Michal Prokop potřetí zve na festival Krásný ztráty live

28.11.2018 19:06 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mimořádný open air festival Krásný ztráty live proběhne ve dnech 9. a 10. srpna 2019. Již potřetí Michal Prokop zve na festival se spřátelenými kapelami, tentokrát na Statek Všetice do krásného prostředí českého venkova ve Všeticích na Benešovsku. Vstupenky jsou právě v prodeji v síti Ticketportal.

Po vyprodaném Vánočním koncertu ve Foru Karlín, kam letos hudební příznivci vykoupili vstupenky v rekordním čase už dva měsíce před samotnou událostí, oznamuje Michal Prokop svůj největší plán na léto příštího roku. Je jím již třetí ročník festivalu Krásný ztráty live, pojmenovaný podle jednoho ze zpěvákových největších hitů s textem básníka Pavla Šruta, ale také podle Prokopovy talk show, již zpěvák uváděl celých čtrnáct let v České televizi. Na Statku Všetice se v létě sejdou muzikanti všech generací - od zakladatelů české rockové scény přes představitele tradičních i progresivních stylů sedmdesátých až devadesátých let až po zástupce současné mladé scény. Součástí bude i alternativní scéna navazující na tradici festivalu Všetická jízda. Vodítkem k výběru kapel není nikdy masová popularita, nýbrž excelentní kvalita, na které si Michal Prokop jako iniciátor festivalu a jeho spoludramaturg zakládá i ve vlastní tvorbě.

"I letos chceme na festival pozvat především ty hudebníky, kteří zásadně ovlivnili nebo ovlivňují českou rockovou muziku. U mladších se řídíme intuicí, ty starší již důkladně prověřil čas. Návštěvníkům samozřejmě opět zahrajeme i my, tedy Framus Five," láká na letní festival jeho garant Michal Prokop. Program festivalu slibují pořadatelé brzy zveřejnit.

Jednorázovým festivalem Krásný ztráty live oslavil Michal Prokop své sedmdesáté narozeniny v jedinečném prostředí amfiteátru pod hradem Loket. Druhé pokračování úspěšné akce, která neusiluje o každoroční tradici opakování na stejném místě, proběhlo v amfiteátru u zámku Konopiště. Příští rok se akce uskuteční potřetí a přesouvá se do jedné z nejmenších vesnic u nás, do prostorného areálu venkovského statku s moderním zázemím ve Všeticích na Benešovsku. Předprodej první vlny nejvýhodnějších vstupenek byl spuštěn v síti Ticketportal. Více informací ohledně areálu, dopravy a ubytování najdete na oficiálním webu festivalu www.krasnyztratyvsetice.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY