shop.musicserver.cz

Lucie naživo nemá konkurenci

Vydáno: 28.05.2003 19:50 v sekci Naživo - Vladislava Poláčková | foto: facebook interpreta

Květnové turné Lucie, které je pořádáno nejen jako propagace poslední desky "Dobrá kočzka která nemlsá", ale i jako oslava patnácti let trvání skupiny, se v úterý 27. zastavilo i v Plzni. Stejně jako při ostatních koncertech je podpořili Ready Kirken a Support Lesbiens. Jak vystoupení vypadalo, se dozvíte v článku.

Lucie live 200x200
© facebook interpreta
Asi nemá žádný význam sáhodlouze se rozepisovat o tom, kdo je Lucie, jak vznikla a co hraje. Už poměrně dlouhý čas stojí pevně na prvním místě naší mainstreamové hudební scény a rozhodně nemá nejmenší ambice sestoupit o stupínek níže. Ostatně dokladem toho je i současné turné po vlastech českých a slovenských, které běží pod hlavičkou poslední desky "Dobrá kočzka která nemlsá" a zároveň oslavuje 15. výročí skupiny. V úterý 27. května dojela Lucie i do Plzně, a že má tohle město opravdu ráda a Západočeši naopak ji, bylo vidět a slyšet hned od začátku koncertu.

Lucie live
© facebook interpreta
Když jsem přijížděla k Lochotínskému amfiteátru, nechtělo se mi ani věřit, že tolik lidí jde na "starou dobrou" Lucii. Pravda - většinu návštěvníků tvořily dívky, slečny a dámy, ale velmi pestré věkové kategorie, což je dneska na koncertech dost vzácnost. Večer začal už před půl osmou. Trochu mě to zarazilo i zamrzelo, protože oficiální start dle plakátů měl být až od 20:00, a tak jsem asi nejen já přišla o pár písniček pardubických Ready KirKen. Atmosféra byla zatím vlažná, pavilón se plnil. Po osmé hodině začali publikum rozjíždět mí oblíbení Support Lesbiens. Trošku mě však jejich projev zklamal. I přes to, že zazněly hitovky "Bubble Brown" nebo "Too LaTe My Son" a další skladby z poslední výborné desky, nedokázala kapela k mému údivu moc publikum rozpumpovat a přitáhnout. Nálada, stejně jako dav, postupně houstla a všichni začali toužit po Lucii. Začalo se stmívat. Kolem tři čtvrtě na devět jsou konečně slyšet bicí Tomáše Marka, basa P.B.CH, bicí Davida Kollera a ke kytaře Tomáše Varteckého se jako poslední přidává za velkého aplausu Robert Kodym. Show začíná.

Lucie live
© facebook interpreta
"Všechny známý ksichty půjdou s náma dál, jestli nejsi mrtvej - tak ses neposral," to jsou první slova úvodní písně "Krev a R'N'R". Obecenstvo rychle ožilo. Po "povzbuzovačce" se mikrofonu ujme David a vítá diváky. Na celé kapele je vidět výborné nalaďění a rozhodně ne nervozita, jak v úvodu Koller předesílá. Prý mají vždycky strach z té velké "lochotínské tlamy", jak bude reagovat, ale zároveň ji mají nejraději. To už publikum skanduje. Je slyšet první tóny mé oblíbené písničky "Troubit na trumpety by se nám líbilo" a všichni zpívají. Deset minut stačilo Lucii na to, o co se spousta kapel snaží třeba hodinu - dokonale rozhýbat publikum.

Následoval blok skladeb z poslední desky "Dobrá kočzka která nemlsá" - "Daniela", "Kamení a smích", "Horkej den", "Fakír" a další. Naprosto nejvíc se mi z téhle série zamlouvala podmanivá a snivá "Vendémaiare". Skoro jakoby se tenhle typ fracouzského šansonu až do rozvířené nálady nehodil, ale opak byl pravdou. Obecenstvo mělo na chvíli možnost se zklidnit a milenci možnost se políbit.

Ale koncert se rozjížděl dál. Střídala se jedna pecka za druhou -"Amerika", "Svítání", "Lovec-střelec-doktor-vědec", "Zakousnutej do tebe", "Medvídek". S naprostou převahou vedly u fanoušků skladby starší - "Černí andělé", "Lucie" či "Oheň". Všichni znali texty a zpívali. Celý pavilón vibroval dobrou náladou a Lucií. Obecenstvo bylo hned od začátku očividně v rukou Roberta Kodyma, který chtěl po nich s lehkostí a rozverností lepší a lepší spolupráci. "Panice" pak nechal skoro celého zpívat publikum. Vrcholem večera však pro mě byla skladba "Dotknu se ohně". Byla to dost magická chvilka, kdy mi z Robertova hlasu přejížděl chvílemi až mráz po zádech.

Celé vystoupení prostě nemělo žádnou chybu. Kapela byla dobře sladěná, nic nikde neskřípalo a vše běželo, jak po drátku. Při kytarových sólech Tomáše Varteckého se tajil dech. Vůbec mi dost připadalo, že účinkování Tomáše na koncertní šňůře jakoby vneslo do celé sestavy nový život, rychlejší tep a zároveň odpadly obvyklé strnulejší pózy u nástrojů a mikrofonů. Vlastně jsem se na konci představení nachytala, že ani moc nevím, co se promítalo vzadu na plátně, protože moji pozornost celou dobu zabírala jen kapela.

V půl jedenácté se zdálo, že vše končí, ale fanoušci nenechali Lucii jen tak odejít. A tak se přidávalo. Dokonce byl přidán i host - ruská zpěvačka Julia Čičerina. S Davidem si zazpívali dvě skladby, jejichž texty Julia sice četla z papírku a nebylo jí příliš slyšet, ale to nehrálo ve výbušné náladě pro diváky žádnou roli. Ve čtvrt na dvanáct se kapela definitivně s Plzní rozloučila. Odcházela jsem s příjemným pocitem. Jsem ráda, že jsem si mohla poslechnout špičkově připravený koncert a opravdu profesionální výstup všech členů i nečlenů kapely. Jsem ráda, že Lucie je pořád stejná a přesto jede pořád dál.

Lucie, Lochotínský amfiteátr, Plzeň, 27.5.2003

NÁZORY
  • Cože!!! Vy jste tam snad nebyla!!!!!!!!!!! (*Monika*, 28.05.2003 20:11) Reagovat

    Tak vážená dámo, nevím, na jakym koncertu jste byla, ale na Lucii rozhodně ne.
    1) Kdybyste nebyla slepá a podívala se na ten plakát pořádně nebo na lístek, byl tam začátek 19.30. Nebo se mrkněte na naše stránky www.fanklub.wz.cz. Máme ho tam naskenovanej.
    2) Kde jste vzala, že hráli Zakousnutej do tebe nebo Svítání?!? Kdo se kouká minimálně na oficiální stránky Lucie, moc dobře věděl, že hráli ten samej playlist jako v Brně!!!
    3) Alespoň byste nemusela před čtenáři lhát, že Lucii posloucháte, protože psát o něčem, o čem nemáte ani páru, je dost drsný.
    Takže si příště rozmyslete, co píšete. Já byla na koncertu v Pardubicích, Brně, Plzni a zítra se chystám do Prahy. Tak si ty svoje kecy nechte pro sebe a vy čtenáři, kdo chcete pravdivý informace se radši mrkněte k nám. Ještě jednou www.fanklub.wz.cz. Reportáž z Plzně dodáme snad ještě dnes a fotky z pražský autogramiády co nejdřív. Tak zatím a na musicserveru byste si měli pořídit jiný reportéry, který u koncertu nespí!!!

  • nebyla tam?!?!?! (*PAVEL* hudry, 28.05.2003 21:46) Reagovat

    Vladislava Poláčková je lhářka prolhaná!!! V článku je velmi málo pravdivých údajů. Krmí vás tady kravinama! Na Locháči včera určitě nebyla a jestli jo tak musela bejt totálně sťatá že si musí tak brutálně vymejšlet. vyhoďte ji!!! Du na http://fanklub.wz.cz/

    HUDRY *PAVEL* z Plzeňskýho Locháče
    (PS:Koncert byl na Lochotínském amfitrátru(kapacita cca 18000) na v Lochotínském Pavilonku(kapacita cca 60lidí) -jen tak pro pořádek.

  • Fakt super koncert (Lukáš, 28.05.2003 21:51) Reagovat

    Byl jsem se také podívat na koncert a mohu jen potvrdit, že byl opravdu skvělý.

  • Skvělý?Nejhorší koncert v mém životě! (Pavla, 29.05.2003 02:16) Reagovat

    Tak tenhle report mě opravdu rozbrečel! Nebyla jsem sice na plzeňském koncertu, ale ten ostravský stál za ho...
    Lucie nepředvedla absolutně nic!!!

    Zvukař nebyl schopný nazvučit Davidovi oba mikrofony, takže bylo chvílema pouze vidět, že zpívá!
    Kodym, ať se jde zahrabat - moji kamáradí zpívají líp když jdou v 5 ráno ožralí z hospody!
    Výběr těch best písní také nebyl nijak skvělý - kapela zahrála téměř celou novou cesku, takže 15 let nebo ne, prostě propagačka!
    Universal propagoval novou technologii displejů na pódiu, která ještě nebyla v ČR použitá, ale sorry - jedno velké plátno a konec??? A co světelné efekty? Taky stály za prd!
    Lucii mám ráda, aspoň jejich desky (s vyjímkou některých), ale kapela poslední dobou dost silně spoléhá na svoje jméno a nechovají se jako profíci (tím mám namysli celý tým).
    Jo a Tomáš Vartecký - pardon, ale v Ostravě skoro půlku koncertu hledal struny na kytaře. No asi hoši v šatně trochu přebrali :-)
    Kdyby s nima nebyli Ready a Support, tak na koncert určitě nejdu.



  • hruza!! (pan tofel, 29.05.2003 11:46) Reagovat

    vetsina reportazi z koncertu na musicserveru te tragickejch,tento to jenom potvrzuje...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- David Koller odchází z Lucie, kapela chce pokračovat i bez něj (05.02.2024 09:14)
- Fotogalerie: Lucie se vrátila zpět do devadesátek. A spolu s ní i vyprodaná O2 arena (08.12.2023 08:32)
- Lucie slaví výročí 30 let desky "Černý kočky mokrý žáby", celé album živě přehraje při exkluzivních koncertech už od 28. listopadu (23.11.2023 19:21)
- Lucie slaví výročí 30 let alba "Černý kočky mokrý žáby", celou desku živě přehraje při exkluzivních koncertech (01.06.2023 10:40)
- Štěrkovna Open Music nabídne nejlepší program v historii, kromě Lucie přijede i Pokáč s kapelou, Calin či Anna K (10.03.2023 12:26)
- Nejvíc nej: Opálený zadek, necenzurovaná cenzurovaná bradavka a McSrajdoviny: 10 nejčtenějších článků roku 2022 (01.01.2023 21:10)
- Nové desky 50/2022 - od Nikol Bókové přes Weezer po Circa Survive (23.12.2022 08:00)
- Video: Proč? Lucie svou písničku plnou sboru a orchestru doplnila o ještě více sboru a orchestru (30.11.2022 18:36)
- Naživo: Lucie v Brně nabídla zážitkový večer (06.11.2022 19:02)
- Pražský koncert Lucie v opeře se odkládá, Koller přišel o hlas (11.10.2022 13:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu