Joris Voorn a Yotto vystoupí v rámci jedné noci v Roxy

09.11.2018 13:32 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jedna ze stěžejních postav house music posledních deseti let Joris Voorn se vrací do Prahy a nebude sama. Druhým headlinerem prosincové show bude finský producent Yotto. Jeho letošní album "Hyperfall" okouzlilo nejen Anjunadeep fanoušky, ale celou elektronickou scénu. Dne 7. prosince čeká Roxy další nadupaný house music mejdan hned se dvěma špičkovými headlinery. Nedoporučujeme otálet s nákupem vstupenek. Předprodej začíná prvních 24 h přes My Roxy (pro registrované s desetiprocentní slevou). Poté i v ostatních předprodejích.

V roce 1997 se poprvé postavil za gramofony, během několika měsíců vyhrál několik DJských soutěží a brzy dostal rezidenturu v klubu ATAK. Jako promovaný architekt a šikovný muzikant (ovládá hru na housle, klavír i kytaru) se v roce 2002 rozhodl vrhnout síly do nelehké stavby techno beatu a výsledky jeho produkce se dostavily již u vůbec prvního releasu "Muted Trax EP". Skladbu brzy začali hrát a podporovat Laurent Garnier či Carl Craig a o Jorisovi se začalo mluvit jako o objevu jedenadvacátého techno-století.

Po takovém startu bylo jasné, že architektura půjde k ledu, a Joris začal chrlit jeden úspěšný release za druhým. Dvojice EP "Lost Memories" pt.1 a pt.2 na labelu SINO (Technasia) znamenala průlom především díky hymně "Incident", jejíž šlapavý funky groove obletěl světové dancefloory a vytrhal nejednu parketu. Joris dal dohromady veškerou inspiraci a vydal dvě stěžejní alba "Future History" a "For A Deep Place". Založení labelu Rejected v roce 2006 předznamenalo změnu stylu spíše ke klubovému house soundu a není pochyb, že to Jorisovi dodnes velmi svědčí.

V současné době je Joris Voorn jedním z nejžádanějších tvůrců remixů se zářezy jako Paul Kalkbrenner, Robert Babicz nebo třeba i Moby či Lana Del Rey. DJský skill potvrzují desítky známých kompilací pro Cocoon, Mixmag nebo klub Space. Joris je prostě pojem, osobnost a především sympaťák, který zpoza mixáku dokáže strhnout publikum na svoji stranu a okouzlit univerzálním přístupem k příběhu housu, minimalu a techna, které velmi umně snoubí dohromady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY