Brno ovládne tech-metalová exhibice v čele s americkými Revocation

10.11.2018 18:40 - Matěj Bílý | foto: obscure.cz

Brněnský klub Melodka se stane dějištěm akce roku pro milovníky moderního extrémního technického metalu. V pondělí 3. prosince 2018 zde vystoupí čtveřice kapel, které patří k tomu nejlepšímu, co tento žánr momentálně nabízí. V rámci The Outer Ones Global Invasion II tour vystoupí Revocation (USA), Archspire (CAN), Soreption (SWE) a Rivers of Nihil (USA).

Headlinerem jsou Revocation z amerického Bostonu. Skupina brázdí pódia již více než deset let a za tu dobu konstantně nabírá na kvalitě. Původní čistě death/thrashovou rubanici pánové postupně vyšperkovali technickými prvky, vymanili se z průměru a vydávají mimořádně kvalitní desky. V plné síle se však prezentují na mimořádně energických vystoupeních. To brněnské zajisté nebude výjimkou.

Výjimečnou kvalitu nabídne i trojice předkapel. Především kanadští Archspire jsou formací, která momentálně posunuje hranice toho, co je ještě možné zahrát. V žádném případě však nejde o samoúčelné sprintování po hmatnících, ale kompozičně promyšlenou hudbu, která rychlost využívá jako jeden z mnoha výrazových prostředků.

Švédové Soreption a Američané Rivers of Nihil jsou sice relativně mladými spolky, ale na svém kontě již mají po třech studiovkách, které zaznamenaly více než slušný ohlas. Jak se jim daří předvést instrumentálně spletité a zběsilé skladby naživo, budete moci zažít na vlastní kůži v Melodce.

Koncert začíná v 19 hodin. Vstupenky lze zakoupit přes web pořádající agentury Obscure i v tradičních předprodejních sítích Ticketportal a Ticketmaster.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY