Zvíře jménem Podzim nakukuje za "Horizont" obyčejného bytí

01.11.2018 14:25 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

"Režisér Jirka Horenský měl od začátku v hlavě velkej klip. Jak moc velkej mi ale došlo, až když jsem vystoupal do prvního patra Kaiserštejnskýho paláce a tam už byl v plný práci třicetičlennej štáb, tanečnice, zvířata... živý. I mrtvý. Byla tam například celá obří rozkládající se hostina, která se ve videu vůbec neobjeví. Celej den jsme tam strávili jako v nějakým zvláštním snu. Vážně bych chtěl Jirkovi i celýmu jeho štábu a hercům moc poděkovat, samotnýmu se mi z toho klipu místama tají dech. A to jsem tam byl. A viděl to na vlastní oči," vypráví Jakub König své dojmy z natáčení nejnovějšího klipu Zvířete jménem Podzim.

Skladba "Horizont" pochází z loňského debutu této superskupiny. Termín horizont události označuje oblast, ze které nemůže uniknout žádné světlo. Nejklasičtějším případem je zející okraj černé díry. Co se stane za takovým horizontem, už se ke zrakům vnějšího pozorovatele nedostane. A přesně o tom je nový videoklip. V hlavních rolích halucinačně výpravné podívané ze světa za zrcadlem je tanečnice a choreografka Kristína Tukan Martanovičová, která tancovala třeba na koncertě Aurory, a herec a režisér Ondřej Mataj. Ten je i jedním z mnoha členů podzimního orchestru. V dalších rolích otrávené plesové kapely můžete vidět duši projektu ZJP Jakuba Königa, oceňovaného elektronického hudebníka Aid Kida a klarinetistu a herce Matěje Vejdělka.

Výsledek je opět neotřelou podívanou a obohacuje sbírku předchozích snímků "Andulka","Satelity" či "Dobrý večer", které přesahují běžné klipové standardy. Než se Zvíře zazimuje, můžete si ho naposled poslechnout 1. listopadu v Plzni. Právě tam zakončí mini turné, které odstartovalo před pár dny v Praze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY