Alvik v pátek pokřtí debutové album

20.04.2004 19:52 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Alvik
© facebook interpreta
Hovořit o skupině Alvik jako o naději české klubové scény je přinejmenším lehce pasé. Po pouhých třech letech fungování můžeme tuhle pětku směle doporučit jako protagonisty nejkrásnějšího zvuku, jaký se současnou Prahou ozývá.

Alvik tvoří Anya - zpěv, Radim - příčná flétna, Martin - kontrabas, Tio - bicí, Mishan - programování, zvukový design. Sestava se postupně sehrála v převážně menších prostorách, jazzových klubech, posléze i větších sálech (mj. i v úloze speciálního hosta Ecstasy Of St. Theresa na turné po ČR) do dnešního suverénně prezentovaného tvaru, který jak lehce se poslouchá, tak obtížně se definuje. Alvik dýchá jazzem, odráží uvolněnou atmosféru lounge music, pulsuje v nejrůznějších tempech od abstraktního hiphopu, přes broken beats až po drum'n'bass. Přestože jsou jednotlivé skladby pro svou písňovou formu sdělné a zapamatovatelné, delikátní a promyšlené aranže proměňují jejich poslech v jedno velké okouzlující dobrodružství. Jednotícím prvkem je nálada a pocit, při jehož popisu nám nezbývá než kapitulovat před anglickým "deep".

Mimo přímá, koncertní setkání měla zatím hudební veřejnost možnost setkat se se jménem Alvik především díky dvěma nahrávkám - "Ballad In Paris" a "Odyssea", které zakotvily v éteru Radia 1 a doplnily několik kompilací (např. Algidance, Ultramix). Nyní se nabízí ještě důvěrnější příležitost - 23. dubna Alvik po delší koncertní pauze pokřtí v Akropoli své debutové album, které vychází na značce Quazi Delict. Album pokřtí hosté Emil Viklický a Apollon Quartet.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY