Richard Kruspe exceluje i na třetí desce Emigrate "A Million Degrees"

19.12.2018 16:01 - Ondřej Hricko | foto: Sony Music

Ještě než Rammstein na jaře vypustí nové studiové album, první po deseti letech, připravil kytarista německých provokatérů Richard Kruspe pokračování svého projektu Emigrate pod názvem "A Million Degrees". Znovu si pozval skvělé hosty a naplno popustil stavidlo své kreativity.
8/10

Emigrate - A Million Degrees

Skladby: War, 1234, A Million Degrees, Lead You On, You Are So Beautiful, Hide and Seek, We Are Together, Let’s Go, I’m Not Afraid, Spitfire, Eyes Fade Away
Vydáno: 30.11.2018
Celkový čas: 44:45
Vydavatel: Spinefarm Records

Richard Kruspe se asi nerad nudí. Kromě přípravy materiálu pro sedmou nahrávku Rammstein, výstavby nového studia a podílení se na otevření oficiálního kapelního obchodu se rozhodl oživit svůj vedlejší projekt Emigrate, a navázat tak na čtyři roky starý počin "Silent So Long". Na něm tehdy hostoval dnes již zesnulý Lemmy Kilmister či Marilyn Manson. A ani tentokrát posluchače neochudil o pěkná jména. Na novince tak uslyšíme Benjamina Kowalewicze z kanadských Billy Talent, Cardinala Copiu z Ghost, baskytaristku Margaux Bossieux či zpěváka Rammstein Tilla Lindemanna.

Ten přispěl vokálním partem v jedné z nejbaladičtějších písní desky "Let's Go". Využívá zde svou jemnější pěveckou polohu a společně s Kruspem si dobře sekundují. Ostatně sám hlavní protagonista zpívá velmi slušně. Nejlepším momentem třetí desky Emigrate je ovšem pecka "Lead You On", kde hostuje zmiňovaná Margaux Bossieux. Ta se kromě basy ujala také doplňujícího pěveckého partu a výsledkem je energická rocková skladba s lehce industriálním zvukem jako stvořená pro velké haly. Celkově se novinka pohybuje ve vodách moderního rocku, do kterého občas prosákne zemitost Kruspeho mateřské skupiny. Rozhodně počin hodný pozornosti, na kterém každá píseň má co nabídnout.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY