Soupisku Brutal Assaultu opouští Dimmu Borgir, přicházejí ale Emperor a Batushka

22.12.2018 12:13 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Do startu metalového svátku Brutal Assault v Josefově u Jaroměře zbývá ještě osm měsíců, a soupiska jmen se pomalu, ale jistě zaplňuje. A zároveň už z line-upu stačili vypadnout dvě poměrně zásadní účastníci.

Před časem museli účast odřeknout A Pale Horse Name Death, gotičtí metalisté, kteří byli ohlášeni už v létě. A nyní přibyl další očekávaný tahoun, symfoničtí metalisté Dimmu Borgir. Naštěstí zbývá ještě dost času na to, aby pořadatelé z Obscure Promotion zaplnili seznam dalšími položkami. A podle hesla: "Jeden odchází, dva přijdou," se zařídili v případě aktuálního rozloučení s Dimmu Borgir (kteří by svou neúčast snad měli vynahradit v roce 2020).

A z klobouku nevytáhli jména nijak malá. Ani jedno z nich není na akci nováčkem, jejich návrat ale rozhodně nebude odmítnut. První v pořadí jsou Emperor, legendární norská kapela v čele s kytaristou Ihsahnem, která v devadesátých letech pomáhala utvářet tvář black metalu. Před pár lety se vrátili na scénu (a tehdy na Brutalu hráli rovněž), nyní jen dokazují, že stále mají co říct.

Druhým jménem, kterým se festivalová sestava rozšiřuje, je tajemná Batushka z Polska, která svému blackovému vystoupení vetkla podobu pravoslavné mše. Ale v žádném případě to není jen vizuální stránka, která by mohla zájem obecenstva přitáhnout. V tom spojení metalových pasáží s temnotou pravoslavných chrámových zpěvů jisté mocné kouzlo rozhodně dříme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY