Rammstein se vrátí do České republiky. V Edenu zahrají hned dvakrát

02.11.2018 10:33 - Milan Menčík | foto: Universal Music

Už 17. září Rammstein na svých internetových stránkách oznámili: "Téměř hotovo! Natáčení orchestru a sborů v Minsku pro sedmé studiové album." K tomu kapela zveřejnila dvě fotografie z této session a citát z písně "Adios", což by mohl být i pracovní návod pro Rammstein: "Housle hoří s jekotem, harfy se zařezávají do masa." Již téměř deset let toužebně čekají fanoušci kapely na následovníka desky "Liebe ist für alle da". Není tak divu, že ohlášení nové hudby se do mezinárodních médií rozneslo rychlostí blesku.

Nyní Rammstein přikládají pod kotel ještě jednou. Paralelně k vydání prozatím nepojmenovaného nového alba (jaro 2019) odehrají své první stadionové turné v historii. Kdo jejich dramatická, perfektně zinscenovaná živá vystoupení zná, si možná mohl myslet, že nic většího už nelze vymyslet. U Rammstein si ale člověk může být jist, že si pro jejich mohutná a monstrózní pódia přichystali něco výjimečného.

O jejich jedinečnosti se (nejen) české publikum mohlo naposledy přesvědčit v květnu minulého roku, kdy Rammstein dvakrát vyprodali stadion v pražském Edenu. Během nadcházejícího turné lze očekávat podobný či možná ještě větší zájem, proto se kapela rozhodla v našem hlavním městě ohlásit rovnou dvoják. Na stejném místě tak kapela vystoupí 16. i 17. července 2019.

Členové Rammstein fanklubu LIFAD mají možnost vstupenky na koncert zakoupit již od pondělí 5.11. 2018, 10 hodin dopoledne, jejich předprodej skončí přesně po 48 hodinách. Zakoupení členství v klubu bude možné i během této doby, a bude tak propojeno s možností přednostní koupě vstupenek. S ohledem na to, že kontingent lístků pro fanklub je omezen, nelze však garantovat, že se každého člena LIFAD dostane. Pro ostatní bude možnost vstupenky v cenovém rozmezí 1 790 - 2 390 Kč zakoupit v sítích Eventim, TPortal a TMaster.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY