"Shake Shake", to je rock'n'roll s maňásky v podání Snap Call

07.12.2018 11:47 - Hana Bukáčková | foto: Aneta Jodar

Videoklip k rozjuchané rock'n'rollovce "Shake Shake", kterou naleznete společně s "Rusty Veins" a "HU-HA!" na novém EP "Let That Roll!", představili Snap Call v předpremiérách na dvou speciálních listopadových koncertních křtech v domácím Turnově a v Praze. Jedná se o první singl s novým zpěvákem Jakubem Iggym Haufem, který zastoupil Davida Hlůže.

Povedené vtipné, svižné a originální video, které zvedne nejednoho lenocha z gauče, má na starosti kameraman a střihač Martin Bartoš, který pracoval na klipech pro Paulieho Garanda nebo Hugo Toxxxe. Děj je zasazen do obýváku znuděného mladého páru, který tráví večery v křesle před televizí. S pizzou v jedné ruce a ovladačem v druhé začíná kolotoč bezmyšlenkovitého přepínání z kanálu na kanál. Ze šedého stereotypu dvojici vytrhne až čtveřice maňásků s malými kytárkami a bicími, která se jim dotěrně vetře do všech programů.

Za pozornost stojí právě výstižně zpracovaní maňásci, kteří jsou dokonalou kopií kapely, a to včetně hudebních nástrojů. "Měli jsme hlavní cíl vytvořit nápaditý klip s minimem finančních prostředků," říká basák kapely Vojta Kořínek a dodává: "Od prvotní představy jednozáběrového klipu jsme se ale v průběhu dvou měsíců dostali až k výrobě maňásků, jejichž předlohou jsme my sami, k jejich natáčení na green screenu, znuděnému redneckovi u televize, interiéru s krbem a televizí, kapelou a světly. Výrobou našich mini kopií jsme na čtrnáct dní zaměstnali tři lidi. Bylo neuvěřitelné pozorovat ten vývoj, jak se z hroudy moduritu, pár metrů látky a klubka plastu postupně stávaly naše podobizny."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY