové energie a hardcorového rytmu. Skutečně vybroušeným klenotem je ovšem až druhé album "Time & Space". Nabušené, překvapivé a chytlavé. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2018 12:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Různí - Country Gold 60. a 70. léta 7/10
Různí - Country Gold 60. a 70. léta Zatímco na Slovensku je pevně zakořeněný folklór, u nás si minimálně už od poloviny minulého století stále více lidí broukalo trampské, country a folkové písně. Kořeny těchto žánrů sahají do Ameriky, a tak se nelze divit, že na kompilaci "Country Gold 60. a 70. léta" je většina hitů převzatá. To ale nevadí. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2018 18:30 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
First Aid Kit - Ruins 8/10
First Aid Kit - Ruins Už je to čtyři roky, co švédská skupina First Aid Kit vydala oceňovaný počin "Stay Gold". Nyní se po pauze vrací s celkově čtvrtou studiovou nahrávkou "Ruins", na které nabízí další várku zasněných folk-popových skladeb. A ani změna producenta jejich něžný rukopis nepoznamenala. čtěte zde
Vydáno: 02.03.2018 10:50 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Legend Of The Seagullmen - Legend Of The Seagullmen 5/10
Legend Of The Seagullmen - Legend Of The Seagullmen Legend Of The Seagullmen jsou další z řady superskupin. Tuto tentokrát tvoří třeba bubeník Danny Carey z Tool či kytaristé Brent Hinds z Mastodon a Dimitri Coats z Off!. Na "Legend Of The Seagullmen" se rozhodli představit téměř bájný muzikálový příběh z prostředí širých oceánů v syrovém metalovém pojetí. čtěte zde
Vydáno: 23.02.2018 08:31 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
David Duchovny - Every Third Thought 4/10
David Duchovny - Every Third Thought David Duchovny je v posledních letech plodný nejen herecky, ale také jako autor prózy a zpěvák a skladatel. Zatímco na spisovatelské dráze se věnuje především humoru, hudebně je zcela vážným, až kázajícím autorem se zálibou v klidném folk-rocku. Druhá deska "Every Third Thought" se každopádně moc nepovedla. čtěte zde
Vydáno: 20.02.2018 18:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Courtney Barnett and Kurt Vile - Lotta Sea Lice 7/10
Courtney Barnett and Kurt Vile - Lotta Sea Lice Mezi nejpozoruhodnější spojení loňského roku se zařadila deska "Lotta Sea Lice", kterou dali dohromady indie-rockoví muzikanti Kurt Vile a Courtney Barnett. Devět čerstvých skladeb této australsko-americké dvojice nabízí to nejlepší z jejich tvorby v jedné podzimní kolekci. čtěte zde
Vydáno: 14.02.2018 17:20 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
The Xcerts - Hold On To Your Heart 6/10
The Xcerts - Hold On To Your Heart Skotská partička The Xcerts se už nějaký ten pátek pokouší výrazněji prorazit. Muzikanti spolu fungují od roku 2001 a na kontě mají čtyři studiové desky, včetně aktuální novinky "Hold On To Your Heart". Na ní pokračují v poprockovém zvuku s větším důrazem na hitovost. Podaří se jim to tentokrát? čtěte zde
Vydáno: 14.02.2018 11:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Rick Springfield - The Snake King 6/10
Rick Springfield - The Snake King Australský hudebník Rick Springfield je na rockové scéně letitým matadorem, který tvůrčí vrchol uchoval hluboko v osmdesátých letech a od té doby vydává tu slabší, jindy povedenější alba. Ke které kategorii se zařadí novinka "The Snake King", která je poctou klasickému jižanskému blues? čtěte zde
Vydáno: 09.02.2018 08:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Peter Cmorik band - Životom 6/10
Peter Cmorik band - Životom Peter Cmorik se svým bandem přináší várku nových písní na EP "Životom". Má to být první lákadlo k nové desce, která bude letos následovat. Cmorik na ípíčku znovu dokazuje své kvality a také nabízí postup, který není zatím na tuzemské scéně zvykem. čtěte zde
Vydáno: 07.02.2018 15:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
The Academic - Tales From The Backseat 7/10
The Academic - Tales From The Backseat Kvartet z irského městečka Mullingar The Academic funguje od roku 2013 a za sebou má pouze jedno oficiální EP. Pro letošek si ovšem kluci připravili debutové album "Tales From The Backseat", kterým se pokouší prorazit v silné konkurenci evropské kytarové scény. čtěte zde
Vydáno: 31.01.2018 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Mike Shinoda - Post Traumatic 7/10
Mike Shinoda - Post Traumatic Mike Shinoda, tvůrčí mozek Linkin Park, přichází s první hudbou po smrti svého kolegy z kapely a přítele Chestera Benningtona. Třískladbové EP s výmluvným názvem "Post Traumatic" ukazuje Shinodu na mrtvém bodě mezi minulostí a budoucností. Ten je prostorem vzpomínání i váhání. čtěte zde
Vydáno: 30.01.2018 16:45 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 38/2018

Paul McCartney
Egypt Station

Ex-Beatle Paul McCartney má na svém kontě další desku. "Egypt Station" je jeho čtyřiadvacátou studiovou nahrávkou a první dva uvolněné singly slibovaly mnohé. Zároveň ale v hlavě hlodal červíček pochybností. S pověstí živoucí legendy se ty nové desky přece jen netočí zrovna snadno.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 01.10.
Xavier Rudd (AUS) (Palác Akropolis, Praha)
Út 02.10.
Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience (USA) (Bobycenturm, Brno)
St 03.10.
Vojtěch Dyk & B-Side Band (Metro Music Club, Brno)
Čt 04.10.
Vojtěch Dyk & B-Side Band (Metro Music Club, Brno)
So 06.10.
Shania Twain (CAN) (O2 Arena, Praha)
So 06.10.
Ondřej Havelka a jeho Melody Makers (Sono Centrum, Brno)
Ne 07.10.
Per Gessle's Roxette (SWE) (Forum Karlín, Praha)
Ne 07.10.
Pouya (USA) (Roxy, Praha)
Ne 07.10.
[loveit] sound: Pouya (USA) (Roxy, Praha)
Po 08.10.
Crown The Empire (Futurum Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vláďa Šafránek Debbi Kryštof Pokáč Voxel Beyoncé Ewa Farna Antonín Rauer Sia Lady Gaga Adele Coldplay Rihanna AC/DC Bára Basiková The Cure Madonna Linkin Park Marilyn Manson Britney Spears
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver