Slayer se přijedou rozloučit i do Prahy

03.12.2018 10:51 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Thrash metaloví velikáni Slayer patří mezi nejrespektovanější skupiny kovového žánru a právem jim náleží status legendy. Před časem ale kapela ohlásila, že se její čas naplnil, a rozjela své poslední turné, které k radosti tuzemských fanoušků zahrne také Českou republiku.

Slayer založil ikonický kytarista Kerry King v roce 1981 a posléze k sobě přivedl dalšího kytaristu Jeffa Hannemana, zpěváka Toma Arayu a bubeníka Davea Lombarda. Z původní sestavy zbyli již pouze King a Araya. Jeff Hanneman zemřel v roce 2013, kdy onemocněl nekrotizující fascilitidou a následkem toho mu selhala játra. Ve stejném roce se s kapelou rozloučil také Dave Lombardo, kterého nahradil Paul Bostaph. Na místo zesnulého Hannemana přišel kytarista Exodus Gary Holt. Skupina dosud vydala dvanáct alb, včetně posledního "Repentless" z roku 2015. Její desky "Reign in Blood" či "South Of Heaven" patří mezi milníky žánru.

Americká formace vystoupí v rámci své "Final World Tour" také v Praze, a to 25. června 2019 v Tipsport Areně. Vstupenky budou k dispozici v sítích Ticketmaster Česká republika a TicketPortal CZ od středy 5. prosince 2018 od 10 hodin za ceny od 1 290 do 1 990 Kč. Jméno speciálního hosta zatím organizátoři nezveřejnili.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY