shop.musicserver.cz

Tučňáci se sešli na Stodole již pošesté

Vydáno: 29.08.2003 16:37 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

V Hošticích, tedy v jihočeské vesničce známé především z trilogie "Slunce, seno, ..." se již od roku 1998 schází příznivci Michala Tučného, aby na něj společně zavzpomínali. V sobotu 23. srpna to bylo již pošesté, co se Stodola aneb Setkaní přátel konala, jak to letos probíhalo, si můžete přečíst v následující reportáži.

Už od roku 1998 se každý rok do Hoštic sjíždí lidi na akci nazvanou Setkání přátel aneb Stodola Michala Tučného. Ani letošní rok tomu nebylo jinak. Na Stodolu se letos sjelo na dvanáct tisíc Michalových příznivců a na dvacet interpretů. A jak to celé probíhalo?

Stejně jako předchozí ročníky byl program rozdělen na odpolední a večerní část. V odpolední části vystupují umělci se svým repertoárem, zatímco ve večerním programu se už hrají převážně písničky Michala Tučného. O úvod odpolední části se postarala skupina hoštického "chalupáře" Tomáše Linky Přímá linka.
Stodola - Přímá linka
© www.countryworld.cz
Zahráli směs americké country Patsy Cline počínaje a Eagles konče. Dále následovala skupina P.R.D.I., která zaujala coververzí irské lidovky "Whiskey In The Jar". Po nich nastoupili Rangers a dále ZZ Top revival. Vrcholem odpoledního programu byli dva zpěváci. Tím prvním byl Wabi Daněk doprovázený Milošem Dvořáčkem. Wabi měl původně vystoupit pouze ve večerní části a jako host Roberta Křesťana, ale díky tomu, že Pavel Bobek měl po cestě do Hoštic problémy a přijel s malým zpožděním, tak tu chvíli čekání vyplnil právě on. Zahrál asi sedm písniček, mezi nimiž samozřejmě nemohly chybět hity jako "Rosa na kolejích" nebo "Listopad". Mimo svých písniček zahrál i "Pojď dál a zpívej" právě od Pavla Bobka a v jedné ze svých písniček si vystřihl i refrén "Satisfaction" od Rolling Stones. Nutno dodat, že Miloš Dvořáček tento kytarový rif zahrál na svou španělku brilantně. Druhým vrcholem byl již zmiňvaný Pavel Bobek. Ač už je trošku starší, pořád mu to zpívá velice dobře. Zazpíval většinu svých největších hitů včetně "Ruby, nechtěj mi lásku brát" nebo třeba "Lásko mě ubývá sil". Stejně jako ve Strážnici, kde jsem měl možnost ho vidět, jej nechtělo publikum pustit ze scény a musel několikrát přidávat. Po něm už přišli na řadu Robert Křesťan, kterému ve dvou písničkách pomohl Wabi Daněk, skupina Žlutý pes, která zahrála všechny své hity a mezi ně vmáčkla i coververzi "Smoke On The Watter" od Deep Purple, a poslední, kdo odpoledne zahrál a zazpíval, byl Petr Muk.

Ve večerní části už hrály pouze dvě kapely - Tučňáci, kteří se scházejí vždy jednou za rok právě při této příležitosti a ke kterým se vždy připojí některý z hostů. Druhou byla doprovodná skupina Lindy Feller. Tučňáci se také postarali o úvodní skladbu, kterou byla "Odjíždím v dál". Velice příjemným překvapením bylo vystoupení Bambini di Praga. Během večera se na podiu objevili celkem třikrát. Zazpívali například "Spím v obilí", "Abych tu žil" nebo třeba "Chtěl bych být medvídkem" - jejich podání bylo prostě perfektní.
Stodola - Pavel Bobek
© www.countryworld.cz
Stejně jako dopoledne diváky zaujali Wabi Daněk, který si vybral "Snídani v trávě" a "Sundej z hodin to závaží", a Pavel Bobek, jenž sáhl po takových hitech jako "Pane můj" nebo třeba "Poslední kovboj". Nejhroznějším zážitkem ovšem bylo, když se do zpívání pustila i průvodkyně večerní částí Kateřina Hrachovcová. Zpívala duet s Markem Černým a buď neudržela melodii nebo rytmus. Nicméně jednalo se pouze o jednu písničku, takže se to dalo vydržet. Snaha pořadatelů o co největší stylový rozsah letos nedopadla nejlépe. Narozdíl od minulého roku, kdy byl mezi pozvanými Jiří Stivín, letošní zástupce jazzu Jana Koubková rozhodně neměla takový úspěch jako loni on. Spíše naopak! Bluesovou úpravu písničky "Měsíčku" snad publikum ještě zkouslo, ale scatovaný "Prodavač" se už vůbec nelíbil a Koubková byla prakticky vypískána. Je bezpochyby výborná zpěvačka, nicméně publikum, které na Stodolu přijede, spíš vyžaduje písničky v takovém hávu, v jakém je znali od Michala Tučného, a jakoukoliv větší úpravu nesou přinejmenším s nevolí.

Stodola - Linda Feller
© www.countryworld.cz
Loni byli na Stodole jako zahraniční hosté skotští dudáci, kteří měli velký úspěch. Tento rok tím zahraničním hostem byla německá zpěvačka Linda Feller s kapelou. Zahráli směs americké country, v níž nechyběly takové hity jako "Jolene" od Dolly Parton nebo "Stand By Your Man" od Lynn Anderson. Snad aby se zavděčila domácímu publiku, zazpívala jednu moravskou lidovku, ale jinak nijak zvlášť nezaujala.

Během večera se samozřejmě vystřídala řada dalších účinkujících, jako například Láďa Boldy, Tom Hrbi, Petr Muk, Rangers, Robert Křesťan a další, ale myslím, že nemá smysl se o nich nijak zvlášť rozepisovat. Letos zaznělo na šedesát písniček a popisovat každou zvlášť by bylo opravdu zbytečné. Za zmínku snad stojí vystoupení Bohouše Josefa, který těsně před finále celé akce nejprve sám zazpíval "Cesty toulavý" a následně písničku "Tam u nebeských bran", se kterou mu přišli pomoci Bambini di Praga. Ve finále se pak na podiu sešli všichni vystupující, respektive ti, co vydrželi a neodjeli, a společně s publikem zazpívali ty největší Tučného hity, jakými bezesporu jsou "Diggy Liggy", "Báječná ženská" nebo "Rovnou, tady rovnou". Atmosféra byla tak skvělá, že publikum nechtělo muzikanty pustit z pódia, a tak zazněly podruhé písničky "Diggy Liggy" a "Tam u nebeských bran". Vše ukončil deset minut trvající ohňostroj a úplnou tečku za celou Stodolou bylo promítání filmu "Slunce, seno, jahody".
Stodola - Finále
© www.countryworld.cz
Ač většina písniček Michala Tučného pamatuje už hodně zim, lidem se pořád líbí a stojí jim za to jednou za rok se sejít a zavzpomínat. Stejně jako loni se i letos Stodola vyvedla a to i navzdory velkému vedru. O její úspěšnosti může svědčit i počet návštěvníků. Možná, že nezazněly všechny hity, které by publikum rádo slyšelo (např. "Kosmickej vandr" nebo "Já budu žít navěky"), ale tyhle písničky už zazněly v předchozích ročnících a určitě zazní i na dalších, na které se již teď můžeme těšit. Takže zase za rok s pozdravem "Ahoj Tučňáci!"

Stodola Michala Tučného, Hoštice u Volyně, 23.8.2003

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Religion Night vrátí na pódia alba "Eniel" a "Déva" (04.11.2022 18:26)
- Po dvaceti letech vychází v reedici třetí album Petra Muka "Dotyky snu" (27.10.2022 09:37)
- Zemřela Blanka Kulínská (30.06.2022 16:23)
- Recenze: Oprášené "Jizvy lásky" Petra Muka nejsou bez chyb (22.12.2021 17:00)
- "Jizvy lásky" Petra Muka vycházejí v reedici s bonusy i na LP (21.11.2021 19:06)
- Recenze: Ondřej Hejma si k jubileu nadělil jižansky pohodový "Dáreček" (18.02.2021 13:25)
- Recenze: "Sny zůstanou" jsou důstojným poutem ke kariéře Petra Muka (30.03.2020 16:00)
- Nové desky 3/2020 - od Pet Shop Boys přes Twin Atlantic po Breaking Benjamin (28.01.2020 07:41)
- Kompilace "Sny zůstanou" nabídne průřez celou tvorbou Petra Muka (23.01.2020 18:39)
- Recenze: Jelen přetvořil skladby na "Půlnočním vlaku Michala Tučného" nejlépe, jak mohl - po svém (10.06.2019 12:10)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele AC/DC Queen Sia U2 Kabát Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu