Pracovní sobota - česká superskupina pro zábavu

04.04.2003 20:26 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Pracovní sobota
© facebook interpreta
Život přináší nečekaná překvapení, o české hudební scéně to však až na výjimky neplatí. Nyní se ovšem historie mění, protože svou činnost ohlásila skupina Pracovní sobota.

Kapelu tvoří hned pětice velkých jmen současné hudební scény - Michal Dvořák (ex-Lucie), Klára Nemravová (Tata Bojs), Jan P. Muchow (Ecstasy Of St. Theresa), Milan Cais (Tata Bojs) a Jan Čechtický (Ohm Square) - přičemž podobná sestava by se nezrodila pravděpodobně ani v těch nejodvážnějších snech jakéhokoli hudebního vydavatelství. Další neméně překvapivou skutečností je, že pětice má již hotové debutové album, které bylo nahráváno přibližně rok, datum vydání je stanoveno na 30. dubna. Vše vzniklo původně jako recese (proto také kapela odmítá označení superskupina), ovšem že se vše podařilo tak dlouho udržet v utajení, je téměř neuvěřitelné. Honza Muchow k tomu říká: "Zůstat v utajení nám dalo hodně práce, ale vyplatilo se to. Chtěli jsme mít na natáčení klid, nechtěli jsme pořád někomu něco vysvětlovat. Byla to taková malá konspirace a to nás na tom bavilo."

Pětice hudebníků nebude až do vydání alba poskytovat žádné rozhovory, vše tedy propukne až 30. dubna, kdy se k vydání desky bude konat první tisková konference. Pilotním singlem by se měla stát písnička "Když kytara zpívá", jejíž ukázka se na chvíli objevila na oficiálním webu skupiny. Jak název kapely i singlu napovídá, dočkáme se od nich asi skutečně zábavy a humoru. Samotná deska pravděpodobně nevyjde u žádného velkého vydavatelství, ale u labelu skupiny Soviet Records. Koncertů, pokud nějaké budou, se dočkáme pravděpodobně až koncem roku, členové mají samozřejmě spoustu práce ve svých domácích formacích.

Na debutovém albu se objeví tyto skladby: Když kytara zpívá, To něco znamená, Joint Venture Adventure (instrum.), Joint je můj pán (ale špatný sluha), Sama doma, Už nejsem holčička, Goro před Tokyem, Nejlepší Rocky, Týden končí, víkend začíná, Nevěř mi, Na kožešince a Promiň mi (taneční remix).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY