Králové metalu Manowar oslavují třicet let nejzásadnějšího alba

02.11.2018 13:22 - Tisková zpráva | foto: WEA International

V letošním listopadu mají fanoušci heavy metalu o důvod víc k oslavám. Americká kapela Manowar totiž 18. listopadu 1988 vydala své šesté studiové album "Kings Of Metal" a způsobila na scéně malou heavy revoluci. Dnes již klasický kus je považovaný za kapelní vrchol, který již zřejmě zůstane nepřekonán. Rockový magazín Spark k tomuto výročí připravil speciální materiál o rozsahu patnácti stran.

Spark
© facebook interpreta
Příběh "Kings Of Metal" začíná již před osudovým rokem 1988. Americká čtveřice Manowar s tvůrčím duem Joey DeMaio - Ross The Boss působila na scéně tak trochu jako zjevení. Manowar se odmítli zařadit do proudu a odmítli trend tehdejší doby, kdy metal koketoval s komerční scénou, a heroicky pozvedli prapůvodní poselství heavy metalu. Stylovými macho prvky a jednoduše srozumitelným názvem alba se Manowar povedlo prorazit v západní Evropě a dostat se na přední místa hitparád a prodejů. Jen v Německu se prodalo na čtvrt milionu výlisků, což byl nikým neočekávaný výsledek. Manowar se díky úspěchu v Evropě stali tím, po čem vždy snili, velkou kapelou.

Jenže koktejl slávy, peněz a pocitu vítězství stoupl Joey DeMaiovi nebezpečně do hlavy. Právě "Kings Of Metal" zasadilo klín mezi něj a kytaristu Rosse The Bosse. Cesty obou se rozešly a již nikdy se nestřetly. "Kings Of Metal" se stalo dodnes nepřekonanou nahrávkou. Listopadový Spark kromě patnácti stran o fenoménu "Kings Of Metal" připravil i speciální plakát velikosti A2.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY