Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
Sufjan Stevens, Bryce Dessner, Nico Muhly, James McAlister - Planetarium 7/10
Sufjan Stevens, Bryce Dessner, Nico Muhly, James McAlister - Planetarium Do velice netradiční spolupráce se vrhla čtveřice hudebníků Sufjan Stevens, Bryce Dessner, Nico Muhly a James McAlister. Ti během několika měsíců stvořili sedmnáct skladeb zapadajících do jedinečného konceptu. Výsledkem je pestrá kolekce zvaná "Planetarium". čtěte zde
Vydáno: 11.07.2017 16:12 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Karol Mikloš - Poisoned EP 9/10
Karol Mikloš - Poisoned EP Karol Mikloš se na épéčku "Poisoned" navrací ke kytarovějšímu zvuku a dává vzpomenout na britskou kytarovou scénu let osmdesátých a devadesátých, tedy z dob, ze kterých přiznaně inspirativně čerpá. Není to však žádné retro, skladbám dodává svou vlastní tvář a rukopis. čtěte zde
Vydáno: 21.06.2017 12:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Dreamcar - Dreamcar 7/10
Dreamcar - Dreamcar Dreamcar mají za sebou vydání svého debutového počinu. O koho vlastně jde? Kapela je spojením muzikantů z No Doubt s charismatickým frontmanem AFI či Blaqk Audio Daveym Havokem. O jejich spolupráci se hovořilo již delší dobu, přesto debut vznikl docela nenápadně. Jakým směrem se na něm tedy čtveřice vydává? čtěte zde
Vydáno: 20.06.2017 14:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
War For War - Illud Tempus 8/10
War For War - Illud Tempus Lord Morbivod je jméno, které je tuzemským metalovým fanouškům dobře známé. Je spojován s originálními projekty a skupinami jako Umbrtka, Trollech, Stíny Plamenů či právě War For War, se kterým vydává již čtvrté album "Illud Tempus". Na něm zaexperimentoval a smísil black metal s elektronikou. čtěte zde
Vydáno: 18.06.2017 19:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Creeper - Eternity, In Your Arms 8/10
Creeper - Eternity, In Your Arms Debut anglické punk-rockové party Creeper lze bez přehánění označit za senzaci letošního roku. Takřka z ničeho se ze stagnujícího subžánru vyloupl následovník The Offspring, který přišel s osobitým, rozpoznatelným rukopisem. Navíc je album "Eternity, In Your Arms" i o něčem jiném než jen o punk-rocku. čtěte zde
Vydáno: 14.06.2017 11:22 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Parov Stelar - The Burning Spider 7/10
Parov Stelar - The Burning Spider Rakouský DJ, který si říká Parov Stelar, se v Evropě stal takřka fenoménem. Nejen u nás je jeho elektro-swing nesmírně populární, což dokládají takřka vždy vyprodané koncerty i zástupy fanoušků. Opakovat se v rámci tohoto sub-žánru je ovšem snadné, proto se hudebník rozhodl zabrousit i do vod blues a jazzu. čtěte zde
Vydáno: 06.06.2017 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Portless feat. Henry D - Back 7/10
Portless feat. Henry D - Back Portless vznikli v roce 2012 jako odštěpení bývalých členů Support Lebiens, které si pro sebe uzmul Hynek Toman. Portless za sebou mají debutové album "New Ride", na kterém pokračovali v duchu původních saportů. Na druhé desce se ovšem spojili s rapperem Henrym D a zavzpomínali na své syrové začátky. čtěte zde
Vydáno: 31.05.2017 15:25 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Japandroids - Near To The Wild Heart Of Life 7/10
Japandroids - Near To The Wild Heart Of Life Kanadští indie-rockeři Japandroids jsou po pětileté odmlce zpět s albem "Near To The Wild Heart Of Life", s nímž se přesunuli pod label Anti-. Novinka obsahuje osm skladeb hnaných hymnickými refrény, které rozezpívají i ty největší škarohlídy. Jsou to stále oni, ale v novém, svěžím balení. čtěte zde
Vydáno: 25.05.2017 18:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Brian May a Kerry Ellis - Golden Days 3/10
Brian May a Kerry Ellis - Golden Days Brian May sice se svojí domovskou formací Queen (resp. s jejími zbytky) nadále koncertně křižuje svět, nezapomíná ale ani na své sólové projekty, z nichž se poslední dobou vyjímá jeho spolupráce s Kerry Ellis. Aktuální společný disk "Golden Days" však budí hlavně rozpaky. čtěte zde
Vydáno: 12.05.2017 13:30 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Vök - Figure 7/10
Vök - Figure Islandská čtveřice Vök natočila emocemi nabité album "Figure", na němž spojuje svůj rozpoznatelný styl s přiznanými inspiracemi. Zasněná atmosféra nabízí vše od nadšení a štěstí po smutek - tyto nálady se tu vzájemně protínají v typicky severské zvukomalbě a je snadné se jimi nechat unášet. čtěte zde
Vydáno: 10.05.2017 13:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Trny & Žiletky - Trny & Žiletky 6/10
Trny & Žiletky - Trny & Žiletky Za novým projektem Trny & Žiletky stojí bývalý člen Dark Gamballe Majkl (kytara, basa) a současný Desed (zpěv), které ještě doplňuje bývalý člen Jumping Drums, bubeník Paull Black. Jejich debut je kombinací tvrdých kytar, hutné atmosféry, ale i pop-rockových melodií. čtěte zde
Vydáno: 09.05.2017 13:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Nebe - Souřadnice 7/10
Nebe - Souřadnice Havířovská formace Nebe má za sebou poměrně rušné období. V mezidobí od posledního alba "Než se rozední" stihla vyměnit svého baskytaristu a mimo koncertování dala enormní důraz na nahrávání nové desky. Za své vzaly spousty už hotových písní, aby mohly vzniknout tyto zajímavé "Souřadnice". čtěte zde
Vydáno: 07.05.2017 20:54 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Skety - Týdytý 7/10
Skety - Týdytý Pražský vokální sextet Skety oslavuje sedmou sezonu své existence druhým řadovým albem "Týdytý". Své jazzové a swingové kořeny zde protahuje i do dalších hudebních směrů zásluhou svou i pozvaných hostů. Na desce se jich sešla slušná řádka, ti ale kapelu rozhodně neupozadili, ani disk nerozmělnili. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2017 15:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Norma Jean Martine - Only In My Mind 8/10
Norma Jean Martine - Only In My Mind Norma Jean Martine má ve svých čtyřiadvaceti letech za sebou přesídlení z USA do Británie a psaní skladeb třeba pro Ronana Keatinga či Lenu. Letos se ale po několika letech příprav dočkala svého sólového debutu "Only In My Mind". A ten je krásnou ukázkou pop-rockového písničkářství. čtěte zde
Vydáno: 04.05.2017 09:50 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Foster The People - III 5/10
Foster The People - III Třetí studiová deska a český koncertní debut v rámci festivalu Rock For People - to jsou benefity, které rok 2017 skýtá pro tuzemského fanouška indie popařů Foster The People. Ještě než se tak stane, máme tu ale přípravu v podobě třístopového EP "III". čtěte zde
Vydáno: 03.05.2017 15:00 v sekci Minirecenze - Simona Knotková
Liv Sin - Follow Me 6/10
Liv Sin - Follow Me Švédská metalová parta Sister Sin navzdory velké popularitě nejen v domovské krajině, ale zejména u našich západních sousedů, v roce 2015 ukončila po třinácti letech fungování aktivní činnost. Zpěvačka Liv Jagrell však dlouho nezahálela a založila si nový projekt Liv Sin, se kterým vydává svůj první počin. čtěte zde
Vydáno: 02.05.2017 13:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Sebastian - Hvězdy 5/10
Sebastian - Hvězdy Když před dvěma roky Sebastian zveřejnil videoklip k písničce "Toulavá", asi nikdo nečekal, jak velký úspěch s ní bude mít. Nahrát celou debutovou desku "Hvězdy" mu ale trvalo více než dva roky a je z ní bohužel poznat, že jednoduchá a radostná práce to zrovna nebyla. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2017 15:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Little Mix - Glory Days 6/10
Little Mix - Glory Days Britská dívčí čtyřka Little Mix vyhrála v roce 2011 britský X Factor a stále je jedinou skupinou, které se to povedlo. Od té doby nás pravidelně zásobuje svými singly a deskami, z nichž ta poslední, "Glory Days", opět obsahuje slušnou hitovou nálož. Ale taky pár písniček, které se dají jen přeskočit. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2017 18:15 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Alfahanne - Det Nye Svarta 7/10
Alfahanne - Det Nye Svarta Švédská parta Alfahanne má zajímavý recept na úspěch. V jejich hudbě se totiž snoubí klasický dirty rock'n'roll s black metalem. S touto nevšední žánrovou směskou uvařili již tři alba. Na to nejnovější "Det Nye Svarta" se podíváme v následující recenzi. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2017 16:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Psykup - Ctrl+Alt+Fuck 9/10
Psykup - Ctrl+Alt+Fuck Novinka experimentátorů z Toulouse, kteří si již od roku 1995 říkají Psykup, je určena všem, kteří opovrhují hudebními hranicemi. Tihle Frantíci nezapřou inspiraci u Mikea Pattona, jehož vliv je citelný v každé z písní šesté a zároveň vůbec nejlepší nahrávky "Ctrl+Alt+Fuck". čtěte zde
Vydáno: 21.04.2017 13:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 42/2017

Wolf Alice
Visions Of A Life

Ještě před relativně nedávnou dobou to prý byli nesmělí folkaři, kteří neuměli pořádně hrát na svoje nástroje. Těžko tomu věřit. Po dvou letech jsou Wolf Alice venku s druhou studiovou nahrávkou a opět je to nekompromisní útok na britský kytarový trůn.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 18.10.
Fink (UK) (Roxy, Praha)
Pá 20.10.
BE25: James Zabelia (UK) (Roxy, Praha)
So 21.10.
BE25: Dirtyphonics (FR) (Roxy, Praha)
Ne 22.10.
BE25: Eskimo Callboy (DE) (Roxy, Praha)
Po 23.10.
BE25: Goldfrapp (UK) (Roxy, Praha)
St 25.10.
BE25: Soundz Czech (Roxy, Praha)
Čt 26.10.
Nick Cave & The Bad Seeds (AUS/UK) (O2 Arena, Praha)
Pá 27.10.
BE25: Stimming (DE) (Roxy, Praha)
So 28.10.
BE25: Stephan Bodzin (DE) (Roxy, Praha)
So 28.10.
Tender (UK) (Chapeau Rouge, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Coldplay Sia Beyoncé Ewa Farna Lady Gaga Rihanna Madonna Kryštof Adele The Cure AC/DC Linkin Park Katy Perry Lucie Bílá Taylor Swift Metallica Ben Cristovao Marilyn Manson Lil Wayne David Bowie
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: MUSICSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver