Svůdná Kylie a její hitové bonbónky na etapy

17.10.2003 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Kylie Minogue chystá na letošní podzim nový singl i desku, a tak bývalá vydavatelská firma nelení a nachystala jeden z řady dalších výběrů této sexy Australanky. Tentokráte pod titulem "Greatest Hits 87-92" čeká slušně vybavený dvojdisk lety prověřených hitů.
7/10

Kylie Minogue - Greatest Hits 87-92

Skladby: CD1 - I Should Be So Lucky, The Loco-Motion (7" Mix), Hand On Your Heart, Got To Be Certain, Better The Devil You Know, Wouldn't Change A Thing, Celebration, Never Too Late, What Do I Have To Do? (7" Mix), Je Ne Sais Pas Pourquoi, Where In The World, Step Back I Time, Especially For You (duet with Jason Donovan), Say The Word - I'll Be There, Shocked (DNA Mix), Word Is Out, Made In Heaven, What Kind Of Fool (Heard That All Before), Give Me Just A Little More Time, Finer Feelings (Brothers In Rhythm 7" Mix), If You Were With Me Now (duet with Keith Washington), Tears On My Pillow / CD2 - Confide In Me, Put Yourself In My Place, Did It Again, Breathe, Hand On Your Heart (W.I.P. 2002 Mix), I Should Be So Lucky (Extended Mix), The Loco-Motion (Oz Tour Mix), Wouldn't Change A Thing (The Espagna Mix), Step Back In Time (Harding/Curnow Remix), Shocked (Harding/Curnow Mix), Better The Devil You Know (Movers & Shakers Alternative 12" Mix), What Do I Have To Do? (Movers & Shakers 12" Mix)
Celkový čas: 76:50 + 69:20
Vydavatel: BMG
Kylie Minogue, kdysi seriálová hvězdička, se v druhé polovině osmdesátých let díky schopným producentským ručkám dostala na výsluní popové scény. Producentský trojlístek Stock-Aitken-Waterman napsal pro Kylie celkem čtyři alba. Hit "I Should Be So Lucky" ji vyhoupl do výšin a následným hitům se rozhodně též dařilo dobře. Desky "Kylie" (1988), "Enjoy Yourself" (1989), "Rhythm Of Love" (1990) a "Lets Get To It" (1991) neměly problém bodovat ve vrchních pozicích prodejních žebříčků. První rekapitulace pojmenovaná "Greatest Hits" vyšla již v roce 1992 a byla i na ní přepracovaná verze hitu Kool And The Gang "Celebration". Posléze Kylie udělala dle mého hodně divné rozhodnutí, opustila loď a vydala se jinou cestou. Desky "Kylie Minogue" (1994) a "Impossible Princess" (1997) přinesly povedené věci a singly, jednoznačně "Confide In Me" je vynikající. Ale fanouškové očekávali přeci jen něco jiného a Kylie se ocitla na opačném konci popularity. Začaly vycházet prapodivné kompilace, remixové kolekce a některá z alb se určitou dobu nedala vůbec sehnat. Velký návrat ve stylu "Light Years" a "Fever", který jsme zmapovali i na našem serveru, spustil vlnu dalšího vydávání rozličných výběrů, za zmínku stojí snad jen "Hits+". Kylie Minogue je zpět, tak jak ji mají všichni rádi, názorně ukázala, že sexy kočka na rozpálené střeše může i z ujíždějícího vlaku udělat razantní comeback. Na podzim chystá singl "Slow" a album "Body Language", ale ještě před tím je tu jedna hitová kompilace a nemohu opomenout nové rozšířené edice desek "Kylie Minogue" a "Impossible Princess".

Kylie Minogue - Greatest Hits
© facebook interpreta
Výběr "Greatest Hits 87-92" mapuje onu předcomebackovou kariéru Kylie Minogue, šest let vzestupu a pádu. Ale podobně vyhlížející výběr již vyšel minulý rok a byl určen spíše pro anglický trh. Vyšlo i klipové DVDčko, jen scházelo to rozlišení let "87-92", u nás se obé dalo bez problému sehnat. Nové "Greatest" mají stejný první disk, jako ona předchozí edice, která měla takový sexy kalhotkový obal. Vnitřek, tedy informacemi velmi dobře nabitý booklet, mají oba výběry skoro též stejný! Tato rekapituluje o dvaceti dvou položkách mapuje etapu u Stock-Aitken-Waterman. Oproti dávným "Greatest" z roku 1992 byly vynechány skladby "It's No Secret" a "Turn It Into Love" a bylo zrušeno chronologické řazení. Nově tu jsou písně "Say The Word - I'll Be There" a "Made In Heaven", která vyšla jako bonus na singlu "Je Ne Sais Pas Pourquoi". Jinak tu nechybí žádný singl a potěší skvěle udělaný remix "Shocked" od německého projektu DNA, který spolupracoval i se Suzanne Vega ("Tom's Dinner"). Druhý disk oproti minuloročnímu vydání doznal vícero změn. Ten byl sestaven pouze z remixů, pro toto vydání byly některé kousky vyloučeny a nahrazeny singly z následujících desek, bohužel nekompletně, jen po dvou kouscích, naštěstí "Confide In Me" nemůže chybět. Zbytek jako bonus naplňují nevydané remixy a klasické extended verze. Remix "Hand On Your Heart" byl speciálně vytvořen pro minuloroční vydání. "Oz Tour Mix" na "The Loco-Motion" silně připomíná tvorbu projektu S'Express. Verze dvojky Harding/Curnow ("Shocked", "Step Back In Time") patří ke špičce, na konci let osmdesátých a na počátku let devadesátých byli hodně vyhledávanými remixéry.

Sám osobně nechápu, proč vznikly dva skoro identické výběry. Kylie Minogue s tímto bude mít asi pramálo společného. Je to spíše názorná ukázka toho, co může provést dokonalý propad prodeje, vyhazov interpreta a posléze všemožné snahy na něm ještě něco trhnout, když je opět "in", ale u někoho jiného. To však nemění nic na mém názoru, že Kylie Minogue je nedílnou součástí pop kultury a je mnoho hitů, které zůstanou věčně zelenými a rádi si na ně někde trsnete, nebo alespoň vyslechnete z rádiových vln.

Osobně bych spíše doporučil sehnat si ono anglické vydání "Greatest Hits" a přikoupit zmíněné "Hits+", kde naleznete i duet "Where The Wild Roses Grow" s Nickem Cavem. Budete tak mít kompletní singly plus mnoho bonusů navíc. A pokud se ptáte, zdali se dá sehnat původní "Greatest Hits" z roku 1992, tak vzkazuji, že jedině po bazarech, titul je totiž již dávno zrušený.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY