shop.musicserver.cz

Propadá André skutečně hudbě?

Vydáno: 18.07.2003 05:00 v sekci Recenze - Vlastimil Flodr | foto: facebook interpreta

Jak již název alba "Addicted To Music" napovídá, André Tanneberger neboli ATB propadá hudbě a více se soustředuje na pomalejší až relaxační hudbu. Svědčí o tom několik skladeb, které při poslechu působí pocitem klidu a pohody. Tedy, už není tolik nadšený trancem a více a více zpomaluje.

8/10

ATB - Addicted To Music

Celkový čas: 72:12

Skladby: In Love With The DJ, I Don't Wanna Stop, Everything Is Wrong, Long Way Home, We Belong, Gentle Melody, I Will Not Forget, Break My Heart, Sunset Girl, Do You Love Me, Peace = Illusion, Trilogy, Cabana Moon

Vydavatel: Popron Traxx

Jeden z nejznámějších DJů a tvůrce taneční hudby André Tanneberger, vystupující pod zkratkou ATB, se narodil v německém městečku Freiberg roku 1973. Začínal působit nejprve jako DJ v klubu Tarm Center v Bochumi, kde hraje dodnes. Od roku 1992 se plně věnoval vlastní tvorbě, poprvé skládal na počítači Amiga s malým syntetizátorem Sequential Pro One. Přes známého se o rok později nakonec setkal s DJem Thomasem Kukulem a.k.a. General Base. Ten byl přímo nadšen jeho tvorbou a ochotně mu zapůjčil své studio, aby mohl dále pokračovat ve své tvořivosti. Zde složil svůj úplně první singl "Dance" ze svého projektu tehdy nazvaného Sequential One a založil si své vlastní malé studio. Nicméně jeho prudký vzestup nastal až po vydání singlu "9 PM (Till I Come)" pod jménem ATB u Kontor Records. Tento nabitý mix živých tanečních rytmů charakterizovaný Andrého kytarou se stal velmi úspěšným hitem po celém světě. Následovalo debutové album "Movin' Melodies", poté "Two Worlds", "Dedicated" a nyní vám s velkou radostí představuji v pořadí již čtvrtou nahrávku s názvem "Addicted To Music", která je lahůdkou pro všechny milovníky kvalitní trance a dance music.

"Addicted To Music" obsahuje třináct skladeb plus jedný skrytý bonus. Název v překladu znamená "Propadlí hudbě", což jistě vystihuje Andrého přístup při tvoření. Vypadá to, že směřuje k pomalejším záležitostem, troufám si i říci k hudbě vhodné pro relaxování. Svědčí o tom několik skladeb, které na mě při poslechu působí klidem a pohodou. Celé album je výborně zkombinováno a při poslechu si rozhodně odpočinete i zatancujete. Za zmínku stojí nadání Andrého, jenž kombinuje ve svých traccích různé nástroje včetně kytar, houslí a to vše ve stylu trance doplňuje vokálem zpěvačky Roberty Carter Harrison, která dodává svým hlasem desce ten správný šmrnc.

První skladba se jmenuje "In Love With The DJ". Tento track je klasický trance, tedy styl ATB, jak ho již známe. Trochu mi připomíná Chicane. Že by se nechal inspirovat? Druhá skladba "I Don't Wanna Stop" je pilotním singlem a podle názvu si každý představí Andrého dávný hit "Don’t Stop" z jeho debutového alba "Movin' Melodies". Jedná se jen ale o podobný název. Nicméně je to písnička perfektně laděná, obohacená piánem a vokálem Roberty Carter Harrison. Velmi pomalé až relaxační písně "Everything Is Wrong" a "We Belong" působí velmi klidně a nutí k zamyšlení nad obsahem. "Long Way Home" neboli druhý vydaný singl je opět ve žhavých tanečních rytmech, podle mého názoru bude mít větší úspěch než "I Don't Wanna Stop". Další velmi pěkně zkombinovaná skladba "Gentle Melody" mi připomíná "Beach Vibes" z alba "Movin' Melodies", ale chybí tu vokál, který by se sem hodil. "I Will Not Forget" začíná poměrně zprudka beaty, pozvolna kombinuje tichou zesilující melodii, na závěr je vše zakončeno hlasitě rozprostřeným nájezdem. Poslední píseň s vokálem zpěvačky Roberty "Break My Heart" zní pohodově, klasicky popová záležitost. "Do You Love Me", jediný podivně znějící track směsicí zvláštních nástrojů a příliš hučivé melodii a o vokálu ani nemluvě, se příliš nezdařil. Úplný opak mohu říci o posledních třech traccích, kdy si při poslechu pořádně nejen rozšíříte své iluze, ale i odpočinete. Doporučuji pustit v úplném klidu, ničím a nikým nerušeni a nechat se jen unášet touho originální tvorbou.

Jak hodnotím "Addicted To Music"? Na desce najdete dva příjemně zkombinované hudební styly - trance a relaxační hudbu. S touto kombinací jsem nejprve nabyl dojmu, že André si není zcela jist, u jakého stylu zakotvit. Ale mohu také říci, že není jako jeho konkurenti, kteří se příliš soustředí na jeden jediný styl. Dokáže totiž velmi dobře využít zvukových experimentů s nástroji a kdekoho překvapit.

NÁZORY
  • ??? (Jimmy, 19.07.2003 02:23) Reagovat

    tech 8/10 to je preklep ne? :-)

  • :-) (George, 21.07.2003 09:50) Reagovat

    Mně se ATB taky líbí. Podle toho, co pišeš, CD musí stát opravdu za to.

  • :( (štěpi, 21.07.2003 22:25) Reagovat

    Řekl bych, že ATB jde poslední dobou dost po prachách, prostě se z toho stává komerce jako všechny ostatní. Aspoň podle I don't wanna stop a Long way home to tak vypadá, celý CD sem zatím neposlouchal. Není to prostě to co dřív, na Movin Melodies a Two Worlds byly lepší songy. Tehdy byl ATB jedním z mých nejoblíbenějších, teď je to jenom jeden z mnoha kteří zní skoro stejně. Není to sice tak hrozný jako to, co se stalo třeba se Scooterem, ale je to určitě škoda.

  • nuda (SQUAREPUSHER, 31.07.2003 11:07) Reagovat

    nuda, nuda, nuda!!tohle všechno už tady bylo, pan ATB nepřichází s ničím novým. je to deska postavená na nápadech které tu byly už nejmín stokrát. je v tom invence asi jako v tvorbě kamarádů ze SCOOTERu. vůbec nechápu smysl téhle desky, tedy pokud pominu finanční odměnu. no, ono u téhle muziky stejně o nic jiného než o prachy nejde.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Exit Festival hlásí další headlinery: Iggy Azalea, Alok, Afrojack a ATB (25.03.2022 07:05)
- Michal Prokop stanul s albem "Mohlo by to bejt nebe..." v čele české hitparády, Pokáč odstartoval jako třetí (09.06.2021 20:20)
- Kometa tohoto roku Olivia Rodrigo převálcovala s debutem "Sour" i český albový žebříček (03.06.2021 18:00)
- Sensey vystřídal Tomáše Kluse v čele albové hitparády, JC Stewart znovu ovládl rádia (26.05.2021 16:00)
- Tomáš Klus opanoval s písněmi o Babišovi a Zemanovi český albový žebříček (12.05.2021 17:00)
- JC Stewart a Viktor Sheen dál vládnou, The Weeknd se znovu vyšvihl na stupně vítězů albové hitparády (05.05.2021 18:42)
- Vítězové českých hitparád zůstávají stejní, nejúspěšnější novinky v rádiích i albech obstaral Jelen (29.04.2021 16:00)
- Rap po dlouhé době v menšině. V českém albovém žebříčku uspěli Justin Bieber, Sting i Lana Del Rey (01.04.2021 19:36)
- Markuse Schulze a ATBho spojil tlukot srdce, obě hvězdy navíc míří do Prahy (03.04.2019 10:26)
- Video: ATB ohlašuje nové dvojalbum skvělým singlem "Message Out To You" (20.04.2017 13:50)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele AC/DC Queen Sia U2 Kabát Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu