Snap Call na "Let That Roll!" bodují svěžím rock'n'rollem

29.12.2018 10:10 - Hana Bukáčková | foto: Aneta Jodar

Snap Call za sebou mají náročný rok, který vyvrcholil tím, že v průběhu nahrávání EP "Let That Roll!" vyměnili zpěváka. Na místo Davida Hlůžeho nastoupil Jakub Iggy Hauf. Vše se ale v dobré obrátilo - jeho hlas výsledek doslova rozsvítil a odlehčil do příjemnější podoby.
9/10

Snap Call - Let That Roll!

Skladby: Shake Shake, Rusty Veins, HU-HA!
Vydáno: 17.11.2018
Celkový čas: 09:17
Vydavatel: vlastní náklad
Tak tohle se fakt povedlo! chce se zvolat po přehrání. Konečně se našli. Změna, i když nechtěná, jim pomohla. Soutěžemi ošlehaní turnovští Snap Call odhodili těžký kabát, jak by se dala popsat předchozí tvorba, a vzali si lehkou péřovku, která plní účel a je slušivější.

Snap Call mají muziku pevně ve svých rukou. Pod vedením Ecsona Waldese natočili svižnou, energickou, rozjuchanou, lehkou, hravou nahrávku čítající sice pouhé tři songy, zato pestré a svým způsobem bláznivé. Oproti předchozí tvorbě včetně předchozího singlu "Golddigger" se zbavili jakési těžkosti, kterou nesli na bedrech se zvoleným stylem hudby, kterému dominovaly rock'n'roll a blues. Z tehdejší tvorby bylo cítit, že by s tím uspěli spíše v zakouřeném nočním baru v pozdních večerních hodinách. Díky novince dokážou zvednout nejednu zadnici z barové stolice, aby si s nimi hopsla už za dne.

Svěží EP neubírá nijak na poctivosti a kvalitě rock'n'rollu a chytne u srdce všechny, co mají rádi nefalšovanost, melodičnost a dravost. Zároveň nesklouzává k monotónnosti a fádnosti. Škoda jen, že je tak krátké, ale i tak je příslibem dobré a vkusné budoucnosti. Nový zpěvák není jen rychlou záplatou, ale adekvátní náhradou, díky níž zažívá kapela novou éru a vydává se rozhodně dobrým směrem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY