Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Morcheeba - Blaze Away 7/10
Morcheeba - Blaze Away Od "Head Up High" uteklo pět let a jedinou změnou je zjištění, že Morcheeba je oficiálně duo a hudebně se nijak neodklonila od toho, na co byli fanoušci zvyklí. Akustika s elektronikou na odkazu trip hopu, Skye neztratila nic ze svého hlasového projevu, vše je vlastně na svém místě a k létu to pasuje náramně. čtěte zde
Vydáno: 03.08.2018 13:47 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Tracey Thorn - Record 8/10
Tracey Thorn - Record S nadhledem nahlíží na roli ženy, manželky, maminky - od těchto rolí se ale svým způsobem distancuje a drobet se ohlíží i zpátky. Taková je Tracey Thorn na svém pátém albu "Record". Najdete na něm akustiku i elektroniku, nechybí její nezaměnitelný hlas a uvěřitelné příběhy. "Record" je prostě povedená nahrávka. čtěte zde
Vydáno: 02.08.2018 17:32 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Simple Minds - Walk Between Worlds 7/10
Simple Minds - Walk Between Worlds Personální změny a snahy navázat na poslední album "Big Music", toto vše se podepsalo na letošní novince Simple Minds. Muzikanty to zjevně stmelilo a vydali se směrem, který většina jejich fanoušků očekává - silné, hymnické skladby a odkazy k vlastním hudebním kořenům. "Walk Between Worlds" tak rozhodně nezklame. čtěte zde
Vydáno: 31.07.2018 15:40 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Parkway Drive - Reverence 8/10
Parkway Drive - Reverence Minulé album "Ire" bylo jednou z nejlepších hardcorových, potažmo metalcorových nahrávek nového tisíciletí. Australskou mašinu po třech letech čekal nelehký úkol: na geniálního předchůdce navázat. Povedlo se vytvořit aktuální novinkou "Reverence" další corový skvost? čtěte zde
Vydáno: 28.07.2018 14:28 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Amy Shark - Love Monster 6/10
Amy Shark - Love Monster Kariéra australské zpěvačky Amy Shark nabrala obrátek teprve v loňském roce, kdy vydala EP "Night Thinker" a s ním i svůj první hit "Adore". Nyní rodačce z města Gold Coast vychází debut "Love Monster", se kterým se snaží prorazit i ve zbytku světa. čtěte zde
Vydáno: 26.07.2018 11:09 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Letters From The Fire - Letters From The Fire 7/10
Letters From The Fire - Letters From The Fire Kalifornská skupina Letters From The Fire zaznamenala slušný úspěch už se svým debutem "Worth The Pain", jenže přišly neshody a zpěvačka Alexa Kabazie spolu s bicmanem Brianem Sumwaltem z kapely odešli. Nyní formaci čeká nový start s novou sestavou a novým materiálem, který vychází na bezejmenné novince. čtěte zde
Vydáno: 20.07.2018 10:41 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Paul Kalkbrenner - Parts Of Life 6/10
Paul Kalkbrenner - Parts Of Life S vydáním alba "7" došlo v tvorbě Paula Kalkbrennera na mnohé náznaky žánrových odboček, na "Parts Of Life" se naopak od svých techno kořenů příliš nevzdaluje. Opojně oslavuje život a tvůrčí svobodu, avšak nepřináší nic převratně nového. Nejen nové kusy zahraje 20. července na svém vystoupení na Colours Of Ostrava. čtěte zde
Vydáno: 17.07.2018 15:25 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Code Red Riot - Mask 7/10
Code Red Riot - Mask Celkem pět let působil Corky Gainsford coby bubeník u lasvegaských rockerů Otherwise. Po vzoru Davea Grohla či Sullyho Erny se však rozhodl posunout a převzít roli lídra formace. Ke splnění snu založil kapelu Code Red Riot, které nyní vychází debut "Mask" plný moderního hard rocku. čtěte zde
Vydáno: 12.07.2018 17:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Panic! At The Disco - Pray For The Wicked 7/10
Panic! At The Disco - Pray For The Wicked Z kapely Panic! At The Disco je už dávno one-man projekt Brendona Urieho, pod jehož vedením vychází šestá studiová deska "Pray For The Wicked". Urie se na ní hudebně opět posunul více k modernímu popu a zcela opustil glam rockovou a emo punkovou okázalost. čtěte zde
Vydáno: 10.07.2018 08:08 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jaromír Nohavica - Jarek Nohavica v Gongu (CD + DVD) 8/10
Jaromír Nohavica - Jarek Nohavica v Gongu (CD + DVD) Před šesti lety si Jaromír Nohavica zahrál v ostravském Gongu s Janáčkovou filharmonií. Letos v červnu se situace opakovala, a tak přišel vhodný čas vydat z koncertu v roce 2012 CD + DVD, které písničkářovu tvorbu představuje z jiného úhlu pohledu. Jak jeho písním spojení s filharmoniky prospělo? čtěte zde
Vydáno: 06.07.2018 13:50 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Tremonti - A Dying Machine 7/10
Tremonti - A Dying Machine Tento rok si ústřední persony rockových Alter Bridge odskočily od své domovské skupiny, aby si pohrály s vlastními projekty. Jako první se se sólovou deskou "Year Of The Tiger" představil Myles Kennedy a nyní na něj navazuje kytarista Mark Tremonti s počinem o poznání tvrdším, albem "A Dying Machine". čtěte zde
Vydáno: 02.07.2018 16:31 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
A Perfect Circle - Eat The Elephant 7/10
A Perfect Circle - Eat The Elephant Návrat jedné z nejzajímavějších progrockových či, chcete-li, artrockových formací nového tisíciletí A Perfect Circle je událost nemalého významu. Vždyť čekání na tuto superkapelu složenou z protřelých hudebníků trvalo čtrnáct let. Stálo to za to? Jaké je comebackové album "Eat The Elephant"? čtěte zde
Vydáno: 27.06.2018 14:50 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Little Big - Antipositive, Pt.1 7/10
Little Big - Antipositive, Pt.1 Petrohradští Little Big jsou evropskou odpovědí na Jihoafričany Die Antwoord. Stejně jako oni prosluli extravagantní prezentací, kontroverzními texty i neotřelou rave hudbou. Jejich novinka "Antipositive, Pt.1" je, jak název ostatně napovídá, první částí připravovaného dvojalba - ta druhá vyjde ještě letos. čtěte zde
Vydáno: 21.06.2018 14:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Smile Empty Soul - Oblivion 7/10
Smile Empty Soul - Oblivion Post-grungeoví veteráni Smile Empty Soul hlásí po pěti letech studiový návrat s novinkou "Oblivion". Během období od poslední desky "Chemicals" se obsazení tria výrazně protočilo - zůstal pouze lídr formace Sean Danielsen. Jak dlouhé čekání a personální rošády zasáhly do tvorby, vám povíme v recenzi. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2018 15:09 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Vök - Figure - The Remixes 7/10
Vök - Figure - The Remixes Islandské skupině Vök se podařilo nesmazatelně se zapsat do povědomí mnoha posluchačů, ty české nevyjímaje. Coby uzavření další kapitoly jejich tvorby vyšla remixová variace "Figure". Pětice tracků zde odkrývá další hudební roviny. Je elektroničtější, ctí však zasněnost původních verzí. čtěte zde
Vydáno: 17.06.2018 14:05 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Vladimír Mišík - Životní režim (Bigbít 1976 - 2010) 8/10
Vladimír Mišík - Životní režim (Bigbít 1976 - 2010) S další kompilací přichází na horký letní hudební trh Vladimír Mišík. Dostala název "Životní režim" a v podtitulu "Bigbít 1976 - 2010" je obsaženo vše podstatné. Tentokrát žádné pomalé rytmy, ale šlapavý rytmus je to, co nás provází souborem skladeb Mišíkovu srdci blízkých. čtěte zde
Vydáno: 13.06.2018 10:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Willie Nelson - Last Man Standing 9/10
Willie Nelson - Last Man Standing Willie Nelson jede dál. A očividně nezpomaluje. I na letošní rok tak připravil nové album. Těžko za ty roky a desítky alb překvapí - a ani to snad nelze očekávat. Jede na jistotu, kvalitativní laťku ale drží velmi vysoko. Jaká je sedmašedesátá studiová deska countryového barda nazvaná "Last Man Standing"? čtěte zde
Vydáno: 29.05.2018 14:38 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Karol Mikloš - Poisoned EP RMXS 8/10
Karol Mikloš - Poisoned EP RMXS Loňské "Poisoned EP" bylo spíše návratem k tradičnějšímu zvuku kapely Karola Mikloše. Jeho aktuální rozpoložení je ale více elektronické, a tak přichází remixová podoba této minidesky. "Poisoned EP RMXS" je tak odpovědí na otázku, jak by toto épéčko znělo, kdyby na něm prim nehrály kytary. A zní povedeně. čtěte zde
Vydáno: 27.05.2018 09:09 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Little Boots - Burn 8/10
Little Boots - Burn Little Boots se nedávné spolupráce třeba s RAC nebo Jeanem Michelem Jarrem zřejmě natolik zalíbily, že v tomto duchu natočila rovnou celé épéčko, Nazvala ho "Burn" a pokračuje na něm ve zvuku alb minulých - vytváří chytlavé electropopové písničky, s nimiž nakukuje do nových teritorií. čtěte zde
Vydáno: 24.05.2018 14:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Vees - No Way Back 7/10
Vees - No Way Back Trio Vees funguje od roku 2006, ale opravdový hudební skok nastane pravděpodobně až s vydáním aktuální novinky "No Way Back". Z alba je cítit velký skladatelský i výrazový posun. Kapela vsadila na ryzí kytarový rock s hutným groovem a syrovým zvukem s čitelnými odkazy ke kořenům rock'n'rollu. čtěte zde
Vydáno: 22.05.2018 10:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 46/2018

Rosalía
El mal querer

Můžete to proklaté "Despacito" nesnášet, jak chcete, ale jedno se mu upřít nedá: dokázalo, že angloamerické publikum je ochotno v masovém měřítku bezvýhradně přijmout píseň v jiném jazyce, než je angličtina. A na opačné straně planety mezitím Rosalía nahrála "El mal querer", jednu z desek roku. Přijměte ji také.

10/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 16.11.
Sting & Shaggy (UK/JAM) (Forum Karlín, Praha)
Pá 16.11.
Tremonti (USA) (Semilasso, Brno)
So 17.11.
Tomáš Klus (Forum Karlín, Praha)
Ne 18.11.
Frank Turner & The Sleeping Souls (UK) (Roxy, Praha)
Ne 18.11.
[loveit] sound: Too Many Zooz (USA) (Fléda, Brno)
Út 20.11.
Tomáš Klus (Dům kultury, Ostrava)
St 21.11.
Flying Horseman (BE) (Roxy/NoD, Praha)
St 21.11.
Tomáš Klus (Dům kultury, Ostrava)
Ne 25.11.
Alex Clare (UK) (Roxy/NoD, Praha)
Čt 29.11.
Bryan Adams (CAN) (Ostravar Arena, Ostrava)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Beyoncé Lady Gaga Sia Coldplay Kryštof Ewa Farna Rihanna Imagine Dragons The Cure Adele AC/DC Muse Madonna Linkin Park Britney Spears OneRepublic Debbi Pokáč John Deacon Voxel
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver