Marpo vydává svoji biografii "Otakar III."

11.11.2018 17:11 - Milan Menčík | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

Mýtus o tom, že biografie jsou doménou pouze starších umělců, kteří mají své nejlepší za sebou, vyvrací rapper Marpo. Ojedinělá postava tuzemské hudební scény má jen ty nejvyšší cíle a zároveň je postupnými krůčky dokáže realizovat.

S tím, že by kniha "Otakar III." vyšla v čase, kdy je na psaní pamětí přece jenom ještě brzy, Marpo zásadně nesouhlasí. "Za těch 33 let se mi stalo hrozně moc věcí, poslední tři roky byly obzvlášť jako horská dráha. Přišlo mi dobrý to zaznamenat," vysvětluje sám bývalý bubeník Chinaski.

Knihu napsal Tomáš Beran, který byl interpretovi v posledních dvou letech neustále za zády a fotil a písemně zaznamenával jeho příběh. "Jako reklamní fotograf si často 'odskakuju' do světa hudby a především mezi muzikanty. Po mnohaleté spolupráci s kapelou Chinaski mě inspiroval osud 'rebela' Marpa - bubeníka Oty Petřiny. Tenhle člověk má v sobě ten typ energie a aury, kterými v pozitivním slova smyslu dokáže manipulovat lidmi k 'dobru'. Obdržel komplex spravedlnosti. Té čisté a naivní, která objektivně neexistuje. Jenže on chce, aby existovala, a věří v ni," vysvětluje.

Také proto je v publikaci psaná a obrazová složka zastoupena rovnocenně. Není v ní pouze čistá biografie, ale prolíná se zde i s popisem příprav na prozatím největší koncert Troublegangu v O2 areně. Slůvko prozatím je na místě, protože už na rok 2019 si Marpo se svojí doprovodnou kapelou přichystal vystoupení, které v Česku nemá obdoby. V září by měl obsadit letiště v Letňanech a spolu se dvěma exkluzivními zahraničními hosty odehrát nezapomenutelnou show.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY