Trautenberk přijede pobavit svoji čeládku i do Prahy

14.11.2018 19:49 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Tanz metalová kapela Trautenberk, známá svojí humornou a energickou show okořeněnou o svérázné kostýmy, chystá na počest vydání nového alba koncert v pražském Lucerna Music Baru. Ten je naplánován na 19. listopadu a uskuteční se v rámci turné s názvem "Jemnostsvět tour". Návštěvníci akce se mohou těšit na nové skladby, speciálně dlouhý set a novou scénu.

Soubor teoreticky vznikl na základě jednoho sezení u hospodského stolu někdy v roce 2010. Opravdu k první zkoušce i k prvnímu koncertu však došlo až na konci roku 2011. Během dvou let si muzikanti podmanili velkou část západních Čech, vydali demo "Tady je Trautenberkovo" (2012) a vzápětí debutové plnohodnotné album "Hladová srna" (2013).

Pak přišla rána. Píše se 26. leden 2014 a zpěvák Tomáš "Obrouš" Paima ve svých třiceti letech umírá na zástavu srdce v hotelovém pokoji ve Španělsku. Kapela váhá co dál. Narychlo uspořádá nebeský hudební festival OBRfest věnovaný frontmanově památce, kde vystoupila spolu s hosty ze spřízněných formací. Po této akci se Trautenberk rozhodl pokračovat v činnosti. Na post pěvce nastupuje Míra "Prasopes" Císler (ex-Požár mlýna, ex-Tleskač, Kníry), díky čemuž se nevytrácí veselý a do jisté míry autoritativní punc skupiny. Přicházejí první větší festivaly. Pánové předskakují Motörhead na RFP, setkávají se se špičkou české festivalové scény na akcích jako Basinfirefest, nebo Keltská noc a stále rozšiřují svoje pole působnosti dál a dál za hranice regionu. Na jaře roku 2016 vychází druhé řadové album s názvem "HIMLHERGOTDONRVETR".

Pražský večírek odstartuje ve 20.00 hod. Předskakovat budou The Agony. Samotní Trautenberk se na pódiu objeví ve 22.00 hod. Vstupenky v ceně 250 Kč lze zakoupit na pokladně Lucerna Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY