Jamiroquai se vrací do Prahy. V květnu zahrají v O2 areně

04.12.2018 12:19 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Během svého šestadvacetiletého putování galaxií funku dosáhli Jamiroquai mnoha pozoruhodných úspěchů. Od roku, kdy vystoupili z londýnského acid jazzového undergroundu, vydali osm studiových alb, jichž se po celém světě dosud prodalo přes 26 milionů. Jamiroquai sedmkrát dosáhli britského žebříčku Top 10 (tři alba obsadila první příčku), získali Cenu Grammy, byli nominováni na Brit Awards a jsou navíc zapsáni v Guinnessově knize světových rekordů za nejprodávanější funkové album všech dob.

Jméno Jamiroquai, používané jak pro celou kapelu, tak pro samotného Jay Kaye, odkazuje na indiánský kmen Irokézů a naznačuje jeho pochopení pro jejich tragický úděl. Spolu s klávesistou a spoluzakládajícím členem kapely Tobym Smithem, který je zároveň spoluautorem jeho skladeb, dnes Jamiroquai, dvacet pět let po průlomu do hudebního světa, soutěží s nejlepším popem a taneční hudbou, které současná světová scéna nabízí.

Své umění předvedou tito pionýři funku budoucnosti i 25. května 2019 v pražské O2 areně. Vstupenky v cenovém rozmezí od 1 590 do 2 190 Kč jsou k mání v síti TPortal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY