Ben Cristovao předvedl v Paláci Akropolis zahřívací show před plánovanou O2 arenou

25.11.2018 11:06 - Jana Kloučková | foto: facebook interpreta

Ben Cristovao si dělá hudbu po svém. Jednou si odskočí k soulu, poté třeba k funku nebo hip hopu, ale ve finále zakotví u r'n'b. Možná právě to je tajemství jeho úspěchu. Možná takto se cítí dobře a to je důvodem, proč ho mnozí přijímají. V pátek 23. listopadu odehrál v Paláci Akropolis koncert se vším všudy.

Live: Ben Cristovao

místo: Palác Akropolis, Praha
datum: 23. listopadu 2018

Ben Cristovao má tento rok tradičně napilno, ale ten následující bude mnohonásobně nabitější. Čekají jej totiž přípravy do skoro vyprodané O2 areny, kde oslaví první dekádu své úspěšné kariéry. Ještě před lety by jistě nikoho nenapadlo zasadit českého interpreta do prostoru s takovou kapacitou. Časy se však mění a vysočanská hala již dávno není místem pouze pro zahraniční hvězdy. Dokáže ji naplnit Lucie nebo Kabát, ale prakticky si na ni troufne i Škwor či Leoš Mareš.

A právě kvůli přípravám na zmíněnou show se Ben rozhodl do té doby uskromnit a zpívat pro své (převážně dívčí) publikum v menších sálech. Páteční koncert se měl původně odehrát v experimentálním prostoru NoDu s kapacitou pouhých dvou set návštěvníků, nakonec se však přesunul do žižkovského Paláce Akropolis o přibližně trojnásobné kapacitě.

Interpret česko-angolského původu se na skromném pódiu cítil jako ryba ve vodě. Stačila jeho přítomnost, aby fanoušci (či fanynky v doprovodu partnerů?) začali šílet a vřískat. Cristovao dokázal utáhnout show na svém stylu a na tom, že je trendy, hudba byla víceméně druhořadá. Při pátečním večeru možná i doslova, neboť zvuk v Paláci Akropolis byl místy nesnesitelný, a skladby tak byly pomalu nerozpoznatelné.

Zpěvák neochudil příchozí ani o své příběhy - v jeho vlastním překladu filozofické kecání. Nechyběla komunikace, hosté jako Osama Verse-Atile, show, skladby hitové ("Program", "Sweet Chilli") ani ploužáky ("Poslední", "Nahá"). Ben Cristovao si může odškrtnout další regulérní koncert a v klidu se připravovat na zářijový mezník ve své kariéře.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY