Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Tom Chaplin - Twelve Tales Of Christmas 7/10
Tom Chaplin - Twelve Tales Of Christmas Tom Chaplin na své převážně autorské desce "Twelve Tales Of Christmas" nahlíží na zimní a vánoční období zcela civilní optikou. Vypráví příběhy, které se zjevně staly a nechaly po sobě určitou stopu. Chaplin si na nic nehraje, nechává naplno rozvinout nálady samotných skladeb a jde mu to moc dobře. čtěte zde
Vydáno: 23.12.2017 08:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Fast Food Orchestra - Struny 6/10
Fast Food Orchestra - Struny Změn se v táboře Fast Food Orchestra odehrálo společně s vydáním nové desky "Struny" mnoho. Nejen ty personální, kdy z kapely odešel zpěvák a saxofonista Susha, ale také hudební a jazykové, kdy angličtinu vystřídal mateřský jazyk. Jak novinka po tomto kolotoči vlastně dopadla? čtěte zde
Vydáno: 22.12.2017 11:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Voila! - On The Waves 7/10
Voila! - On The Waves Angličtina, slovenština i francouzština zazní na druhém albu česko-slovenské skupiny Voila! Nástupce tři roky starého debutu "Décollage" nazvaný "On The Waves" je zajímavým žánrovým koktejlem s ingrediencemi v podobě elektro-swingu, šansonu, popu i hip hopu. čtěte zde
Vydáno: 20.12.2017 16:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Linkin Park - One More Light Live 7/10
Linkin Park - One More Light Live Třetí živé album Linkin Park je kolekcí šestnácti nahrávek zaznamenaných na posledních koncertech před smrtí Chestera Benningtona. "One More Light Live" je především poctou jedinečnému zpěvákovi, který byl paradoxně možná na svém interpretačním vrcholu. čtěte zde
Vydáno: 19.12.2017 09:15 v sekci Minirecenze - Pavel Parikrupa
Högni - Two Trains 8/10
Högni - Two Trains Högni Egilsson má za sebou hned několik projektů, včetně hudby pro divadelní performance nebo filmy a televizi. "Two Trains" je ale debut, kdy je prvně sám za sebe a pln posbíraných zkušeností. Zároveň vykřesal nejtitěrnější islandské nálady na samotnou dřeň a doplňuje je o sofistikované textové postřehy. čtěte zde
Vydáno: 15.12.2017 13:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jaroslav 'Olin' Nejezchleba - Nečekaná návštěva 8/10
Jaroslav 'Olin' Nejezchleba - Nečekaná návštěva Ačkoliv je hudebník Jaroslav Nejezchleba, známý pod přezdívkou Olin, na scéně už nějaký ten pátek, "Nečekaná návštěva" je teprve jeho druhým sólovým albem. To vyšlo letos v létě a my se k této povedené nahrávce plné hostů i osobních upřímných textů v naší recenzi vrátíme. čtěte zde
Vydáno: 14.12.2017 18:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Bratislavské dievčatá - Bratislavské dievčatá 7/10
Bratislavské dievčatá - Bratislavské dievčatá "Nesuď knihu podle obalu," zpívá se v jedné staré bluesové skladbě, kterou pak hrál kdekdo. Tenhle verš se dere na mysl při pohledu na odporně kýčovitě růžový obal i popový název Bratislavské dievčatá. Byla by ale škoda dát na tento první dojem. Pod tímto názvem se totiž skrývá velmi solidní punková deska. čtěte zde
Vydáno: 13.12.2017 18:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Nanosféra - Pohledno 7/10
Nanosféra - Pohledno Čáslavská skupina Nanosféra se konečně dočkala svého debutového alba. "Pohledno" překvapí koncepčním zpracováním i mluvenými vsuvkami, které kapele namluvil herec a dabér Alexej Pyško. Kromě toho zaujme příjemným nevtíravým poprockem i texty v mateřském jazyce. čtěte zde
Vydáno: 12.12.2017 11:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jaksi Taksi - Offline 7/10
Jaksi Taksi - Offline Pražská pop-punková stálice Jaksi Taksi si po albu "Signál" dala šest let pauzu. Nyní ale přichází s čerstvým materiálem "Offline", a jak název napovídá, nosným tématem desky je současný život ve virtuálním světě. Volně tak navazují na nahrávku "Online" z roku 2001. čtěte zde
Vydáno: 10.12.2017 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Vojtaano - The Beast Of Vojtaano 6/10
Vojtaano - The Beast Of Vojtaano Debut Vojtěcha Záveského "The Beast Of Vojtaano" vznikl po několika letech živého hraní, během kterých na něj litoměřický rodák postupně seskládával materiál. Toho nakonec bylo tolik, že deska vyšla netradičně ve formě dvojalba - na jednom disku najdeme Vojtaanovu folkovou tvář, na druhém rapovou. čtěte zde
Vydáno: 08.12.2017 11:20 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
František Černý - Šest křížků 7/10
František Černý - Šest křížků Ke svým šedesátým narozeninám si kytarista a zpěvák Čechomoru František Černý nadělil sólové album "Šest křížků". K tomu si na pomoc pozval pár hostů i své dcery. Produkce se ujal jeho parťák z kapely, houslista a zpěvák Karel Holas. Společně vytvořili pohodovou kolekci jako stvořenou nejen pro fanoušky Čechomoru. čtěte zde
Vydáno: 04.12.2017 16:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Algiers - The Underside Of Power 9/10
Algiers - The Underside Of Power Atlantská parta Algiers na scénu vtrhla s eponymním debutem jako zcela neznámá, ihned však oslovila velkou část publika a hudebních kritiků po celém světě. Léta neúnavného koncertování a skládání se vyplatila a po dvou rocích tu je následovník s názvem "The Underside Of Power". čtěte zde
Vydáno: 03.12.2017 17:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Tarja - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas) 7/10
Tarja - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas) Novou kolekci vánočních písní si pro své fanoušky připravila finská diva Tarja Turunen. Jedná se tak o druhé tematické album, které zpěvačka připravila. To první ovšem vyšlo před dlouhými jedenácti lety. Na novince "From Spirits And Ghosts" najdeme klasické písně v ponuré Tarjině úpravě. čtěte zde
Vydáno: 24.11.2017 16:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Kiasmos - Blurred EP 8/10
Kiasmos - Blurred EP Kiasmos fungují s různými pauzami od roku 2009, teď však dvojice hlásí, že společný projekt přece jen uloží k ledu a každý si na chvilku půjde svou cestou. Épéčko "Blurred" je tedy možné vnímat jako určitou rozlučku, uzavření jedné kapitoly. Stále však nabízí hloubavou muziku do noci, muziku, která nadchne. čtěte zde
Vydáno: 22.11.2017 12:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Kid Rock - Sweet Southern Sugar 7/10
Kid Rock - Sweet Southern Sugar Přibližně po dvou a půl letech se s novou studiovou novinkou vrací pro mnohé kontroverzní americký zpěvák Kid Rock. Novinka "Sweet Southern Sugar" je jeho jedenáctým řadovým albem a najdeme na ní tradičně hutnou dávku countryrocku s porcí jižanského blues. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2017 11:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
James Harries - Recorded Live In Bratislava (EP) 9/10
James Harries - Recorded Live In Bratislava (EP) James Harries, Brit žijící v Praze, natočil v bratislavském televizním studiu novou desku v podceňovaném formátu EP, živě, ale bez publika. Dává to všechno dohromady smysl? Rozhodně ano. "Recorded Live In Bratislava" je nahrávka, kterou se hudebník vypořádává s úspěchem předchozího alba. čtěte zde
Vydáno: 14.11.2017 19:30 v sekci Minirecenze - Wojciech Nowacki
Adelitas Way - Notorious 8/10
Adelitas Way - Notorious Američané Adelitas Way nejsou v našich končinách nikterak známým pojmem. Za oceánem ale patří k nadějné vlně rockových formací. Trio pocházející z města hazardu vzniklo v roce 2006, ale i za tak krátkou dobu stihlo vydat, včetně novinky, pět plnohodnotných desek. S "Notorious" mají šanci prorazit i u nás. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2017 18:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Theory Of A Deadman - Wake Up Call 5/10
Theory Of A Deadman - Wake Up Call Kanadští Theory Of A Deadman až nebezpečně okatě pochodují ve šlépějích slavnějších kolegů Nickelback. Podobně jako oni s albem "No Fixed Address" se rozhodli zahodit rockový zvuk a nalákat nové posluchače na veskrze popovou desku. Nickelback tenkrát selhali. Jak dopadla novinka "Wake Up Call"? čtěte zde
Vydáno: 05.11.2017 11:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Chelsea Wolfe - Hiss Spun 9/10
Chelsea Wolfe - Hiss Spun Ačkoliv je americké zpěvačce Chelsea Joy Wolfe teprve třiatřicet let, má za sebou pět studiových nahrávek, včetně aktuální novinky "Hiss Spun", která hudebně přímo navazuje na předchozí oceňovaný počin "Abyss". Novinka je plná temné atmosféry a znepokojivých aranží. Rozhodně nečekejte odpočinkový poslech. čtěte zde
Vydáno: 20.10.2017 18:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Fvtvre - Mess (EP) 9/10
Fvtvre - Mess (EP) Občas je poslech hudby jako rána na srdeční komoru, jako šleha baseballovou pálkou přímo mezi oči. Takový pocit vyvolává i digitální EP "Mess" pražských Fvtvre. Jde mimochodem o nový projekt Kaye Buriánka ze zesnulých Sunshine, takže to rozhodně nejsou žádná muzikantská ořezávátka. A je to slyšet. čtěte zde
Vydáno: 16.10.2017 13:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 08/2018

Justin Timberlake
Man Of The Woods

Justin Timberlake se opět po letech strávených ve filmové branži vrátil k hudbě a během několika týdnů od úvodních spekulací vydal svou pátou studiovku "Man Of The Woods". Na ní se opět posunul jak dále, tak také zpátky. Co to vlastně znamená, si přečtěte v recenzi.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 26.02.
Fever Ray (SWE) (Forum Karlín, Praha)
Út 27.02.
Toto (USA) (Forum Karlín, Praha)
St 28.02.
Son Lux (USA) (MeetFactory, Praha)
Pá 02.03.
Rag'n'Bone Man (UK) (Forum Karlín, Praha)
So 03.03.
Jessie Ware (UK) (Divadlo Archa, Praha)
Ne 04.03.
Alvvays (CAN) + Spinning Coin (UK) (Rock Café, Praha)
St 07.03.
Too Many Zooz (USA) (Roxy, Praha)
Pá 09.03.
Carpenter Brut (FR) (Palác Akropolis, Praha)
So 10.03.
Parov Stelar (A) (Tipsport Arena, Praha)
Pá 16.03.
Aquilo (UK) (Futurum Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Katy Perry The Neptunes Chris Stapleton Lady Gaga Sia Coldplay Ewa Farna Adele Kryštof Mandrage Rihanna Beyoncé Justin Timberlake Ed Sheeran Madonna The Cure Chinaski Amy Winehouse Eminem White Lies
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver