LP po dvou letech znovu dobyla rádia, Queen v albovém žebříčku přeskočili Lucii

03.01.2019 16:37 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Přes vánoční svátky doznaly české hitparády změn. George Ezra ukončil svou dlouhou nadvládu v rádiích a přenechal své místo LP. V albech přeťal dominanci vracející se Lucie soundtrack k trháku kin - "Bohemian Rhapsody". Ukazuje se, že písně Queen jsou nesmrtelné.
LP - Girls Go Wild
© facebook interpreta
RÁDIA - LP jede. Českými fanoušky zbožňovaná zpěvačka u nás v květnu vystoupí hned dvakrát a také hit "Girls Go Wild" jí dělá skvělou reklamu. Ze třetího místa poskočil až na jedničku. Vedoucí postavení v našich rádiích není pro americkou zpěvačku novinkou. Dva roky nazpátek si ho přivlastnila s hitem "Lost On You".

Překvapení přináší druhé místo. Až ze sedmé desítky na něj povyskočila mladá skupina z Vysočiny Like-it, která se pokouší zapsat do povědomí publika chytlavým singlem "Nádech". Ten se tak nečekaně stává nejhranější domácí skladbou. Také bronzovou medaili získávají zástupci mladé krve. Tentokrát z Austrálie. Poprockeři The Faim uspěli s písničkou "Summer Is A Curse".

Do první desítky se z minulého jedenáctého postu vydrápali Black Eyed Peas. "Big Love" patří nově čtyřka. Je vidět, že českým dramaturgům nevadí ani absence Fergie. Top pět uzavírá mnohonásobný vítěz George Ezra, který se "Shotgun" válcoval žebříček dlouhé týdny.

Nejhranější novinku obstaral německý DJ Alle Farben ve spolupráci se zpěvačkou Ilirou. Jmenuje se "Fading" a debutuje na pětadvacítce. Také další čerstvý kousek vzešel z žánru taneční hudby. Marc Kinchen alias MK si do songu "Back & Forth" přizval Jonase Blue a Becky Hill. Výsledek? Jednatřicáté umístění. Šanci v éteru dostala i šedesátá Avril Lavigne, která se singlem "Head Above Water" vrací po nemoci. Stejnojmenné album vyjde 15. února.

Domácí novinku najdeme v celé elitní stovce jen jednu. Support Lesbiens se s "Little By Little" dostali na šedesátou první řádku. Uvidíme, zda se kapele podaří navázat na úspěch minulého singlu "Brighter Day". Ten se loni prokousal až do první desítky.

Top 10 ČR - rádia:
  1. LP - Girls Go Wild
  2. Like-it - Nádech
  3. The Faim - Summer Is A Curse
  4. Black Eyed Peas - Big Love
  5. George Ezra - Shotgun
  6. Ava Max - Sweet But Psycho
  7. Zedd & Elley Duhé - Happy Now
  8. Dean Lewis - Be Alright
  9. Dynoro & Gigi D'Agostino - In My Mind
  10. Panic! At The Disco - High Hopes


Queen - Bohemian Rhapsody (soundtrack)
© facebook interpreta
ALBA - Dočkali se. Queen v posledních týdnech opanovali česká kina a nyní konečně obsadili i nejvyšší příčku albového žebříčku. Snímek "Bohemian Rhapsody" se u nás stal nejnavštěvovanějším filmem roku 2018, vidělo ho přes milion diváků. Soundtracku však dosud jednička unikala, protože pořadí vévodila comebacková deska Lucie. Až konec roku přinesl triumf Freddieho a spol., zatímco "EvoLucie" klesá na dvojku.

Na bronz se posunula Zaz. Francouzská šansoniérka vyprodala oba své únorové koncerty ve Foru Karlín, a tak vzali fanoušci útokem i prodejny. Deska "Effet Miroir" se nejspíš objevila pod nejedním vánočním stromkem. Trojka je pro ni novým maximem.

Častými dárky od Ježíška byli podle všeho i čtvrtí Imagine Dragons s "Origins" a pátá Lenka Filipová. Ta vydala "Oppidum" po patnácti letech albové pauzy. Nově se v první desítce objevuje LP. Interpretka, která toho času kraluje rádiovému žebříčku, si s novou deskou "Heart To Mouth" polepšila o pět pozic na současnou šestku. Vzhledem k výše zmíněným květnovým koncertům se s ní nejspíš budeme v hitparádě v následujících týdnech setkávat pravidelně.

V první desítce bychom novinky hledali marně, koneckonců ve vánoční týden mnoho titulů nevychází. Na patnácté místo se vydrápala kapela Traktor s nahrávkou "Šachoffnice". Osmdesátou druhou pozici ukořistil Bruce Springsteen se soundtrackem ke své show "Springsteen On Broadway".

Top 10 - alba:
  1. Queen - Bohemian Rhapsody O.S.T.
  2. Lucie - EvoLucie
  3. Zaz - Effet Miroir
  4. Imagine Dragons - Origins
  5. Lenka Filipová - Oppidum
  6. ▲ LP - Heart To Mouth
  7. ▼ Milion+ - Krtek Money Life
  8. Queen - Greatest Hits (Remastered)
  9. Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star Is Born O.S.T.
  10. Lucie Vondráčková - Růže

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 51. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY