shop.musicserver.cz
Lenny, Forum Karlín, Praha, 1.12.2018

Lenny předvedla ve Foru Karlín show světového formátu

Vydáno: 02.12.2018 11:32 v sekci Naživo - David Böhm | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Před zraky tří tisíc natěšených fanoušků ukončila Lenny v pražském Foru Karlín své podzimní turné MMXVIII ve velkolepém stylu. Svůj zatím největší sólový koncert kariéry pojala jako nápaditou audiovizuální show, která přinesla několik překvapivých momentů. Předskakovali No Distance Paradise.

Live: Lenny

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 1. prosince 2018
setlist: Enemy, Lover, Alive Enough?, Bones, Burger Beat, Stranger, Next To Me, Standing In The Corner Of Your Heart, Release Me, Letter To You, Say Something, Fun, All My Love, Ghosts, Maneater, Home, Hell.o
Fotogalerie

Ještě před nástupem hvězdy večera dostali za úkol rozehřát publikum No Distance Paradise. V roli předskokana LP, taktéž ve Foru Karlín, šlo chlapcům vytknout snad jen špatné ozvučení. Nic takového se tentokrát nekonalo, a tak si člověk mohl naplno užít vynikající hlasový projev Marcela Procházky za doprovodu oldschoolového indie-rocku. Kapela odbourala počáteční ostýchavost publika skvěle a současně nalákala na poslech desky "Pieces". Předskokanství zvládnuté na jedničku.

Lenny, Fórum Karlín, Praha, 1.12.2018
© Vojta Florian / musicserver.cz
Stejnou známku by si Lenny zasloužila za příchod na pódium. Všímavý divák mohl při jeho efektním odpočítávání pochytit náznaky melodie singlu "Enemy", který se o několik chvil později rozezněl. Na co se ale soustředit? Na poskakující zpěvačku, tunu bílých konfet, nebo exkluzivní projekci laděnou do retro her na několika obrazovkách? Takto dechberoucí, ale zároveň nijak velkohubý nástup u nás nemá obdoby. Prostor interpretce, zdá se, svědčí, na stagi jí je opravdu plno.

Rozhodně si ale poradí i bez honosné projekce, jak ukázala vzápětí se skladbou "Lover", ve které dává na odiv svůj charakteristický chraplák. To samé platí i pro následující "Alive Enough?", při níž představila drobné překvapení, a to dvoučlenný minisoubor dechových nástrojů. Jednoho až překvapí, jak taková úprava aranží dodá písním úplně jiný nádech. Rozpoznat ze začátku třeba takovou "All My Love" dalo celkem zabrat. Podobná maskování přidávala vystoupení na zábavnosti.

Již s minulým turné sklidila Lenny úspěch za změnu lokace v průběhu show. Došlo k ní i tentokrát. Nyní si doprostřed sálu k pianu nesedla sama, ale přizvala si k sobě cellistku Terezii Kovalovou. Svým muzikanstkým umem dojaly tři tisíce přihlížejících baladami "Release Me" a "Letter To You". Při třetí společné skladbě, coveru "Say Something" z repertoáru A Great Big World a Christiny Aguilery, se bohužel dostavil dojem natahování. A ten setrval ještě několik momentů po návratu na hlavní stage. Muzikantsky nešlo vůbec o nic škodlivého, nadšení z první půlky koncertu se však ne a ne vrátit.

Lenny, Fórum Karlín, Praha, 1.12.2018
© Vojta Florian / musicserver.cz
Přece jen se ale zadařilo. Tak silný je totiž "Maneater", doposud nevydaný song s odzbrojujícím refrénem. Turné MMXVIII sloužilo také jako lákadlo na novou desku, kterou Lenny připravuje na příští rok spolu s německou pobočkou vydavatelství Universal Music. Zazněly tak ještě tři další novinky, které spojují chytlavé elektronické prvky. Vypíchněme třeba "Next To Me", při jejíž prezentaci za projekce evokující zatmění Měsíce vypadala Lenny naprosto kouzelně. Vyloženě rocková podivnost s neznámým názvem si mezi všemi odehranými písněmi hledala místo jen těžko, proto se nechme překvapit, jak zapadne na album.

Jako přídavek skvěle posloužil aktuální singl "Home" s originální projekcí smutně vypadajícího paneláku. Nesměl chybět ani hit "Hell.o", který se dostal až do Itálie. "Při koncertech mi jde hlavně o vzájemnou výměnu energie s lidmi, o to, aby se cítili dobře," nechala se slyšet Lenny. Nezbývá než konstatovat, že se jí to podařilo. S druhou plnohodnotnou nahrávkou se jistě příště povede vymýtit zmíněnou ospalejší část. A zda i tentokrát zvládne své vystoupení posunout o level výše? Už teď se těšíme, až to budeme moci posoudit!


NÁZORY
  • Lenny (Pepa, 04.12.2018 10:14) Reagovat

    Tak nevim. Tahle propagace zpevaku bez hlasu uz je trapna. Dalsi priklad po Misikovi. Tohle snad nikdo nemysli vazne. Vzdyt neni slyset. Zpev chraplavy beru. Ale vyrazny. Tahle zpevacka bez mikrofonu navyda hlasek. Asi zacnu poslouchat operu. Srovnejte s Janou Kratochvilovou nebo Spinarkou. To se neda.

  • Maminka to zaridila :-) :-) :-) :-) :-) :-) (Xaver, 05.12.2018 05:21) Reagovat

    Jo holka ma zazemi,matka ma penize a jeji hudebni karieru zaridi,maji prachy,mamka ji zaridi vydani cd,protlaci ji do tv,do radii jednoduse mlada ponese pochoden po matce.Stara Filipova je tak bohata ze ani nevi kolik ma penez,v radiich hraji zamilovanou a jeste 2 jeji hity 35 let 30 krat za den tantiemi rocne muze mit nekolik melounu hraji ji v cechach I na slovensku denne.Lenny talent ma ale bez starsi kopie :-) :-) :-) by v zivote nebyla v televizi ani nikde.Je hezka ,mozna by delala chuvu,cisnici,recepcni,studovala archeologiii ale zivit se hudbou bez tlacenky stare filipove by urcite nemohla :-) :-) :-) nema na to.Ale jinak je hezka.

  • Snazi se prosadit leta ale jednoduse na to nema.Prumer.:-) :-) :-) (Tom, 05.12.2018 05:26) Reagovat

    Jo holka spiva furt anglicky mysli si ze si ji vsimnou v Americe a bude vydelavat miliony dolaru,jenze podobnych umelkyn je v americe 1000000000 a tam by spivala maximalne nekde v hospode a bubech :-) :-) :-) :-) :-)

  • Obycejne spivani (Iudek, 05.12.2018 05:32) Reagovat

    Snazi se prosadit deset let a furt nic 3000 fanousku dostat do salu pomoci masivni reklami po cele cr neni problem,lidi sou zvedavi jak vypada mladsi kopie filipove ,asi o tom to cele je.Spiva hezky ale je to take obycejne spivani

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- České barvy bude na Eurovizi hájit zpěvačka Aiko, nechala za sebou MYDY i Lenny (13.12.2023 17:06)
- Recenze: Lenny a Marpo na společném EP "Klenoty" potenciál nenaplnili (07.11.2023 08:00)
- Video: Z nového hitu "My dva" Lenny a Marpa stříkají hektolitry zamilovanosti a spokojenosti (04.11.2023 12:22)
- Video: Lenny a Marpovi vznikly pod rukama "Klenoty", zpěvačka v něm anglicky rapuje (11.10.2023 07:52)
- Brněnský festival BATCH má kompletní program, zahraje i Lenny či Vladimir 518 (29.09.2023 11:58)
- Lenny odstartovala svou Heartbreak Tour. Největší hity i novou desku představí napříč republikou (31.03.2023 09:01)
- Rozhovory: Marcell - Do Londýna jsme si přijeli pro zvuk bicích, pochvala od The 1975 potěšila (2/2) (31.01.2023 18:30)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2022 podle musicserveru (15-11) (25.01.2023 08:00)
- Rozhovory: Marcell - Do Londýna jsme si přijeli pro zvuk bicích, pochvala od The 1975 potěšila (1/2) (17.01.2023 08:00)
- Nejvíc nej: Opálený zadek, necenzurovaná cenzurovaná bradavka a McSrajdoviny: 10 nejčtenějších článků roku 2022 (01.01.2023 21:10)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu