Tom Rothschild ze Skywalker to zkouší jako DASEY HILL. Debutuje písní "Butterfly" s retro klipem

25.12.2018 17:08 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Zpěváka, basáka a kytaristu Toma Rothschilda můžete znát z úspěšně domácí hardcorové senzace Skywalker. Teď to zkouší s projektem nazvaným DASEY HILL. I když... teď... První pokusy vznikly už před třemi lety, kdy Tom založil kapelu s Kokim ze Sights. K nim se přidal na bicí Pavel z téže kapely, který nyní hraje v Backfist.

V projektu odhaluje Rothschild svoje nové hudební já a vydává se pro některé možná překvapivým směrem - hardcore vyměnil za indie pop. "Text k "Butterfly" je vlastně o dvou, kteří jsou jako pár nuceni se rozejít. Přesněji o rozchodu dvou, kteří jsou velmi blízcí přátelé. Na první pohled vše funguje a jediný důvod rozchodu je absence 'chemie - vzájemné přirozené přitažlivosti, možná lásky'- věc, která se vlastně nedá vyřešit, ať už ty ostatní věci ve vztahu fungují, nebo ne," popisuje autor píseň. V ní Tom a jeho banda nezastírají obdiv k osmdesátkovému retropopu.

Příjemná zasněná věc, která pohladí na duši. Metaforicky řečeno - i v drsňákovi se skrývá citlivá duše. Ve stejném duchu jako sound je i videoklip pocházející z dílny talentovaného Benjamina Buttlera, který pracoval pro Paulieho Garanda či Robina Mooda. Hipsterský snímek se natáčel na starý 8mm film a tvoří jej záběry páru, který se vzájemně natáčí. Symbolika není náhodná - Rothschild je velký sběratel a fanoušek VHSek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY