"In The Sky" Borise Carloffa zve do vesmíru plného vzpomínek

01.11.2018 17:43 - Dan Hájek | foto: Zara Wildmoons

"In The Sky" měl být původně prvním singlem k desce "The Solipsist", která pojednává o ztrátách a vyrovnávání se s nimi (třeba i pomocí vzpomínek). Boris Carloff jej ale společně s klipem vypustil do světa až nyní. Na vzniku videa k této soulově zabarvené písni spolupracoval s osvědčeným Martinem Živockým. Samotný děj přenesli do nekonečného vesmíru, roje hvězd a obíhajících planet. Celé je to natočené jako VR snímek, divák si tak může měnit úhel pohledu, obrazem různě otáčet, a prozkoumávat tak nejrůznější zákoutí universa.

Klip je pojat jako průlet Mléčnou drahou, v níž se zjevují záblesky vzpomínek, které jsou vyobrazeny v textu písně. Hraje si i s barevnými kontrasty. Video začíná pohledem na krajinu, nad kterou vychází Slunce, následný děj a sekvence obrazů pak lze měnit pohybem kamery (respektive myší). Závěr s pohledem na Saturn a jeho soustavu planetárních prstenců tak nemusí být jediným koncem.

Samotný vznik této virtuální reality o 360 stupních byl studnicí nových zkušeností pro Martina, který je společně s Noemi Valentíny i autorem všech použitých animací. Pohyblivé obrazce pro "In The Sky" tak vznikaly postupně, autoři si vytvořili speciální postup a pracovní nástroje, které za běhu museli zdokonalit a dotvářet, aby vše fungovalo a nikde nevzniklo hluché/holé místo.

Celé natáčení zabralo téměř rok, výsledek byl pak poprvé představen na koncertě v pražském Café V lese v pondělí 29. října. Video pro "In The Sky" vzniklo za finanční podpory ze sbírky na crowdfundingovém portálu HitHit.cz a Boris Carloff jej přehraje i v rámci koncertu 14. listopadu v brněnské Alterně, kde si budou návštěvníci sami moci vyzkoušet pohyb ve virtuálním světě tohoto vesmíru. Na jaro příštího roku jsou pak v plánu další vystoupení. Borise na nich doprovodí sehraný tým s Terezií Kovalovou a Janem Andrem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY