Bývalý basák Mötley Crüe Nikki Sixx chystá na rok 2019 velký projekt

05.12.2018 18:47 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Kolem Nikkiho Sixxe, někdejšího basáka legendární rock'n'rollové bandy Mötley Crüe, je pořád živo. Ačkoliv slavná formace z Los Angeles svou činnost oficiálně ukončila v roce 2015 velkolepým turné, Nikki Sixx se rozhodně do důchodu nechystá. Na svém Instagramu prozradil, že začíná nahrávat nový materiál pro chystaný projekt. Ten tajuplně pojmenoval jako trilogii pro rok 2019. Zda půjde o sólové počiny, či zda nahrávky vzniknou pod hlavičkou jeho dřívější kapely Sixx:A.M., zatím neprozradil.

Následně tyto informace doplnil na Twitterul: "Jako umělec potřebuji vytvářet nové věci. Proto jsem začal na prvním místě opět tvořit. Jsem ze svého trilogického projektu, na kterém právě pracuji, opravdu nadšený."

Nad fungováním Sixx:A.M. ovšem visí otazník. Kapela je od minulého roku v hibernaci a kytarista DJ Ashba společně se zpěvákem Jamesem Michaelem mezitím založil novou skupinu Pyromantic. Na dotaz fanoušků, zda nová hudba bude právě počinem Sixx:A.M., Nikki Sixx odpověděl: "V příštím roce budeme mít spoustu skvělé nové hudby."

Za zmínku stojí, že i přes ukončenou činnost Mötley Crüe formace překvapivě začala pracovat na nových skladbách. Ty budou součástí filmové adaptace jejich autobiografické knihy "The Dirt" z roku 2001. Kromě toho Nikki Sixx spolupracuje na divadelní verzi svých "Heroinových deníků", která se bude pod názvem "Heroinové deníky: Rok v životě rozbité rockové hvězdy" hrát na newyorských prknech na samotné Broadwayi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY