Progres 2 vyrážejí na turné po Česku

11.01.2019 15:03 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Brněnské rockové legendy, kapela Progres 2, vydaly na podzim po téměř třiceti letech nové studiové album. Nazvali jej "Tulák po hvězdách" a tematicky se v něm obrátili ke stejnojmenné knize Jacka Londona. V recenzi jsme albu dali osm bodů z deseti a mimo jiné jsme napsali, že pánové na něm zůstávají "názorově i hudebně svobodní. Nenechali se svázat minulostí ani moderními vlivy, i když přemostění, po kterém Váně & spol. přecházejí, je zřejmé a logické. Při nahrávání hleděli spíše do budoucnosti, přesto to jsou stále staří dobří Progresáci a jejich reinkarnace po třiceti letech dává v tomto případě setsakramentský smysl".

Muzikanti nahrávku pokřtili v Lucerna Music Baru a s novým rokem vyrážejí na klubové turné po vlastech českých a moravských. Do března je čeká sedm koncertů, série začíná 18. ledna v Pardubicích v klubu Žlutý pes a následovat bude výroční koncert k padesátému výročí kapely. Ten se odehraje na domácí půdě, v brněnském Sono centru. Zbývající vystoupení jsou pak naplánována na březen, jejich přehled naleznete pod článkem.

Progres 2 byli založeni v roce 1968 a i přes mnohé změny názvu i přerušení kariéry se stali vůdčím spolkem domácího progresivního rocku. Jejich koncepční alba "Dialog s vesmírem" či "Třetí kniha džunglí" již dnes patří do zlatého fondu domácího rocku.

Zastávky turné:

18.1. Pardubice - Žlutý pes
23.1. Brno - Sono centrum
14.3. Ostrava - Parník
15.3. Karviná
16.3. Opava
29.3. Horní Suchá
30.3. Plzeň



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY