Standardní rutina AC/DC

27.08.2003 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Díky edici The AC/DC Remasters jsou AC/DC na MusicServeru, pokud se nepletu, skupinou s největším počtem recenzí desek. Další z nich, tentokrát z konce let osmdesátých, je album "Blow Up Your Video". Jestlipak se v naší recenzi dozvíte něco nového? Myslím, že ani ne...
5/10

AC/DC - Blow Up Your Video

Skladby: Heatseeker, That's The Way I Wanna Rock N Roll, Meanstreak, Go Zone, Kissin' Dynamite, Nick Of Time, Some Sin For Nuthin', Ruff Stuff, Two's Up, This Means War
Celkový čas: 42:53
Vydavatel: Sony Music / Bonton
Na každém albu, které se mi v rámci The AC/DC Remasters v posledních týdnech dostalo do rukou a k uším, jsem se snažil najít něco ojedinělého či v rámci činnosti AC/DC výjimečného. Až na desce "Blow Up Your Video", počinu z roku 1988, jsem s tím měl docela problém. Rozhodně to není špatná deska, ale taková obyčejná. Stala se pro mne ukázkou rutinně odvedené práce.

Muzikanti mají svůj vysoký standard, takže i jejich průměrné dílko je poslouchatelné, a ti, co pro AC/DC dýchají, jistě budou přísahat na hitovku "Heatseeker" nebo pěknou závěrečnou jízdu "This Means War". Vlastně se jim dá těžko něco vytknout, co se týče typického nasazení, jen něco nápadů pochybělo. V opět pěkně vyvedeném bookletu se dočtete kromě samochvály i ty nejpodstatnější informace - že se nahrávalo na jihu Francie v rozpáleném studiu bez klimatizace, dohled měli kmenoví producenti kapely z prvních pěti desek Harry Vanda a George Young, starší bratr Anguse a Malcolma.

Zdá se, že osmdesátá léta minulého století byla pro AC/DC nejméně plodným uměleckým obdobím. "Blow Up Your Video" kolem vás hlučně projede, ale nestačíte zachytit něco zapamatovatelného. Víte, že zaznělo něco o sexu a rokenrolu, kytara poškádlila a pár hlav zatřepalo pačesy, ale jinak nic moc. Rutina. Naštěstí hned s následující "The Razor's Edge" přišly pro AC/DC zase lepší časy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY