shop.musicserver.cz
Nové desky 47/2018 - od Vesny přes Take That po Erose Ramazzottiho

Nové desky 47/2018 - od Vesny přes Take That po Erose Ramazzottiho

Vydáno: 27.11.2018 07:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Poslední listopadový víkend načne dlouho očekávaný debut české dívčí skupiny Vesna, kterému bude sekundovat druhá deska Rity Ory, italský matador Eros Ramazzotti, živák Simply Red, country superskupina Pistol Annies a tak trochu jiná bestofka Take That. Ještě potěšíme i fanoušky Laibach, rockery s novinkou Unearth a milovníky norské tématiky s dílem Einara Selvika.

Pokud se v pondělí 26. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Vesna - Pátá bohyně
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folklór / alternativní folk

Vesna - Pátá bohyně
Dívčí skupina Vesna patří k objevům loňského roku. Nejvýraznější postavou kapely je písničkářka Patricie Fuxová, kterou doplnily houslistka a kapelnice Bára Šůstková, flétnistka Andrea Šulcová, klavíristka Olesya Ochepovskaya a bubenice Markétka Vedralová. V loňském roce vydaly EP "Bohyně" a jejich styl založený na míchání slovanského folklóru a indie folku velmi zaujal domácí kritiku. Nyní Vesna navazuje na toto EP i právoplatným debutem "Pátá bohyně". Třináct písniček vznikalo ve třech studiích více než dva roky - část ve studiích Českého národního symfonického orchestru, další se natáčela v zahraničí na Berklee College of Music a vše bylo dotvářeno v Soundevice studia Borise Carloffa. Na albu spolupracovala více než stovka muzikantů, jako například Martin Vacca z Berklee, někdejší mistr světa ve hře na dudy. Symfonický charakter vdechl písním aranžér Dominik Svoboda, zatímco modernější zvuk má na svědomí Jan Steinsdörfer (Chinaski, Ewa Farná). Dvěma hosty, které na desce uslyšíte, jsou pánové Vojtěch Dyk a František Černý z Čechomoru. První singly můžete okusit na YouTube profilu Vesny.


Take That - Odyssey (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop / pop

Take That - Odyssey
Take That příští rok oslaví třicet let na hudební scéně, a toto výročí hodlají náležitě oslavit. Naplánovali velké turné, které tentokrát zasáhne i podstatnou část kontinentální Evropy a nejen britské ostrovy a ještě předtím vydávají výběr hitů "Odyssey", který ovšem není pouze seskládáním starých písniček. Na dvou CD totiž naleznete jednak čtyřiadvacet starších skladeb, které za asistence producentů Stuarta Price a Johna Shankse kompletně přepracovali nebo přemíchali a také tři novinky, v nichž naznačují, kam se bude jejich styl ubírat dále. Mezi dalšími producenty se pak objevují třeba i Brothers In Rhythm, Mark Ralph nebo Imogen Heap. Ty skladby, kde původně spolupracovali s někým jiným, jako třeba s Lulu v "Relight My Fire" nebo se Sigmou v "Cry", přetvořili opět s těmi samými a do jiných si přizvali hosty nové. V "Love Ain't Here Anymore" tak uslyšíte i Boyz II Men a v "How Deep Is Your Love" Barry Gibba. Na YouTube formace je k vidění a slyšní nový singl "Out Of Our Heads" a také přepracovaná "Pray". Ukázky ostatních jsou ke slyšení například na Suprapholine.


Eros Ramazzotti - Vita ce n'è (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Eros Ramazzotti - Vita ce n'è
Čerstvý pětapadesátník Eros Ramazzotti po albu "Ali e radici" najel na tříletý rytmus vydávání desek a podařilo se mu ho dodržet i v případě té s číslovkou čtrnáct. Novinka dostala název "Vita ce n'è" a italský hudebník na ni zařadil hned patnáct písniček, které si produkoval on sám. Podle jeho slov "představují ten historický moment, kdy dovršil pětapadesát let a zároveň jsou pozitivním poselstvím". Tento záměr mu pomohli naplnit i tři hosté - Kanaďanka Alessia Cara, Portoričan Luis Fonsi a německá hvězda Helene Fischer. Opět na nahrávce míchá pop s rockem a italštinu se španělštinou. Na jeho YouTube profilu reprezentují desku první dva singly. Živě si je budete moct vychutnat příští rok v říjnu v pražské O2 areně.


Rita Ora - Phoenix (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Rita Ora - Phoenix
Fanoušci se na druhé album Rity Ory načekali opravdu dlouho. Debutovala v srpnu 2012 a od té doby už jen koncertovala a hostovala na nahrávkách svých kolegů. Příčinou byly spory s jejím labelem Roc Nation, které skončily předloni rozvázáním kontraktu. O měsíc později uzavřela nový s Atlantic Records a teprve tehdy začala britská zpěvačka pracovat na novém albu. Dlouhé čekání vynahrazuje příznivcům dvanácti, respektive šestnácti písničkami podle toho zda zvolí standardní či deluxe edici. Podíleli se na nich například Alesso, Sir Nolan, Jack&Coke, Avicii, Benny Blanco, Casmere Cat, Steve Mac, Rudimental, Stargate a především Andrew Watt. Některé ze zmíněných na albu i uslyšíte a k nim se přidali ještě Liam Payne, Julia Michaels a v triu Cardi B, Bebe Rexha a Charli XCX. Podstatnou část alba již sdílí Rita Ora na svém YouTube.


Tip týdne

Pistol Annies - Interstate Gospel (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / americana

Pistol Annies - Interstate Gospel
Trio Pistol Annies je právem označované za countryovou superskupinu. Vedle sebe tu totiž působí i jinak velmi úspěšné sólistky Miranda Lambert, Ashley Monroe a Angaleena Presley. Trojice se po prvních albech z roku 2011 a 2013 více věnovala sólovým kariérám a ke společné práci se dámy vrátily loni, kdy se podílely na tribute albu Dona Williamse. Ve studiích v Nashvillu a v Maconu v Georgii vznikly nejdříve tři singly a následně i zbylých jedenáct skladeb, které seskládaly na aktuální novinku "Interstate Gospel". Zvukové se v nich trio posunulo mírně od country více k americaně. Nejspíše to byla dobrá volba, protože zahraniční kritika je albem nadšená a "Interstate Gospel" má na metacrtitics 85%. Zda budete toto nadšení sdílet, zjistíte poslechem písniček na jejich YouTube.


Laibach - The Sound Of Music (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický death metal

Laibach - The Sound Of Music
Po čtyřech letech se fanoušci slovinských Laibach mohou těšit na novinkovou desku. Ta dostala do vínku název "The Sound Of Music" a hudebníci na ní představí svou vizi současné Severní Koreje v kontrastu s legendárním filmovým muzikálem "The Sound Of Music". A jak je u nich tradičním zvykem, neobejde se to bez menšího názorového střetu a kontroverze. Základ konceptu pro celou desku, jejíž obal vidíte nalevo, vznikl již v roce 2015, kdy Laibach vystupovali v Severní Koreji. Tehdy za účasti dětského sboru odehráli i fragmenty soundtracku ze zmíněného filmu. Natáčelo se jak ve Slovinsku, tak v samotném Pchjongjangu. Ukázku najdete na odkaz ven.


Pavel Callta - Součást (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop folk

Pavel Callta - Součást
Dva a půl roku po debutu "Momenty" se vrací písničkář Pavel Callta s druhým albem "Součást". Nabídne na něm celkem třináct písniček na pomezí popu a folku, mezi nimiž jsou i poslední singly, jež vyslal do světa před vydáním. Najdete na něm tak i úspěšný duet s Leošem Marešem "Píšem si svůj sen", který má na YouTube už přes dvanáct miliónů zhlédnutí. Drtivou většinu písní vytvořil Pavel Callta sám s výjimkou závěrečné "Písničky", kterou spolu s ním napsal a nazpíval Pokáč. První ukázky a klipy sdílí český zpěvák na svém YouTube profilu.


The Flower Kings - Manifesto Of An Alchemist (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

The Flower Kings - Manifesto Of An Alchemist
Roine Stolt, který stojí za projektem The Flower Kings, uvádí novou studiovo desku "Manifesto Of An Achemist". Posluchači se mohou těšit na deset skladeb progresivního rocku vyšperkovného orchestrálními pasážemi. Jako hosté se na desce vystřídalo hned několik velkých jmen: Kromě dlouholetých spolupracovníků, jako je Jones Reingold, Hans Froberg a Michael Stolt tu najdete taky Marca Minnemanna z The Sea Within. Nechybí ani Max Lorentz, Zach Kamins, Rob Townsend a Nad Sylvan. Ukázky najdete na Amazon.com.


Simply Red - Symphonica In Rosso (CD+DVD) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / swing

Simply Red - Symphonica In Rosso
Symphonica In Rosso je speciální holandská koncertní série, která se v poslední době odehrává v amsterdamském Ziggo Dome a její specialitou je, že kdokoli zde vystupuje, má za zády symfonický orchestr. Hosty této série byli vedle domácích umělců například Sting, Lionel Richie, Diana Ross a v loňském roce Simply Red, kteří zde odehráli hned tři koncerty. Nyní záznam těchto koncertů vychází v podobě kombinace CD a DVD s jednoduchým názvem "Symphonica In Rosso". Na CD najdete vybraných patnáct písniček, zatímco DVD je o čtyři skladby bohatší. Vedle hitů skupiny mezi nimi naleznete i dvě písně z repertoáru Franka Sinatry "My Way" a "It Was A Good Year". Upoutávky na video podobu můžete zhlédnout na YouTube Simply Red.


Unearth - Extinction(s) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

Unearth - Extinction(s)
Bostonská formace Unearth vydává novinkovou desku "Extinction(s)". Na albu kapela spolupracovala s Willem Putneym ve studiích Graphic Nature Studios a výsledkem je deset nových skladeb. Na bicích v nich uslyšíte Adama Dutkiewicze z Killswitch Engage a jak jste se mohli přesvědčit už v prvním singlu "Incinerate", nejen jeho výkon stojí za to. Pokud jste skladbu ještě neslyšeli, napravíte to snadno na YouTube.com.


David Byrne - The Complete True Stories (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art pop / new wave

David Byrne - The Complete True Stories (soundtrack)
Před více jak třiceti lety natočil David Byrne hudebně komediální film "True Stories", v němž si vedle jeho samotného zahráli například i John Goodman, Spalding Gray či Anne McEnroe. Ačkoli k němu hudbu složili Byrneovy Talking Heads, do této doby nikdy nevyšel soundtrack z něj. To aktuálně napravuje "The Complete True Stories", kde najdete třiadvacet písniček z tohoto snímku, a to včetně těch, které nazpívali další protagonisté. Vedle již zmíněných se na nich podíleli také Kronos Quartet, Meredith Monk, Steve Jordan, Banda Eclipse, Pop Staples a Carl Finch. Vedle CD a vinylu bude k dispozici také DVD a Blu-Ray s novým zpracováním filmu. V případě BD se můžete těšit na rozlišení 4K a především soundtrack v DTS-HD Master Audio. Pro připomenutí je možné shlédnout trailer na YouTube.com.


Wardruna - Skald (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: akustická hudba

Wardruna - Skald
Pokud vám není severská mytologie nijak cizí a máte rádi populární seriál "Vikingové", jistě by vás mohl zaujmout projekt Wardruna. Stojí za ním Einar Selvik, který má na svědomí hudební kulisu právě ke zmiňovanému seriálu. Akustická deska "Vardruna" přináší deset skladeb známých kousků ze zmiňovaného seriálu. Nahrávka je k dostání v různých formátech a součástí každé z nich je obsáhlý booklet s překladem všech skladeb a úvodem do skandinávské a staré norské poezie od uznávaného autora Bergsveinna Birgissona. Ukázky najdete na wardruna.bandcamp.com


Amy MacDonald - Woman Of The World (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk rock

Amy MacDonald - Woman Of The World
Skotská zpěvačka Amy MacDonald loni oslavila deset let na hudební scéně a první dekádu završila čtvrtou deskou "Under Stars". Letos se rozhodla jí zrekapitulovat a činí tak výběrem hitů "Woman Of The World". Na něm najdete celkem šestnáct písniček, včetně "This Is The Life", "Mr. Rock&Roll" nebo "Let's Start A Band". Poslední jmenovanou na desku zařadila v živé verzi stejně jako "Give It All Up" nebo akustickou "Down By The Water". Fanoušci se mohou těšit i na zbrusu novou záležitost, podle které dostal titul název. Kompletní seznam skladeb a jejich ukázek nabízí Supraphonline.cz.


Dále vychází:

Cecilia Bartoli - Antonio Vivaldi (Box set) (Universal)
Dalida - Les Numeros un de Dalida (Bertus)
Radim Hladík - Má hra 1969-2018 (Supraphon)
Spock's Beard - The Kindness Of Strangers (Re-Issue & Bonus) (Sony Music)
The Picturebooks - Home Is A Heartache (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Amy MacDonald - Woman Of The World (Universal)
Britney Spears - ...Baby One More Time (Sony Music)
Céline Dion - The Colour Of My Love (Sony Music)
Current 93 - Soft Black Stars (Bertus)
Dalida - Les Numeros un de Dalida (Bertus)
David Byrne - The Complete True Stories (Warner Music)
Dead Daisies - Revolucion (Bertus)
Divokej Bill - Propustka Do Pekel (Warner Music)
Eros Ramazzotti - Vita ce n é (Universal)
Flower Kings - Manifesto Of An Alchemist (Bertus)
Iggy & The Stooges - Rare Power (Sony Music)
Joan Jett - Bad Reputation (soundtrack) (Sony Music)
Laibach - Sound Of Music (Mystic Production)
Lil Peep - Come Over When You´re Sober, Pt. 1 & Pt. 2 (Bertus)
Lone Justice - The Western Tapes (Warner Music)
Ludwig Göransson - Venom (soundtrack) (Sony Music)
OutKast - Rosa Parks (Sony Music)
Rage Against The Machine - Live & Rare (Sony Music)
Ray Lamontagne - Spotify Singles (Sony Music)
Rita Ora - Phoenix (Warner Music)
Roine Stolt'S The Flower King - Manifesto Of An Alchemist (Sony Music)
Terrorizer - Caustic Attack (Warner Music)
The Byrds - Sweetheart Of The Rodeo (Legacy Edition) (Sony Music)
The Jimi Hendrix Experience - Burning Of The Midnight Lamp Mono (EP) (Sony Music)
The Voidz - Tbd Live (Sony Music)
Unearth - Extinction(S) (Sony Music)
Wardruna - Skald (Bertus)

Reedice:
Indy & DJ Wich - My 3 (Warner Music)
Lone Justice - The Western Tapes (Warner Music)
Mr. Big - Lean Into It (Warner Music)
Mr. Big - Mr. Big (Warner Music)
Voivod - Nuclear Blast Recordings (Bertus)

NÁZORY
  • Pistol Annies:) (Verunka:), 27.11.2018 12:02) Reagovat

    Potěšilo a MOC!:)Mirandu poslouchám možná už patnáct let (?) a nikdy mě nezklamala.:)Hned jak sem slyšela píseň Got My Name Changed Back,první co mě napadlo bylo:"Jupíí,stará Miranda je zpět!":)))Je to trochu jako její Gunpowder Lead.:)) A právě tahle Miranda mě okouzlila.:)Bylo by fajn,kdyby přijela do Prahy a nějak mi nesejde na tom,jestli jako Pistol Annies,nebo 'jen':)) jako Miranda.:)Hmm..a kdyby přibalila do kufru Dixie Chicks:),nezlobila bych se.:))

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (10-6) (29.01.2024 19:00)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu