shop.musicserver.cz
Kylie Minogue, Gasometer Bank Austria Halle, Vídeň, 14. 11. 2018

Kylie Minogue ve Vídni dokázala, že i s málem jde nadělat hodně muziky

Vydáno: 17.11.2018 20:00 v sekci Naživo - Tomáš Navrátil | foto: facebook interpreta

Popová disco diva Kylie Minogue si ke svým padesátým narozeninám nadělila výborné album "Golden", a jak u ní bývá zvykem, vyrazila s ním i na světové turné. Prahu sice letos vynechala, ale Vídeň je pro mnohé blíže než naše metropole, a proto jsme se na ni vydali podívat právě k rakouským sousedům.

Live: Kylie Minogue

místo: Gasometer Bank Austria Halle, Vídeň
datum: 14. listopadu 2018
setlist: Golden, Better the Devil You Know, In Your Eyes, A Lifetime to Repair, Blue Velvet, Confide in Me, Shelby '68, Wow, Can't Get You Out of My Head, Slow, Kids, The One, Stop Me From Falling, Wouldn't Change a Thing, Especially for You, Lost Without You, All the Lovers, New York City / Raining Glitter / On a Night Like This, The Loco-Motion, Spinning Around, Love at First Sight, In My Arms, 2 Hearts, Dancing

Kylie Minogue Prahu navštívila hned třikrát za sebou. Poprvé už v roce 2008, kdy propagovala návratové album "X". Hned následující zastávkou se stala sousední Vídeň, a to bylo na dlouhých deset let naposledy, kdy se Kylie do Rakouska podívala. Praha si ještě její sympatický sex-appeal užila s velkolepými vodotrysky a surrealistickými dekoracemi, ale v roce 2014 už O2 arenu naplnit nedokázala. "Golden Tour" se stalo o poznání méně velkolepou událostí, ale i tak turné čítá čtyřiadvacet zastávek, ta vídeňská byla již šestnáctou v pořadí.

Kylie Minogue live
© facebook.com/kylieminogue
Kylie do Vídně dorazila ve středu 14. listopadu a místem jejího vystoupení se stala koncertní hala v městské části Gasometer. Už na první pohled tento prostor zarazí dost malou kapacitou. Tvoří ji jen jeden balkón pro sedící a pak prostor na stání, kde i když stojíte v zadní části u baru, pořád máte pocit blízkosti pódia. Hlavní stage se skládala jen z jednoduché rampy a celý zadní prostor zabrala velká obrazovka - toť vše. Pokud už jste nějaký koncert Kylie Minogue viděli, víte, že její show zahrnují velké množství výtahových ramp, vodotrysků a spoustu detailů, které diváka nutí těkat očima z jedné strany na druhou, protože se všude děje něco zajímavého. Tentokrát si zpěvačka vystačila jen s pár tanečníky v kovbojském a velkými dveřmi, které v průběhu vystoupení měnily svoji podobu stejně tak, jak zpívající diva měnila své kostýmy. A světe div se, ono to dokonale stačilo.

Večer odstartoval úderem osmé hodiny s dvojicí DJů Sonic Yootha. Pánové předvedli ničím zajímavý setlist několika discofláků a pak za doprovodu vlažného potlesku odkráčeli do stanice zapomnění. K tomu správnému rozproudění došlo s úvodními tóny titulní skladby desky "Golden". Kylie má výhodu v tom, že její diváci jsou často párty chtiví, a proto se celá hala začala vlnit do rytmu od samého začátku. Zpěvačka házela jeden laškovný pohled za druhým a za převádění předem nachystaných choreografií si postupně podmaňovala celý prostor.

Co vždy nejvíce fanoušky zajímá, je, jak budou naživo fungovat skladby z aktuálního alba. Kylie jim věnovala velkou pozornost a jejich časté "ooooouuu ooooouuuu" měly u publika vždy sborovou odezvu. Dokonce si v setlistu své místo našla i výborná "Lost Without You", která je součástí až deluxe edice, nebo nikdy nevydaná disco skladba "New York City".

Kylie Minogue live
© facebook.com/kylieminogue
Během večera se kromě zbrusu nových písniček objevila i spousta starých hitovek, které mají u publika vždy jasný úspěch. Skladby jako "Can't Get You Out of My Head", "Slow" nebo "All The Lovers" jsou samozřejmostí, jen je škoda, že alba "Light Years" a "Fever" si pro sebe opět ukradla ten největší prostor. Z desky "Kiss Me Once" nezaznělo vůbec nic a taky by neuškodilo oprášit kousky jako např. "I Believe In You" nebo "Red Blooded Woman".

Co naopak potěšilo, bylo velkolepé zastoupení alba "X". Pecky "Wow" a "The One" jsou pevnou součástí koncertního setlistu. Kylie ale v rámci přídavků předvedla i skvělou "In My Arms" a rovněž "2 Hearts", u které si již skoro nepamatovala slova. Jednalo se tak o příjemnou omluvu za to, že její opětovná návštěva Vídně trvala tak dlouho.

Zpěvačka po celý večer hojně komunikovala s publikem, které jí vše oplácelo ohromnými potlesky a dokonce (na rozdíl od Čechů) Rakušáci znají i texty, takže mohlo dojít i k několika sborovým refrénům. Pánové v uplých tričkách tancovali jak na jevišti, tak i pod jevištěm a vzduchem lítaly konfety a flitry. I když většina osazenstva věkově patřila do kategorie 30+, všichni se dokázali odvázat a užít si popovou diskotéku jako za starých časů.

Kylie Minogue dokázala, že i bez technických vychytávek jde udělat plnohodnotná, barevná a zábavná show. Její charisma si dokáže podmanit jakýkoliv počet přihlížejících a Vídeň jí vše oplatila nekončícím skandováním. Tady nešlo o posunování koncertních hranic, ty již australská kráska posunula během své kariéry několikrát. Zde šlo hlavně o ryzí zábavu, a ta za celé dvě hodiny ani na vteřinu nepolevila.

NÁZORY
  • Gasometer (Pavel, 18.11.2018 00:21) Reagovat

    znamená plynojem. Repliky těchto plynojemů stojí v 10. vídeňském okrese.

  • A to staci (Anonym, 18.11.2018 11:06) Reagovat

    Jsem pro, aby kazda z tech mega star koncerovala takhle. Uz mi neni 15, nepotrebuju velky sceny, vytahy, show. Chci zivy zpev sladeny s kapelou a kupu hitu.
    To jsem zvedavej co by predvedla Madonna, ktera tou show potrebuje maskovat v podstate nulovej zpev:))

    • Re: A to staci (Anonym, 18.11.2018 15:42) Reagovat

      Ono tu spíše šlo o to, že Kylie už prostě a jednoduše netáhne, proto se aktuální turné s vyjímkou UK stěhovalo z arén do malých koncertních sálů. Ostatně právě vídeňský koncert budiž jasným důkazem - gasometer s kapacitou čtyř tisíc diváků vyprodaný nebyl a to Kylie nevystupovala ani v Česku či na Slovensku nebo Maďarsku. Golden je super deska, koncert byl ba skromné produkční poměry také fajn, ale to, že Kylie má svou slávu na ústupu byl citelný fakt.

      • Re: A to staci (Mic, 18.11.2018 16:06) Reagovat

        No a co. Jsem zvědav na zpěvačky, které dneska mají stovky milionů zhlédnutí na YT a vyprodávají haly - co s nima bude, až jim bude 50 (možná i 40). Protože co si budeme vykládat - věk je u zpěvaček to, o co zásadně jde. Kylie je extratřída - jedna z posledních velkých mega star starých dobrých časů popu. Obdivuju její dlouhou kariéru se spoustou skvělých zastávek a překvapení a ani podle mě není aktuálně žádná jiná, která by měla srovnatelné charisma. Díky bohu, že pořád vydává hudbu a jezdí na turné. Koncert ve Vídni byl super a osobně by mi vůbec nevadilo, kdyby se příště rozhodla klidně i pro něco víc komornějšího.

        • Re: A to staci (Anonym, 18.11.2018 16:56) Reagovat

          Víc komornějšího? No tak to už snad jen Kylie u Vás v obýváku.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Recenze: Kylie Minogue na desce "Tension" upustila od tematičnosti, sama však moc neví, co vlastně chce říct (26.09.2023 08:00)
- Kylie Minogue boří mýty o věku: "Ageismus brzy zmizí" (25.09.2023 14:46)
- Video: Kylie Minogue v "Tension" ukazuje, jak vypadá klubové nebe (04.09.2023 16:47)
- Kylie představuje zbrusu nový remix svého hitu "Padam Padam" (29.07.2023 17:27)
- Kylie Minogue láká na podzimní album letní hitovkou "Padam Padam" (19.05.2023 19:23)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu