Vody českobudějovického Oceánu připluly na státní svátek až do Ostravy

19.11.2018 17:17 - Jana Kloučková | foto: Pavel Parikrupa / musicserver.cz

Skupina Oceán se rozhodla na státní svátek odehrát koncert v ostravském dekadentním klubu Barrák. Tuto příležitost hudebníci zároveň využili k tomu, aby pokřtili za necelý měsíc vycházející desku "Femme Fatale". Z té odhalili dokonce dva kousky, a své fanoušky tak na novou nahrávku náležitě připravili.

Live: Oceán

místo: Music Club Barrák, Ostrava
datum: 17. listopadu 2018
Fotogalerie

Oceán, Music Club Barrák, Ostrava, 17.11.2018
© Pavel Parikrupa / musicserver.cz
Událost v ostravském Barráku odstartovala již v 19 hodin. Vystoupení skupiny Oceán si přímo žádalo být spojeno s takzvanou Depeche Mode party. Návštěvníci klubu se tak již před vystoupením oblíbené kapely mohli rozehřát na tanečním parketě za doprovodu písní legendárních Depešáků, Shalom či samotných Oceánů. A ve stejném duchu se pokračovalo i po konci vystoupení.

Čtyřčlenná formace nastoupila těsně před devátou hodinou večerní a koncert zahájila starými osvědčenými skladbami ještě z dob zesnulého zpěváka Petra Muka. V setlistu se míchala jednak stará tvorba, jednak věci z poslední desky "Ve smíru". Bohužel však bylo poznat, že nejde o úplně slučitelný materiál, ačkoliv zpěvačce Jitce Charvátové nelze po pěvecké stránce nic vytknout.

Do pestrého oceánského mixu vstoupil ještě křest nové desky "Femme Fatale". Ten by se bez ochutnávek též neobešel, a tak se fanoušci dočkali hned dvou. Šlo o píseň "Koření", která vyzněla jako volné navazování na album "Ve smíru", a posléze ještě "Vyjdi ven", oprášená záležitost ještě z dob fungování Shalom. Dle slov kapely s nápadem přišla právě současná zpěvačka Jitka Charvátová a skladba prošla rozsáhlými změnami.

Oceán, Music Club Barrák, Ostrava, 17.11.2018
© Pavel Parikrupa / musicserver.cz
Křtila se tak vlastně nahrávka, které ještě oficiálně nevyšla. Datum vydání "Femme Fatale" je totiž stanoveno až na 14. prosince letošního roku. Křtil se tak master disk a dáma a pánové to vysvětlili tím, že vystoupení ani křest nechtěli rušit nebo posouvat. I přes tento incident vypadali návštěvníci více než spokojeně a (nejen) předložené novinky patřičně ocenili. Přívětivou atmosféru v malém klubu si pochvalovali i samotní hudebníci.

Po několika přídavcích a nutné "Ráchel" došlo na překvapení v podobě coververze depešáckého hitu "Home". Těžké i zažité skladby Depeche Mode se český Oceán zhostil na výbornou, a dal tak impuls k odstartování pravé depešácké party, která probíhala až do páté hodiny ranní.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY