shop.musicserver.cz

Black Milk si spravily reputaci

Vydáno: 29.03.2004 16:45 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

K návratu do Sky Clubu Brumlovka Black Milk nepotřebovaly ani rok. S druhým albem a o něco málo starší, ale daleko více zkušenější, se vrátily zpět na koncertní pódium, aby zapívaly před pražským publikem. Minulý rok to připomínalo spíše nováckou estrádu. Jak to vypadalo letos?

Black Milk Tour 2004
© facebook interpreta
Abych se přiznal, po zkušenostech z minulého roku a po poslechu nové desky "Sedmkrát" se mi moc na koncert nechtělo. Upřímně řečeno, ještě ráno v den konání jsem netušil, že se na Black Milk vůbec vydám. Nakonec se ale věci semlely tak, že jsem nakonec stejně jako před ani ne rokem stál před halou, chystajíc se na koncert Black Milk. Trošku jsem se děsil toho, co mě uvnitř bude čekat. Nakonec se ukázalo, že moje obavy byly liché.

Jedno z velkých překvapení mě čekalo ihned po vstupu do haly. Pohledem jsem zkontroloval podium, jestli se i tentokrát obejdou Black Milk zcela bez nástrojů. A hle - letos se na podiu objevila souprava perkusí a stojánky, které, jak jsem později zjistil, patřily dvěma kytaristům. Dalším překvapením byl počet lidí. Oproti minulému roku jich přišel zhruba dvojnásobek. Ostatně 1700 platících diváků hovoří za své. Ten den asi poprvé a zcela určitě naposled jsem děkoval počasí, že je takové, jaké je. Sky Club Brumlovka je proslulý tím, že nemá moc dobrý systém vzduchotechniky, tudíž jakmile je jen trošku teplo, nedá se zde dýchat a návštěvník si připadá jak v peci. Ve čtvrtek se naštěstí teploty nepohybovaly v některak vysokých číslech a v hale se tedy dalo vydržet. Se zpožděním, které je v poslední době už pevnou součástí snad všech koncertů, tedy odstartovala celá show.

Leoš Mareš
© facebook interpreta
Musím pochválit pořadatele, protože zatímco minulý rok byla celá akce děsně zdlouhavá a než se Black Milk dostaly vůbec na řadu, většina návštěvníků se už celkem nudila, letos probíhalo vše velice svižně, bez dlouhých průtahů a hluchých míst. O úvod celé akce se postaral David Deyl. Kvalit loňského nejlepšího předskokana Vaška Jelínka sice nedosahoval, nicméně jeho výkon byl celkem sympatický. V podobném stylu jako Jelínek zazpíval dvě písničky a se zaslouženým potleskem se odebral do zákulisí. Po něm nastoupil Leoš Mareš. Podle potlesku to vypadalo, že on je tou největší hvězdou večera. A svým způsobem to byla i pravda. Když přišlo na jeho humor, bavila se celá hala včetně rodičů, kteří přišli jako doprovod se svými potomky. Nejprve ovšem spustil "Lži jsou jako déšť". Lehký striptýz předvedl ve "Svalnatci", při němž si na podium doslova dovlekl jednu z nejmladších divaček, aby spolu nacvičili kulturistickou sestavu. Samozřejmě nemohly chybět ani "Tři slova". Tyto všechny písničky odrecitoval na half-playback, zatímco poslední "Zimní čas" byl už kompletně nahraný, což velice vtipně demonstroval zpěvem do jakéhosi plyšáka. Mezi písničkami bavil obecenstvo opravdu znamenitě. Nevynechal prakticky žádnou z posledních událostí. Svůj humor často směroval sám na sebe. Sám se přirovnal k Aničce - Dajdou a posteskl si i nad tím, že si asi naposled musí užít velkých ovací, protože v červnu prý po něm neštěkne ani pes, až Superstar vyhraje Sámer Issa. Jednoduše řečeno - Leoš Mareš je skvělý bavič. To je prostě fakt. Slovy klasika: Můžete se hádat, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak vše, co s tím můžete dělat.

Black Milk - Sedmkrát
© facebook interpreta
Po odchodu Mareše a příchodu doprovodné skupiny už za zvuku intra z poslední desky "Sedmkrát" nastoupily ty, kterým byla celá show věnovaná. Black Milk na podium vtrhly jako dračice a bez jakýchkoliv průtahů okamžitě spustily svůj první hit "Modrej dým". Ten s velkými ovacemi přivítalo i publikum. Když se podíváte na setlist, který je za článkem, zjistíte, že Black Milk hrály převážně písničky z nového alba a že z prvního se vešly pouze největší hity a "The Way You Care", tedy hned druhá v pořadí. "Málo slov" a "So Wrong" se postaraly o úvod celého koncertu. Black Milk měly sice za sebou doprovodnou kapelu, ale ta nezvládla všechno, tudíž některé nástroje a zvuky byly přimíchány z playbacku. Album "Sedmkrát" se mi moc nelíbilo a taky jsem to v recenzi napsal. V živé podobě ale získaly písničky z něho zcela nový náboj a ve většině případů tak nabyly na kvalitě. Všechny předchozí a i některé následující písničky naprosto převálcovala pátá v pořadí "Nechci tě trápit". Tímto rokenrolem si získaly celou Brumlovku. Naživo má tato coververze neskutečný náboj a díky tomu se stala takovým malým vrcholem celého koncertu. Následující "Hvězdy" zůstala stejně nudná jako na desce a díky tomu po jaké vypalovačce zazněla, působila hodně mizerně. "Every Time", která následně zazněla, mám radši v české podobě s názvem "Ticho", nicméně musím uznat, že na koncertní podium se hodí spíše ona anglická verze a že vůbec nezněla špatně. Po průměrné "Movin On" se dostalo i na moji nejoblíbenější skladbu z nové desky "Same Day Twice". Živá verze neztratila nic na svém půvabu. Musím ocenit výborné pěvecké výkony všech holek z Black Milk, obzvláště pak Heleny Zeťové. Ta na tomto koncertě skutečně excelovala.

I když jsem teď chválil, musím ještě jednou lehce zakritizovat a napsat, že zařazení "Over" do té poslední fáze nebylo příliš šťastné. Není to natolik výrazná písnička, aby mohla být takto na konci. Poté už ale následoval hit za hitem a bylo zřejmé, že se celý koncert blíží nezadržitelně do finále. V rychlém sledu za sebou následovaly "Netahej mě za vlasy", "Pár nápadů" a samozřejmě nemohl chybět poslední hit Black Milk "Sedmkrát". Vše bylo perfektně odzpíváno a publikum se stejně dobře bavilo. Nebylo potřeba ani moc dlouho vytleskávat a čekat na přídavek. Tím byl, stejně jako vloni, "Modrej dým" v takovém tanečnějším hávu. Poté už se holky definitivně odebraly do zákulisí, aby se připravily na následnou autogramiádu.

Jsem rád, že mohu napsat, že letošní koncert Black Milk byl daleko lepší než ten loňský a zároveň, že se jím opět trochu oddálily od skupin typu Holki a podobně. Mám pocit, že i samotná skupina se daleko více bavila a na jejich hudebním výkonu to bylo znát. Akorát stále doufám, že se jednou dočkáme koncertu Black Milk pouze s doprovodnou kapelou, tedy bez přimíchávaných nástrojů. Zcela jistě by bylo zajímavé vystoupení Black Milk unplugged. Nechme se překvapit. Třeba se něco podobného časem uskuteční. Zcela jistě by to byl bonbónek na české hudební scéně.

Setlist Black Milk:

Modrej dým
The Way You Care
Málo slov
So Wrong
Nechci tě trápit
Hvězdy
Every Time
Movin On
Same Day Twice
Over
Netahej mě za vlasy
Pár nápadů
Sedmkrát
Modrej dým (remix)

Black Milk, Leoš Mareš, David Deyl, Sky Club Brumlovka, Praha, 25.3.2004

NÁZORY
  • Brumlovka (Dáša S., 30.03.2004 14:58) Reagovat

    Náhodou se mi doslalo do rukou CD skupiny Black Milk a 2 vstupenky na koncert (výhra). Když jsem si doma CD pouštěla, říkala jsem si "nic moc". Po zhlédnutí koncertu jsem nadšená! Výkon děvčat byl fantastický! To, jak si nádherně pohrávaly se svými hlasy, bylo skvostné. Největší dojem na mě udělala písnička "Same Day Twice". Ta mi zní v uších stále.
    Leoš Mareš byl bombastický (jako vždy).
    Jediné, co bych vytkla sponzorské firmě Kotex je, že při vstupu do haly rozdávali nafukovací balonky, přes které nebylo vidět na pódium.
    Jinak mám vskutku velice pěkný zážitek. Díky.
    Dáša S.

  • Black Milk, Leoš Mareš, David Deyl, Sky Club Brumlovka, Praha, 25.3.2004 (Linda, 30.03.2004 19:09) Reagovat

    Strašně se mi líbili Black Milk, zpívali na živo a s kapelkou to pořádně rozjeli.Byla jsem ůplně hotová z Leoše Mareše, byl strašně sexy, a taky se mi líbil krásnej David Deyl.
    Linda

  • black milk (Dášenka, 22.05.2004 21:30) Reagovat

    No jen chci říct, že jejich turné bylo fakticky fajn. :-) hrozně příjemný písničky a no prostě všechno bylo skvělý(i leoš):-)

  • hlas (voice of heart, 17.07.2004 19:55) Reagovat

    pokud ma nekdo stejny nazor jako on tak at si rozmysli, jestli sem pripise i adresu protoze by se mohlo stat ze mu prijde docela zajimavy e-mail

  • sračky (sračky, 29.11.2004 10:46) Reagovat

    sračky

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 47/2023 - od Take That přes Nikol Bókovou po Guided By Voices (29.11.2023 19:00)
- Nové desky 29/2023 - od Blur přes soundtrack k "Barbie" po rockery Greta Van Fleet (26.07.2023 19:30)
- Nové desky 36/2022 - od Ozzyho Osbourna přes Parkway Drive po Robbieho Williamse (14.09.2022 20:00)
- Nejvíc nej: Smrt, bradavka a Leoš Mareš: 10 nejčtenějších článků roku 2019 (31.12.2019 10:30)
- Chystá se SuperStar 2020. V porotě bude i Leoš Mareš (02.12.2019 14:23)
- Leoš Mareš se příští rok vrátí dvakrát do O2 areny (13.11.2019 11:28)
- Fotogalerie: Otevření centra Westfield Chodov s Clean Bandit v čele v obrazech (27.09.2019 18:01)
- Naživo: Leoš Mareš to v O2 areně s výpravou tentokrát opravdu přehnal (17.05.2019 09:37)
- Fotogalerie: Leoš Mareš se vrátil do O2 areny (17.05.2019 09:16)
- Video: Karel Gott a Leoš Mareš natočili novou verzi skladby "Být stále mlád" (11.12.2018 12:20)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia Kabát U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu