Robbie s kabátem na ruce stále první

07.03.2003 20:49 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 10. týden roku 2003, které obě sestavila česká pobočka IFPI. Jinými slovy - nahoru se dere Landa a Kryštof, Robbie Williams a Kabát stále vedou.
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 10. týden roku 2003, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Robbie Williams - Escapology
© facebook interpreta
Ačkoliv britský idol Robbie Williams, který podle statistik prodává na ostrovech pět tisíc desek denně a je tak nejúspěšnějším tamním interpretem posledních let, nadále vévodí se svou písní "Feel" české singlové hitparádě, dovoluji si tvrdit, že jeho čas se nachyluje. Mocně totiž finišují ostravští Kryštof, jejichž pecka "Tramvaje" je už třetí. Druhé zůstává "poslední sbohem" Atomic Kitten. Českou muziku na špičce žebříku zastupují ještě jedni hitmakeři - čtvrtý Mig 21 s písní "Malotraktorem". Na pětku vystoupala po oslnivém vpádu do rádií Celine Dion ("I Drove All Night"). Jednoznačným jumperem týdne jsou Sax Brothers, neboť skladba "Careless Whisper" se vyhoupla z 51 na 19. Mezi novinkami toho příliš zajímavého (soudím) tentokrát není. Na šedesát trojce debutuje Edyta (?) a píseň "Impossible", šedesát pětku uzmula Kira ("I'll Be Your Angel").

Úplnou rádiovou hitparádu pro 10. týden najdete zde.

Kabát - Suma sumárum
© facebook interpreta
Změna na čelním postu nenastala ani v obchodech, kde nadále dominuje Kabát a jeho "Suma sumárum". S jednoznačně pozitivní ekonomickou odezvou se setkalo miniturné Daniela Landy, protože především díky němu se "9mm argumentů" vrátilo do Top 5, teď konkrétně na druhou příčku. Třetí zůstává stejně jako minulý týden Helena Vondráčková, na čtvrtou pozici se po delší absenci podíval Čechomor s deskou "Live". Páté místo obsadil skokan týdne, album "Bratříčku, zavírej vrátka", což je reedice slavné desky Karla Kryla. Coby vynikající artikl se i v Českých zemích jeví mladičká Američanka Norah Jones, jejíž cenami Grammy ověnčené CD "Come Away With Me" debutuje na osmičce, ovšem velmi dlouho po vydání, ale buďme rádi, že vůbec... Z dalších zvučných jmen, prvně se míhajících v české prodejní hitparádě, zmiňme Shaniu Twain ("Up!" na 71.), Christinu Aguileru ("Stripped" na 77.) nebo veterána Johnnyho Cashe ("Man Comes Around" na 78.).

Úplnou prodejní hitparádu pro 10. týden najdete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY