Behemoth se již brzy představí v Praze

04.01.2019 13:54 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Druhá sobota letošního roku bude v Praze patřit extrémnímu metalu. Ve Foru Karlín totiž 12. ledna v rámci svého turné "Ecclesia Diabolica Evropa 2019" vystoupí polští čerti Behemoth. Doprovod obstarají švédští death metalisté At The Gates a američtí blackeři Wolves In The Throne Room.

Behemoth momentálně představují jednu z nejúspěšnějších kapel, jejichž tvorba vychází z black a death metalových kořenů. Polská parta v čele s kytaristou a zpěvákem Nergalem vznikla již v roce 1991 a za téměř tři desetiletí své existence se z hlubin lokálního undergroundu vypracovala do nejvyšších pater světové metalové scény. Původně ryze black metalovou tvorbu začali Behemoth v novém tisíciletí stáčet k nekompromisnímu, nasypanému, ale stále sírou čpícímu death metalu a zaznamenali velmi pozitivní ohlas.

Skupina rostla nejen svou produkcí, ale také pódiovou prezentací, které zpravidla dominují zlověstné kostýmy, okultní rekvizity a monstrózní ohnivá show. Zlom v historii přineslo předposlední album "The Satanist" z roku 2014, kde se black a death metalové vlivy proťaly v posluchačsky značně přívětivé formě. Aktuální, loňská deska "I Love You at Your Darkest" v tomto trendu pokračuje a oslovuje i vyznavače méně brutálních podob metalové hudby. Nakolik nové skladby obstojí v konfrontaci se starými vály, se můžete osobně přesvědčit na pražském koncertu.

Forum Karlín bude otevřeno od 18.30, koncert začne o hodinu později. Vstupenky je možné zakoupit v zavedených předprodejních sítích Ticketportal a Ticketmaster, případně na webu pořádající agentury Obscure.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY