Miro Žbirka oslaví čtyřicet let na scéně v O2 areně

06.11.2018 19:17 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Křivka popularity Mekyho Žbirky se už poněkolikáté dotýká svého vrcholu. Vydal "Double Album", které znovu natáčel v Abbey Road, a aktuální singl - duet "Skúška snov" s Katkou Knechtovou - boduje v rádiovém a televizním éteru. Nahrávku exkluzivně pokřtil na čtyřech klubových koncertech a už nyní spřádá plány pro další rok. Vzhledem k tomu, že bude slavit jubileum čtyřicet let na scéně, rozhodl se pro dva velké koncerty v hlavních městech republik, kde ho všichni poznají. Nejprve se představí 3. prosince v O2 areně v Praze a o dva dny později na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislavě.

Aby bylo exkluzivitě obou vystoupení učiněno za dost, odehraje je Žbirka se stejnou sestavou, jaká natáčela právě novou dvojdesku. Jedná se přitom o Robbieho McIntoshe, Hamishe Stuarta a Blaira Cunnighama, tedy o muzikanty, kteří na světových turné doprovázeli Paula McCartneyho. Ve slavnostním programu nebudou chybět ani další osobnosti domácí a zahraniční scény a vedle nových skladeb zaznějí i kultovní hity celé zpěvákovy kariéry.

"Do pražské O2 areny se vracím po sedmi letech od narozeninového koncertu. Dodnes mám husí kůži, když si vzpomenu, jak nádhernou oslavu mi tenkrát připravili všichni přítomní. Věřím, že se nám podaří vytvořit přinejmenším stejně skvělou atmosféru a naplnit až po strop obě scény jako tehdy," vyjádřil Žbirka své přání. Lístky jsou k mání zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY