Pražští Alvik vydají po roce příprav debutové album

13.04.2004 14:26 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Alvik
© facebook interpreta
Dalším z tuzemských debutových alb chystaných na duben budiž novinka "Breathing Geometry" pražských Alvik. Pětičlenná taneční formace, pohybující se svojí hudební produkcí na pomezí žánrů chilloutu, nujazzu a downtempa, na svojí první desce pracuje už bezmála rok. Konečný výsledek bude vydán koncem měsíce na labelu Quazi Delict Records.

Deset skladeb obsahující "Breathing Geometry" vzniklo ve spolupráci s několika hosty; za všechny zmiňme jazzového pianistu Emila Viklického a norského varhaníka Auduna Nedrelida. Jelikož skupina kolem DJe Mishana svoji produkci definuje jako směs jazzové, elektronické, taneční a hlavně živé muziky, můžeme si vcelku dobře představit, jak bude chystaný titul znít. Složení kapely se dá s trochou vlastenecké ješitnosti označit za mezinárodní - krom frontmana Mishana a dalších tří českých členů ansámblu (flétnista Radim, kontrabasista Martin a bubeník Tio) v kapele najdeme také washingtonskou zpěvačku Anyu. Alvik za sebou mají třístopé demo, promo CD u labelu Red Salamander, předskakování známým Ecstasy Of St. Theresa a také pár oficiálních remixů, z nichž nejzajímavějším je nejspíše předělávka slavných Fila Brazilla.

Před samotnou deskou vyjde radiosingl "Beat::skipp", jenž bude mimo albové verze titulní skladby obsahovat šest remixů. Křest "Breathing Geometry" pak proběhne 23. dubna v Paláci Akropolis, kde v rámci release party Alvik oslaví celý rok debutové práce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY