LP je na "Heart To Mouth" pořád svá

07.01.2019 00:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Americká zpěvačka a skladatelka s italskými kořeny Laura Pergolizzi, známá jako LP, se v roce 2019 znovu vrátí do České republiky, aby představila nástupce veleúspěšné desky "Lost on You". Ten dostal název "Heart To Mouth" a LP na něm potvrdila svůj příklon k power popu.
8/10

LP - Heart To Mouth

Skladby: Dreamcatcher, When I'm Over You, One Night In The Sun, Girls Go Wild, Recovery, The Power, Dreamer, House On Fire, Hey Nice To Know Ya, Die For Your Love, Shaken, Special
Vydáno: 7.12.2018
Celkový čas: 45:55
Vydavatel: Universal
Dva roky starý počin "Lost On You" se stal celosvětovým hitem a po právu se zařadil mezi nejpůsobivější hudební díla posledních let. Skladatelka, která psala písně převážně hvězdným interpretům, dlouho zůstávala v ústraní, přestože se jednalo o její již čtvrtý zářez v sólové diskografii. Nyní se tak ocitla v úplně jiné pozici. Navázat na tak oceňovanou desku rozhodně není snadný úkol ani pro tak renomovanou umělkyni, jakou LP bezesporu je.

Novinka pokračuje v prezentaci nejrůznějších tváří popu v téměř krystalicky čisté podobě. Skladby stojí na neotřelém hlasu LP a využívají jejího potenciálu, barvy a schopnosti znít dobře v nejrůznějších polohách. Hudební složka v úvodu překvapí svou komorností a jemným aranžérským kořením. Více než otvírák "Dreamcatcher" zaujme electropopové koketování v hravé "When I'm Over You" a především pak snová balada "One Night In The Sun".

Novinku už během srpna uvedla píseň "Girls Go Wild", která se pochopitelně stala prvním singlem. Asi nejlépe totiž prezentuje současnou tvorbu sedmatřicetileté zpěvačky a její smysl pro muzikálnost a hravost. Oproti tomu po euforické "Recovery" by klidně sáhla kdejaká popová diva, které hudebnice zásobuje svými nápady i dnes. LP si ji ovšem uzmula pro sebe. A možná je to i škoda. Její specifický vokál má nezpochybnitelné kvality, ale této téměř panensky nevinné baladě by slušela i jemnější interpretace.

V druhé polovině alba zaujme kabaretně svůdná "House On Fire" s pekelně žhavým refrénem. V tomto případě se LP trefila do černého. Tato retromoderna jejímu výrazu nesmírně sluší a právě zde naznačila, kam by se její sólové cesty mohly dále ubírat.

Oproti předchůdci zde ubylo rockovějších partů na úkor electropopových aranží, ale větších autorských změn nový počin nedoznal. Stále je to ta přirozená LP, kterou si fanoušci zamilovali prostřednictvím jejího hitu "Lost On You". Nějaký podobný sice na novince chybí, ale zpěvačka to naštěstí dohání skladatelsky vyrovnanou kolekcí. Úspěchu předchůdce se nahrávka "Heart To Mouth" asi nedočká, ale to neznamená, že by nepotvrzovala, jaký talent se ve stínu jiných blyštivějších autorů dlouho skrýval.

Ještě připomeňme, že LP odehraje v České republice hned dva koncerty v pražském Foru Karlín, a to 11. a 12. května 2019.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY