Novou desku Monkey Business pokřtila zdravotně indisponovaná Tereza Černochová

07.12.2018 14:15 - Hana Bukáčková | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Monkey Business završili sérii tří vyprodaných koncertů v Lucerna Music Baru. S novými kostýmy a novou deskou "Bad Time For Gentlemen" se představili pražskému publiku. Na místo Terezy Černochové, která se zotavuje po úrazu nohy, vystoupila matadorka Tonya Graves a neokoukaná Anna Fialová.

Live: Monkey Business

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 6. prosince 2018
setlist:Be a Man, Party Shit, We Feel Better Then Jan Hus, Pick That Bone, Boner, Náš klan, Worst Lover Ever, Cpt. Pheromone And Sgt. Nicotine, Piece of My Life, My 80´ Penis, Prisoners of Superlatives, Intercooler, Gumball, Saturday Night is Over, Harder than your Father, opera, My Friends

Monkey Business, Lucerna Music Bar, Praha, 4.prosince 2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Je tomu přesně týden, co se Tonya Graves objevila na pódiu Lucerna Music Baru s Jiřím Macháčkem při písni "Slepic pírka". Nyní stanula po boku svých nejvěrnějších z Monkey Business, od kterých po šestnácti letech přesně před rokem odešla a na tomto místě se loučila. A bylo to bez hádek a v klidu. A tak na poslední chvíli zastoupila zraněnou Terezu Černochovou, a celé kapele de facto vytrhla trn z paty.

Je to až nevíře, když si uvědomíte, jak nevypočitatelný je osud. Představte si, že jste právě Tereza Černochová. Splníte si sen, stanete se stálou zpěvačkou v milované kapele, natočíte s ní první (skvělé) album, naplánujete turné včetně tří křtů v Praze, načež si zlomíte nohu tím nejblbějším možným způsobem. Místo prezentace novinek před fanoušky tak musíte ležet a odpočívat.

Monkey Business, Lucerna Music Bar, Praha, 4.prosince 2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Tonya nastoupila během třetího songu "We Feel Better Then Jan Hus" a od té doby z pódia prakticky až na pár výjimek neslezla. Střídala ji herečka a zpěvačka Anna Fialová, kterou mnozí pamatují z první řady show Tvoje tvář má známý hlas. Tady zpívala místo úterní SuperStar Terezy Maškové nové písně z měsíc staré desky. Byla dobrou volbou, svým hlasovým zabarvením připomínala Černochovou asi nevěrněji, jen neměla v hlasu takovou sílu. Tonya si vzala na starost starší songy z předchozích alb.

O milé překvapení se během písně "Náš klan" postarala právě Černochová, která se o berlích dobelhala na pódium. Málokdo ji tam čekal v tu chvíli osobně, protože měla od doktora kvůli vážnosti svého zranění nařízen absolutní klid. Ale je rebelka a srdce velelo jinak. Situaci se snažila odlehčit tím, že publikum pozdravila slovy: "To jsem já, ta nešika." Na pódiu se mihla jenom chvíli, aby pokřtila album a zazpívala pár spontánních feelingů. Přišel i fotograf Bohdan Holomíček, který vytvořil vizuál aktuální desky.

Monkey Business, Lucerna Music Bar, Praha, 4.prosince 2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Kapela opět pobavila kostýmy. Na první pohled sáhli muzikanti po nejznámější sportovní značce světa, která jim oblečky připravila na míru. Matěj Ruppert zářil v barevné teplákovce, která připomínala oblek, Pavel Mrázek měl na sobě papežovo roucho, Roman Holý oblékl zdravotnickou uniformu. Coby zdravotní sestra před "Boner" podával kapele a vybraným fanouškům z první řady pilulky. Nečekaně se nedržel celou dobu jen za klávesami a zmohl se i na pár tanečků.

Setlist prošel díky nové desce velkou obrodou. Velký prostor dostaly novinky a věci, které Monkey Business často nehrají. Matěj Ruppert nezapomněl v závěru na operu, kde opět dokonale prodal své pěvecké vlohy. Kapela si narychlo poradila i s absencí Terezy Černochové, aniž by tím vystoupení trpělo. Byl to jejich tradičně dobře odvedený standard, na který jsme u této formace zvyklí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY