Bring Me The Horizon nebo Rudimental. Rock for People odhaluje line-up v adventním kalendáři

05.12.2018 11:11 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Organizátoři hradeckého festivalu Rock for People letos pojali odhalování prvních jmen do line-upu originálně. Každý den si totiž fanoušci mohou vyloupnout jedno jméno z adventního kalendáře. Do Vánoc tak můžeme očekávat čtyřiadvacet interpretů, kteří se připojí k oslavě 25. narozenin tuzemského tradičního hudebního svátku, který se i příští rok bude konat na hradeckém letišti, a to od 4. do 6. července 2019. Vstupenky jsou k dispozici na webu Rock for People.

Prvním velkým jménem jsou hvězdy metalcoru Bring Me The Horizon. Tihle muzikanti přivezou zejména svou novou nahrávku "Amo", která vyjde v lednu 2019. Navážou tak na přelomovou a značně kontroverzní desku "That's The Spirit", na které skupina výrazně změnila styl a od metalcoru se posunula do poprockových vod. Naposledy se u nás Angličané ukázali v roce 2016 na festivalu Aerodrome.

Na jiném hudebním poli září elektronická parta Rudimental, kterou kromě dvakrát platinového debutu "Home" zdobí celá řada cen, včetně Brit Awards. Londýnský kvintet je také považován za jednu z nejlepších živých tanečních kapel. Spolupracoval třeba s Johnem Newmanem, Edem Sheeranem či Emeli Sandé. Do Hradce Králové rovněž přiveze nový počin, kolekci "Toast To Our Differences".

Pozornost si nepochybně zaslouží i Tom Grennan, mladý britský hudebník s charismatickým hlasem, který se proslavil především účastí v singlu "All Goes Wrong" od Chase & Status. Závan čerstvé energie přivanou také goth-popoví Pale Waves, které čeští fanoušci mohou znát z předskakování The 1975 ve Foru Karlín v roce 2017. Jediným tuzemským zástupcem je zatím skupina kolem Jirky Macháčka Mig 21, takže o zábavu bude nepochybně postaráno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY